reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Porzeczka1234 ja w Łodzi jakoś umiałam zawalczyć o badanie itd. Tutaj w Gdańsku jest paranoja. Naprawdę mówisz jak do słupa. Studenci są ważniejsi niż pacjentka. Ordynator taki bezczelny typ ze potrafi się odwróci plecami w trakcje rozmowy i iść dalej.serio w życiu się nie czułam jak taki głupek tutaj. Moja ginekolog była tu zastępca ordynatora pare lat a teraz tez jakoś ma problem by załatwić to cc przed czasem. Ale załatwiła mi to miejsce na patologii bo mówili ze miejsc nie ma a były jeszce 4z Oni uważają ze wszystko jest ok i teraz j tak mi nikt cesarki nie zrobi. Każą czekać. Bo usg wychodzi ok.
Pakuje się do Łodzi właśnie, robię pranie w razie czego żeby mieć więcej rzeczy. Chciałam iść tu prywatnie na cc ale do 37 to zbyt niebezpiecznie chyba czekać choć piszą w necie ze przy takim łożysku po prostu częściej ktg i usg j powinno być ok. Panikuje, bardzo się boje i może wszystko jest w miarę ok a ja przesadzam :( już to nie zaśmiecam wątku :( dziękuje za rady
Ah Porzeczko u nas Gdańsk słynie z porodów naturalnych, w necie można zadać artykułu o ordynatorze tego oddziału. Kobiety ze skierowaniami na cc od kardiologa nawet zostały zmuszane do porodów naturalnych :/ w Łodzi inny świat
@Dakita30 mkja kuzynka miała tak opuchnięta twarz po encortonie, schodziło dość długo. Ogolnje okazało się później ze złe reaguje na encorton i zamieniła na jakiś niemiecki zamiennik dość drogi

Hatice dziękuję za odpowiedź, właśnie w ulotce czytam , że jednym z efektów ubocznych jest "księżycowata twarz". A brałam do tylko 14 dni po 5mg... Ehh.. no będę musiała prof Malinowskiemu o tym powiedzieć może są jakieś zamienniki

@Dakita30 no właśnie miałaś mała dawke j dość krótko no ale może to jest jakiś trop. Sprawdziłam sobie w necie i ten lek to calcort ale nie wiem czy Malina go zapisuje. Powodzonka :)

@burczuś
Zaciskam kciuki, żeby poszło szybko i gładko :*

Dziewczyny,
czy któraś z Was brała podczas starań
witaminę E 2x200, Medargin, Melatoninę? Najbardziej mnie ciekawi Medargin i Melatonina bo to dzisiaj dostałam...

Sądzicie, że endometrium 6,3mm w 13dc jest kiepskie?
ja biore wit E oraz L-arginine :) a wiem ze melatonina tez wazna bo sen ma dobroczynny wplyw :)

@burczuś ja mialam histero i laparo w znieczuleniu ogolnym i w szpitalu pytali czy w nocy ktos ze mna w razie czego bedzie. W nocy wzywalismy karetke, bo mialam dusznosci i bole w klatce piersiowej. Nie wiedzialam, ze to od gazu :p Ale slabo sie czulam, spalam na siedzaco przez 2-3 noce. Wiec ja bym na Twoim miejscu nic nie planowala.

@porzeczka1234 też myślę że muszę zwiększyć encorton na 15 mg i heparyne na0.6 mam nadzieję że Przybycien to zleci o ile się dostanę do niego ...bo zapisy dopiero w sierpniu .. to chyba moja ostatnia szansa ... Co gorsze wczoraj dzwonili z poradni kardiologicznej że Holter wyszedł zły 200 min tętno i zalecali ablazje ale ja się tego boje i wydaje mi się że to tylko w ciąży mi się uaktywniło i teraz opadają hormony to jeszcze dwa dni temu mi się zdarzył ten skurcz . Muszę skonsultować z innym kardiologiem ..
@Hatice też bym pomyślała że końcówka ciąży to już pikuś ..ale my po przejściach zawsze się będziemy martwic i przejmować .. Bardzo mocno trzymam za cb kciuki by maleństwo się urodziło całe i zdrowe i życzę ci spokoju kochana .

Ostatnia edycja:
reklama
@burczuś ja mialam histero i laparo w znieczuleniu ogolnym i w szpitalu pytali czy w nocy ktos ze mna w razie czego bedzie. W nocy wzywalismy karetke, bo mialam dusznosci i bole w klatce piersiowej. Nie wiedzialam, ze to od gazu :p Ale slabo sie czulam, spalam na siedzaco przez 2-3 noce. Wiec ja bym na Twoim miejscu nic nie planowala.
Po laparo to co innego:) wiem że to inna bajka. Ale histeroskopia sama w sobie chyba nie kojarzę bym miała takie bóle. Niemniej dzięki:)

Do góry