reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hej dziewczyny, moze ktoras z Was bedzie w stanie mi pomoc. Znajoma od paru lat stara sie o drugie dziecko (ma juz 6-letniego synka). Niestety dopiero co poronila juz 5 ciaze... tym razem blizniacza! wszystkie poronienia sa na bardzo wczesnym etapie, do 9-10 tygodnia. Wszystkie badania wychodza niby ok, genetyka, hormony, nasienie meza tez. Generalnie zachodzi w ciaze bez duzych problemow, problem pojawia sie z utrzymaniem. Lekarze rozkladaja rece i zwalaja wine na wiek, znajoma ma 43 lata, wiec to zdecydowanie jest juz ostatni dzwonek zeby mogla miec drugie dziecko.

Kiedy z nia rozmawialam, nie do konca potrafilysmy zrozumiec o co lekarzom chodzi, bo z tego, co kojarze wraz z wiekiem ciezej jest zajsc w ciaze, bo wiecej cykli jest bezowulacyjnych + rosnie ryzyko wad genetycznych. W jej przypadku zajscie w ciaze nie jest ogromnym problemem, a losowe wady genetyczne nie tlumacza 5 (6 zarodkow) poronien pod rzad :(
Czy moze macie na ten temat jakies informacje?

Druga sprawa, to nie badali jej pod katem infekcji, a wiem, ze niektore bakterie nie daja typowych objawow, a wlasnie powoduja obumieranie ciazy na wczesnym etapie. Wiecie moze ktore szczepy trzeba sprawdzic w wymazach?

Z gory dziekuje za wszelkie info! <3

@manki3 jest duzo rozwiazan jesli cykle bezowulacyjne to polecam ziola O. Sroki. Jakie leki bierze czasami jest potrzebna heparyna czy nawet steryd;) Moze zbadac sobie homocysteine a najlepiej wejdz i poczytaj sobie na baby boom ciąże zakończone sukcesem;) pozdrawiam
@basiawol rozumiem ze teraz emocje Toba targaja kazda strata boli jednak pociecha jest ze masz dziecko a drugie to bedzie kwestia czasu tylko odpowiednich lekow.

@zosiak najbardziej się boje ze to moja wina zaniedbałam się bardzo- miejmy nadzieje odwróce to.Szkoda ze wczesniej tu nie trafiłam- uwierzyłam że to kwestia przypadku.
Może nie byłoby drugiej straty

@Porzeczka1234 sweeeeeet ♥️
@nafoczka Ty i Twoje chłopaki tez :) :) :)
@basiawol witaj. Przykro mi z powodu Twoich wysokich strat.

Ja ledwo żyje.... jutro nie wstanę :DBabski wypad do Karpacza skonczyl się upadkiem na szlaku i łokciem ze strupem jak u najgorszego menela :oo:, obitą kością ogonową, zakwasami po 20 km po gorkach, popsutymi stawami biodrowymi. Żeby założyć nogę na nige, muszę ją sibie podnosić rękami :szok: Najpierw byłam hak kozica górska - pierwsza, a przy schodzeniu płakałam, ze już dalej nie idę. Brzuch mam jak w 5 miesiącu ciąży :D:D, wiec już wiem jak będę wyglądać. Oczywiście jego zawartość to głównie %, chipsy, sery smażone, tort (bo 40 kumpeli) :)

IMG_5544.jpg

Załączniki

• IMG_5544.jpg
    IMG_5544.jpg
    189,7 KB · Wyświetleń: 390
reklama
Do góry