reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi stresu bylo tyle, ze bezczynnosc mnie zabijala. Poza tym moja gin nie pozwolila mi lezec, bo wtedy kazdy ruch mobilizowalby macice do skurczow, a u mnie i tak ich duzo bylo. No i chcialam choc troche milo wspominac ciaze. Do konca 1trymestru sie dosyc oszczedzalam. Potem moglam nawet cwiczyc. Mnie sie marzyla aktywna ciaza. Troche taka byla [emoji1] wiecej zrobic nie moglam

@marshia tez bym tak poszalala. Jak zakupimy nosidelko to moze pojdziemy w gory. Mnie sie marzy tak troche...

@kas90 my na dzialeczce na weekend, mlody nawet faje sie zabierac w rozne miejsca. Staramy sie jednak dozowac ilosc bodzcow

@bertha, @bertha, @bertha [emoji8] zagrzewam cie do walki... ciebie nie trzeba [emoji1] jednak wspieram

HELP HELP HELP 5 dc
Fsh 9,41
Lh 4,58
Estradiol 17,72
Tsh 1,15 - nigdy tak niskiego nie miałam :) a nie biorę nic. Jedyna rzecz ok :)
Ale fsh do lh 0,49......... nie znam się. Co to znaczy i co z tym robić?????

@Marthi a mi sie wydaje ze postow jest mniej i mniej ludzi w ogole miejsca nie umiem sobie znalezc bo skacze tak na 3 forach i juz sie gubie :/ bo w sumie zaden mnie nie dotyczy:/
@bertha powodzenia.

Witam i ja nowe koleżanki :)

U nas był bardzo fajny weekend, Asiulka już taka fajna, można ją wszędzie zabrać :)
Kasiu poczekaj jeszcze tak kilka miesięcy. Ja ze swojego 2 latka dopiero teraz nacieszyć się nie mogę. Jest taki zabawny :D
@marshia nie pomogu :)
@bertha cycki w górę!

Przepraszam , że się nie odniosę do Waszych postów.
Mamusie @kas90 , @Destino , @agatush , @nafoczka , @Liluli @Porzeczka1234 i inne, których nie wymieniłam, zmagałyście się z uciążliwym twardnieniem macicy? Brzuchatki? @bobasek1990 , @Maciejka78 , @Asia2104 ? Ja już dostaje świra z tego powodu. Trwa to tydzień. Brzuch się stawia nawet jak leżę. Jak wstaję, chodzę, stoję ,siedzę jest twardy jak kamień. Od czasu do czasu pobolewa brzuch na dole i krzyż. Do tego siusiam max co 20minut. Mocz, crp w porządku. Tydzień temu szyjka trochę krótsza, dziś taka jak tydzień temu. Biorę mega dużo magnezu: asmag forte 3x2, aspargin 3x1, plus nospa forte 3x1 i progesteron besins 2 x200mg. Któregoś dnia wzięłam tylko dwie zwykłe nospy i było gorzej. Dodam, że jestem w 27+2 tc.
Do tego chyba skończę na insulinie. Chudnę, chodzę głodna i jak nie miałam do tej pory problemów z cukrem na czczo, tak dziś mi dowaliło 101!!! :/ a zawsze jest 72-81. szok. Mam jakiś kryzys od kilku dni :(
Jeszcze jedno pytanie do Mam i tych z Was w wyższej ciąży - czy Wasze maluchy miały/ mają czasem kilkusekundowe drgawki w brzuszku? Moja Marcelinka dwa razy wczoraj tak zadrżała, coś jak wzdrygnięcie? To normalne?

@Destino - ogarnęłaś całą ciążę na medal! ;* jestem pełna podziwu!

@marshia - tak jak już Ci pisałam, fsh i lh zmieniają się co cykl, u mnie też raz jest 0,49 w innym miesiącu bywało równe 1, potem 1,5... Ja bym się nie załamywała ;* TSH cudne! :D

@nafoczka - "cycki w górę" - to mi się podoba! :D

reklama
@olaa90 dzwoniłan szybciej bedzie w Krk babka mówiła że może nawet na czerwiec nie jest zle będe tam dzwonić codziennie po pare razy będa musieli mnie przyjąc.Kazali dzwonić w maju bo wtedy robią grafik.. teraz badania jeszce nasze genetyczne. czekam na wyniki genetyczne dzidziusia czy był zdrowy może w rolę wchodzić pech- ale wątpię aż dwa razy pod rząd. Odebrałamposiewy sa w porzadku . Troche mi ulżyło czyli nie bakteria. a zarazem sie zmartwiłam co to moze byc.

Do góry