reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny poczytałam i trochę jestem zdziwiona, że pisanie o dzieciach przeszkadza. Niejako pisałam co u nas bo teraz mam takie problemy myślałam , że radząc czy będąc tutaj wspieramy Was a też przyznam , że jestem ciekawa co u której się dzieje kto urodził która zaszła w ciążę itd w takim razie przechodzę na system czytania @agatush @bea25ta @kas90 @nafoczka i mamy i nie mamy proszę o priv w razie w...
Będę odpisywać i czytać w ukryciu
@kas90 myślę że nowe forum umrze śmiercią naturalną ale jesli chcecie to dajcie mi znać

Porzeczki i Ciebie też proszę o priv w razie "w"... Ja mam problem z ogarnięciem dwóch wątków... I ledwo mi wystarcza na to czasu... Nie mówię że jeśli utworzyć kolejny nie będę się udzielać... Ale łatwo nie będzie... :-/ tym bardziej korzystając z aplikacji na której nie przychodzą mi powiadomienia....

I jesteśmy na BabyBoom a nie na bocianie [emoji6] także no... :-)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ilis91 mam mthfr c677t homocysteina 8.9 Wit B12 w normie kwas też... Właśnie się zastanawiam co powinnam zrobić?

Dziewczyny skarbnice naszej wiedzę proszę nas nie opuszczać.....

@anett96 amh masz naprawde niskie i ponawiam pytanie co na to Lewy? Z tego co wiem, to kolejna stymulacja moze je jeszcze obnizyc a nie o to chodzi. Co ci lekarz zaproponowal, aby dac ci szanse, a zupelnie nie pozbawic nadziei?
Nauczylam sie, ze na jakosc komorek wplywa miedzy innymi stan zdrowia, a wiec pozbycie sie infekcji wszelkich masci nawet grzybicy, zwlaszcza ogolnoustrojowej. Potrzeba wzmocnic organizm chocby odpowiednim poziomem wit d3. Czasem zrzucic wage i dobrze sie odzywiac. Czy mialas badania na zespol antyfosfolipidowy i tocznia. Dobrze zrobic je do 6 tygodni po poronieniu bo moze sie uaktywniac wylacznie w ciazy. Czy tez mutacje v-laiden, mhtfr, przeciw protrabinie. Na to co prawda heparyna, a jednak w odpowiedniej dawce. Nie jestem w stanie podac ci ceny badania pgd (zarodkow) poniewaz kazda klinika ma swoj cennik. Przewaznie bada sie ok 6 lub tyle ile wystymuluje. I tak badanie 6 zarodkow w macierzynstwie koszt ok 25 tys., w artvimedzie (chyba dobrze napisalam nazwe) polowe taniej. A jednak to duzy koszt. Bada sie 5dniowe zarodki na podstawowe choroby genetyczne. I rzeczywiscie czesto sa one obciazone wadami. Aczkolwiek sa tez zdrowe i tego sie trzeba trzymac. Wada genetyczna powoduje obumieranie zarodkow nawet z serduszkami. Do wad moze sie przyczyniac slaba jakosc komorki jajowej, plemnik lub po prostu podzial komorki. O ile komorke mozna podrasowac, plemnika wyselekcjonowac, o tyle na podzial wplywu nie masz. Wazne bys sprawdzila poziom homocysteiny i miala dobrze pracujaca tarczyce, a wiec tsh, ft 3, ft4, przeciwciala atg i atpo.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Na pytanie co na to Lewy odpisalam ze powiedzial ze daje nam tylko juz jedna szanse..

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, a czy można zbadac partnera np w Diagnostyka czy to tylko musi być jakaś klinika? Bo mam w domu ta rozpiskę diagnostyki i mam 3 badania tutaj w ofercie : seminogram, seminogram analiza wspomagana komputerowo i p/c p.plemnikom w nasieniu Igg ?

Polecam wysłać faceta do kliniki niepłodności. Panowie są dosyć wrażliwi... a tam będą mieć lepsze warunki [emoji6] czytaj: nie zawsze najnowsze por.X..no..X.le [emoji23] ale zawsze coś [emoji41]

Ostatnia edycja:
novum w immunologie nie wierzy.
To prawda, ale jak będziesz mieć wytyczne od immunologa to nikt tego nie będzie podważał. Tyle przynajmniej dobrego.
@pixi.nova w Novum prawie każdej dają encorton jak leci... bez sprawdzania czy potrzebny. Po poronieniach i po kilku nieudanych transferach, na pewno przepisują przy kolejnym transferze.

@anett96 amh masz naprawde niskie i ponawiam pytanie co na to Lewy? Z tego co wiem, to kolejna stymulacja moze je jeszcze obnizyc a nie o to chodzi. Co ci lekarz zaproponowal, aby dac ci szanse, a zupelnie nie pozbawic nadziei?
Nauczylam sie, ze na jakosc komorek wplywa miedzy innymi stan zdrowia, a wiec pozbycie sie infekcji wszelkich masci nawet grzybicy, zwlaszcza ogolnoustrojowej. Potrzeba wzmocnic organizm chocby odpowiednim poziomem wit d3. Czasem zrzucic wage i dobrze sie odzywiac. Czy mialas badania na zespol antyfosfolipidowy i tocznia. Dobrze zrobic je do 6 tygodni po poronieniu bo moze sie uaktywniac wylacznie w ciazy. Czy tez mutacje v-laiden, mhtfr, przeciw protrabinie. Na to co prawda heparyna, a jednak w odpowiedniej dawce. Nie jestem w stanie podac ci ceny badania pgd (zarodkow) poniewaz kazda klinika ma swoj cennik. Przewaznie bada sie ok 6 lub tyle ile wystymuluje. I tak badanie 6 zarodkow w macierzynstwie koszt ok 25 tys., w artvimedzie (chyba dobrze napisalam nazwe) polowe taniej. A jednak to duzy koszt. Bada sie 5dniowe zarodki na podstawowe choroby genetyczne. I rzeczywiscie czesto sa one obciazone wadami. Aczkolwiek sa tez zdrowe i tego sie trzeba trzymac. Wada genetyczna powoduje obumieranie zarodkow nawet z serduszkami. Do wad moze sie przyczyniac slaba jakosc komorki jajowej, plemnik lub po prostu podzial komorki. O ile komorke mozna podrasowac, plemnika wyselekcjonowac, o tyle na podzial wplywu nie masz. Wazne bys sprawdzila poziom homocysteiny i miala dobrze pracujaca tarczyce, a wiec tsh, ft 3, ft4, przeciwciala atg i atpo.

Kochana homocysteine mam na poziomie 11.Lewy powieszial ze jest ok. Po porpnieniu jeszcze sie z nim nie widzialam. Czekam az beta spadnie do 0 i dopiero mam sie pojawic. Reszty basan o ktorych poszesz nie mialam. Mam haos i metlik w glowie. Wiem ze kolejna srymulacja oslabi amh i pewnie bedzie ona juz ostatnia tak zreszta powiedzial Lewy. Potem proponuje kd..

Na prawdę mój wpis,jeden,grzeczny, spowoduje, że nagle zniknie nam z 5 doświadczonych mamusi?? Ja Wam dam focha! A wiecej tlumaczyć swojego postu nie będę;p
@anett96 a może jest w wawie poradnie patologii wczesnej ciąży? Tam by Ci zrobili lwią część badan immunologicznych na nfz.
P.s. witaj.przykro mi z powodu Twojej straty
:(

@edloteh ja to najpierw siebie przebadam bo znając moje szczęście to moja wina bo zarodki w 2 ciążach miałam,ale „zeżarłam” je chyba... ty kochana długo już się starasz? Macie diagnozę?

reklama
@anett96 to przeczytalam, ale jak to uzasadnia. Co robi by to byla prawdziwa szansa? A mysleliscie moze o dawstwie komorek?

W sumie to nic nie zrobil ale zrobil dobra stymulacje i bylo az 5 zarodkow. W poprzedniej klinice byla tylko 1 komorka i nie zrobili nawet pinkcji..
Zaproponowal dawstwo ale ja do konca bede walczyc zeby udalo sie z moja komorka. Na moje komorki bralam na wlasna reke koenzym q10

Do góry