reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anett96 witaj. I na spokojnie kochana. My teraz wymienimy miedzy soba mysli. Chcesz poczytaj bo forum jest otwarte. Musimy sie dotrzec. To sie czasem zdarza. Zobaczysz, ze jestesmy prawdziwe, bo trafiamy tu czesto w takim czasie jak ty. Wspieramy sie mocno, wymieniamy wszelaka wiedza, a czasem sie "prostujemy" takim roznorodnym, a jednak prawdziwym slowem. Dojdziemy szybko do porozumienia. Zostan z nami. O badania zdazysz zapytac i uzyskac odpowiedz. Jestes na swiezo po stracie wiec przezyj na spokojnie emocje. Odreaguj, a za jakis czas, jak juz troche ochloniesz i emocje powoli opadna pytanie same beda sie rodzic, a my postaramy sie odpowiedziec. Tu sa madre dziewczyny wespra dobrym slowem i wiedza.

@pixi.nova dzis techniczne dane po porodzie cie nie interesuja. A za rok moga. To co teraz wydaje sie odlegle, nie znaczy, ze nie pomocne. Kochane mamusie ja was bardzo potrzebuje. I nie uwazam, ze newsow od was jest za duzo.

Jesli interesuja was informacje z wizyt, to po prostu zacznijcie sie nimi dzielic. Przeciez ciagle ktoras z nas ma wizyte. To ze mam 37 tc nie oznacza, ze to ciaza zakonczona sukcesem. Oby wasze ciaze byly spokojniejsze niz moja.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj dziewczyny:) Proszę mi nie wkładać w usta słowa których nie wypowiedziałam. @edloteh jasne,że nie każdy może chcieć uzupełnić stopkę,ale korespondencja z taką osoba jest trudniejsza. Bo mi np głupio pytać..."a po ilu poronieniach jesteś"? Bo nie pamiętam. Ktos mi odpowiada ,a ja za tydzien pytam zaś o to samo,bo nie pamietam. Tu nie chodzi o ciekawośc a o dobry przeplyw info. Nikogo jednak nie zmuszam.to był apel. Prośba.
Teraz moje drogie mamusie ,a w szczególności @bea25ta oraz @agatush -w żadnej literce mojego wywodu nie piłam do Was. i na pewno nie o Waszą obecność. To jest slowo pisane i można to zawsze w 5 sposobów zinterpretować. Jesteście nam tu bardzo potrzebne. Wasza wiedza ta o lekarzach,lekach itp jest niezastąpiona. nikomu nigdy nie piszę i nie napiszę "sio" -nawet między wierszami. Myślę, że @kas90 zrozumiała o co mi chodzi. dlatego zaproponowala wpisy o Waszych przejściach z dzieciaczkami(ktore oczywiscie ze są dla nas wazne) na zamknietym wątku. Tylko dlatego, by dziewczyny po stratach,te ktore cierpia z braku dzieciatka nie musialy sie przedzierac przez te wiadomosci szukajac pomocy w diagnozach itd.Wasza wiedza,wasze doświadczenie,Wasza pomoc jest nam potrzebna! I ja proszę-dzielcie się nią.Dajecie nam wiarę.
I jasne że fajnie czasami pisać o "dupie-marynie" ale ...ostatnio nastąpił przesyt takich postów,a tych merytorycznych był autentycznie brak.
Sorry za zbyt długi post. Ale chcialam wyprowadzić z błędnej interpretacji mojego wpisu.

Dziewczyny poczytałam i trochę jestem zdziwiona, że pisanie o dzieciach przeszkadza. Niejako pisałam co u nas bo teraz mam takie problemy myślałam , że radząc czy będąc tutaj wspieramy Was a też przyznam , że jestem ciekawa co u której się dzieje kto urodził która zaszła w ciążę itd w takim razie przechodzę na system czytania @agatush @bea25ta @kas90 @nafoczka i mamy i nie mamy proszę o priv w razie w...
Będę odpisywać i czytać w ukryciu
@kas90 myślę że nowe forum umrze śmiercią naturalną ale jesli chcecie to dajcie mi znać

@roxie123 kup sobie glukozę cytrynową w aptece, i dasz radę [emoji41]
@anett96 badanie zarodków jest drogie, kosztuje około 8tys w zależności od liczby zarodków. Nie bada się jednego czy trzech tyko więcej. Po takim badaniu transferuje się tyko dobre zarodki. Jeżeli jakieś zarodki są złe to w tym badaniu wyjdą ich wady np. różne choroby, w tym zespół downa etc.

jasne,że nie każdy może chcieć uzupełnić stopkę,ale korespondencja z taką osoba jest trudniejsza. Bo mi np głupio pytać..."a po ilu poronieniach jesteś"? Bo nie pamiętam. Ktos mi odpowiada ,a ja za tydzien pytam zaś o to samo,bo nie pamietam. Tu nie chodzi o ciekawośc a o dobry przeplyw info.
Kochana, ja jestem za. Tylko zaznaczyłam że nie każda może chcieć.... ja nie mam i nie z lenistwa (o którego bym mogła siebie podejrzewać raz w roku [emoji23]) a z braku takiej opcji w aplikacji [emoji41] pewnie nie jedyna korzystam z telefonu w komunikacji z wami :)

@anett96 amh masz naprawde niskie i ponawiam pytanie co na to Lewy? Z tego co wiem, to kolejna stymulacja moze je jeszcze obnizyc a nie o to chodzi. Co ci lekarz zaproponowal, aby dac ci szanse, a zupelnie nie pozbawic nadziei?
Nauczylam sie, ze na jakosc komorek wplywa miedzy innymi stan zdrowia, a wiec pozbycie sie infekcji wszelkich masci nawet grzybicy, zwlaszcza ogolnoustrojowej. Potrzeba wzmocnic organizm chocby odpowiednim poziomem wit d3. Czasem zrzucic wage i dobrze sie odzywiac. Czy mialas badania na zespol antyfosfolipidowy i tocznia. Dobrze zrobic je do 6 tygodni po poronieniu bo moze sie uaktywniac wylacznie w ciazy. Czy tez mutacje v-laiden, mhtfr, przeciw protrabinie. Na to co prawda heparyna, a jednak w odpowiedniej dawce. Nie jestem w stanie podac ci ceny badania pgd (zarodkow) poniewaz kazda klinika ma swoj cennik. Przewaznie bada sie ok 6 lub tyle ile wystymuluje. I tak badanie 6 zarodkow w macierzynstwie koszt ok 25 tys., w artvimedzie (chyba dobrze napisalam nazwe) polowe taniej. A jednak to duzy koszt. Bada sie 5dniowe zarodki na podstawowe choroby genetyczne. I rzeczywiscie czesto sa one obciazone wadami. Aczkolwiek sa tez zdrowe i tego sie trzeba trzymac. Wada genetyczna powoduje obumieranie zarodkow nawet z serduszkami. Do wad moze sie przyczyniac slaba jakosc komorki jajowej, plemnik lub po prostu podzial komorki. O ile komorke mozna podrasowac, plemnika wyselekcjonowac, o tyle na podzial wplywu nie masz. Wazne bys sprawdzila poziom homocysteiny i miala dobrze pracujaca tarczyce, a wiec tsh, ft 3, ft4, przeciwciala atg i atpo.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny poczytałam i trochę jestem zdziwiona, że pisanie o dzieciach przeszkadza. Niejako pisałam co u nas bo teraz mam takie problemy myślałam , że radząc czy będąc tutaj wspieramy Was a też przyznam , że jestem ciekawa co u której się dzieje kto urodził która zaszła w ciążę itd w takim razie przechodzę na system czytania @agatush @bea25ta @kas90 @nafoczka i mamy i nie mamy proszę o priv w razie w...
Będę odpisywać i czytać w ukryciu
@kas90 myślę że nowe forum umrze śmiercią naturalną ale jesli chcecie to dajcie mi znać
Porzeczka jesli obumrze, to bedzie oznaka ze juz nikt nie potrzebuje ani rady ani pomocy. Na prawde noe ma sie co chowac, na bocianie takie nasze wpisy bylu by kasowane bo sa noezgodne z tematem forum. Tak ze spokojnie mozna spróbować a nowe ciężarne i rozpakowane beda do nas dołączać i miejmy nadzieje, że bedzie sie krecilo.

reklama
@burczuś ale luz ja wiem o co kaman,rozumiem ze moze komus byc przykro i wkurzac kogos rozmowa o oklepywaniu dziecka ( @Porzeczka1234 tak niunke poloz na kolanach hglowa w dol rece przerzucone zez kolan niech zwisaja kolo uszu) i spoko mnie tez by to denerwowalo jakbym szukala pomocy. Jak bedzie rozmowa o dupie marynie i mieczach u dr P. To tez sie wlacze bede czytac i pisac tak ze teges cium cium

Do góry