reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny poczytałam i trochę jestem zdziwiona, że pisanie o dzieciach przeszkadza. Niejako pisałam co u nas bo teraz mam takie problemy myślałam , że radząc czy będąc tutaj wspieramy Was a też przyznam , że jestem ciekawa co u której się dzieje kto urodził która zaszła w ciążę itd w takim razie przechodzę na system czytania @agatush @bea25ta @kas90 @nafoczka i mamy i nie mamy proszę o priv w razie w...
Będę odpisywać i czytać w ukryciu
@kas90 myślę że nowe forum umrze śmiercią naturalną ale jesli chcecie to dajcie mi znać

Porzeczki i Ciebie też proszę o priv w razie "w"... Ja mam problem z ogarnięciem dwóch wątków... I ledwo mi wystarcza na to czasu... Nie mówię że jeśli utworzyć kolejny nie będę się udzielać... Ale łatwo nie będzie... :-/ tym bardziej korzystając z aplikacji na której nie przychodzą mi powiadomienia....

I jesteśmy na BabyBoom a nie na bocianie [emoji6] także no... :-)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ilis91 mam mthfr c677t homocysteina 8.9 Wit B12 w normie kwas też... Właśnie się zastanawiam co powinnam zrobić?

Dziewczyny skarbnice naszej wiedzę proszę nas nie opuszczać.....

@anett96 amh masz naprawde niskie i ponawiam pytanie co na to Lewy? Z tego co wiem, to kolejna stymulacja moze je jeszcze obnizyc a nie o to chodzi. Co ci lekarz zaproponowal, aby dac ci szanse, a zupelnie nie pozbawic nadziei?
Nauczylam sie, ze na jakosc komorek wplywa miedzy innymi stan zdrowia, a wiec pozbycie sie infekcji wszelkich masci nawet grzybicy, zwlaszcza ogolnoustrojowej. Potrzeba wzmocnic organizm chocby odpowiednim poziomem wit d3. Czasem zrzucic wage i dobrze sie odzywiac. Czy mialas badania na zespol antyfosfolipidowy i tocznia. Dobrze zrobic je do 6 tygodni po poronieniu bo moze sie uaktywniac wylacznie w ciazy. Czy tez mutacje v-laiden, mhtfr, przeciw protrabinie. Na to co prawda heparyna, a jednak w odpowiedniej dawce. Nie jestem w stanie podac ci ceny badania pgd (zarodkow) poniewaz kazda klinika ma swoj cennik. Przewaznie bada sie ok 6 lub tyle ile wystymuluje. I tak badanie 6 zarodkow w macierzynstwie koszt ok 25 tys., w artvimedzie (chyba dobrze napisalam nazwe) polowe taniej. A jednak to duzy koszt. Bada sie 5dniowe zarodki na podstawowe choroby genetyczne. I rzeczywiscie czesto sa one obciazone wadami. Aczkolwiek sa tez zdrowe i tego sie trzeba trzymac. Wada genetyczna powoduje obumieranie zarodkow nawet z serduszkami. Do wad moze sie przyczyniac slaba jakosc komorki jajowej, plemnik lub po prostu podzial komorki. O ile komorke mozna podrasowac, plemnika wyselekcjonowac, o tyle na podzial wplywu nie masz. Wazne bys sprawdzila poziom homocysteiny i miala dobrze pracujaca tarczyce, a wiec tsh, ft 3, ft4, przeciwciala atg i atpo.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Na pytanie co na to Lewy odpisalam ze powiedzial ze daje nam tylko juz jedna szanse..

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, a czy można zbadac partnera np w Diagnostyka czy to tylko musi być jakaś klinika? Bo mam w domu ta rozpiskę diagnostyki i mam 3 badania tutaj w ofercie : seminogram, seminogram analiza wspomagana komputerowo i p/c p.plemnikom w nasieniu Igg ?

Polecam wysłać faceta do kliniki niepłodności. Panowie są dosyć wrażliwi... a tam będą mieć lepsze warunki [emoji6] czytaj: nie zawsze najnowsze por.X..no..X.le [emoji23] ale zawsze coś [emoji41]

Ostatnia edycja:
novum w immunologie nie wierzy.
To prawda, ale jak będziesz mieć wytyczne od immunologa to nikt tego nie będzie podważał. Tyle przynajmniej dobrego.
@pixi.nova w Novum prawie każdej dają encorton jak leci... bez sprawdzania czy potrzebny. Po poronieniach i po kilku nieudanych transferach, na pewno przepisują przy kolejnym transferze.

@anett96 amh masz naprawde niskie i ponawiam pytanie co na to Lewy? Z tego co wiem, to kolejna stymulacja moze je jeszcze obnizyc a nie o to chodzi. Co ci lekarz zaproponowal, aby dac ci szanse, a zupelnie nie pozbawic nadziei?
Nauczylam sie, ze na jakosc komorek wplywa miedzy innymi stan zdrowia, a wiec pozbycie sie infekcji wszelkich masci nawet grzybicy, zwlaszcza ogolnoustrojowej. Potrzeba wzmocnic organizm chocby odpowiednim poziomem wit d3. Czasem zrzucic wage i dobrze sie odzywiac. Czy mialas badania na zespol antyfosfolipidowy i tocznia. Dobrze zrobic je do 6 tygodni po poronieniu bo moze sie uaktywniac wylacznie w ciazy. Czy tez mutacje v-laiden, mhtfr, przeciw protrabinie. Na to co prawda heparyna, a jednak w odpowiedniej dawce. Nie jestem w stanie podac ci ceny badania pgd (zarodkow) poniewaz kazda klinika ma swoj cennik. Przewaznie bada sie ok 6 lub tyle ile wystymuluje. I tak badanie 6 zarodkow w macierzynstwie koszt ok 25 tys., w artvimedzie (chyba dobrze napisalam nazwe) polowe taniej. A jednak to duzy koszt. Bada sie 5dniowe zarodki na podstawowe choroby genetyczne. I rzeczywiscie czesto sa one obciazone wadami. Aczkolwiek sa tez zdrowe i tego sie trzeba trzymac. Wada genetyczna powoduje obumieranie zarodkow nawet z serduszkami. Do wad moze sie przyczyniac slaba jakosc komorki jajowej, plemnik lub po prostu podzial komorki. O ile komorke mozna podrasowac, plemnika wyselekcjonowac, o tyle na podzial wplywu nie masz. Wazne bys sprawdzila poziom homocysteiny i miala dobrze pracujaca tarczyce, a wiec tsh, ft 3, ft4, przeciwciala atg i atpo.

Kochana homocysteine mam na poziomie 11.Lewy powieszial ze jest ok. Po porpnieniu jeszcze sie z nim nie widzialam. Czekam az beta spadnie do 0 i dopiero mam sie pojawic. Reszty basan o ktorych poszesz nie mialam. Mam haos i metlik w glowie. Wiem ze kolejna srymulacja oslabi amh i pewnie bedzie ona juz ostatnia tak zreszta powiedzial Lewy. Potem proponuje kd..

Na prawdę mój wpis,jeden,grzeczny, spowoduje, że nagle zniknie nam z 5 doświadczonych mamusi?? Ja Wam dam focha! A wiecej tlumaczyć swojego postu nie będę;p
@anett96 a może jest w wawie poradnie patologii wczesnej ciąży? Tam by Ci zrobili lwią część badan immunologicznych na nfz.
P.s. witaj.przykro mi z powodu Twojej straty
:(

@edloteh ja to najpierw siebie przebadam bo znając moje szczęście to moja wina bo zarodki w 2 ciążach miałam,ale „zeżarłam” je chyba... ty kochana długo już się starasz? Macie diagnozę?

reklama
@anett96 to przeczytalam, ale jak to uzasadnia. Co robi by to byla prawdziwa szansa? A mysleliscie moze o dawstwie komorek?

W sumie to nic nie zrobil ale zrobil dobra stymulacje i bylo az 5 zarodkow. W poprzedniej klinice byla tylko 1 komorka i nie zrobili nawet pinkcji..
Zaproponowal dawstwo ale ja do konca bede walczyc zeby udalo sie z moja komorka. Na moje komorki bralam na wlasna reke koenzym q10

Do góry