reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@pixi.nova to pewnie mleczko faktycznie zadzialalo na ciebie jak dupek, bo piersi bolą przed @ przez nagły spadek progesteronu.

A może mamusie jest to jakiś pomysł, żeby pisać o niewpisujacych się w tutejszy temat rzeczach na wątku po prostu my lub jakims innym otwartym? Tutaj będą wtedy miały dziewczyny faktycznie mniej stron do ogarnięcia.

@edloteh a noooo będzie musiał się wykazać [emoji6] ale ile stresu mnie kosztowało czekanie na wynik to tylko ja wiem i każda co robiła te badania wszystkie . Ale będzie stres na kariotypy jeszcze . I boje się robić krzywe bo nastraszona jestem czy wypije glukoze a nie wyhaftuje [emoji39]
Wyniki jestem w szoku ale cieszę sie , mam nadzieję że jak się znajdzie to głupota a jak nie to lekarz coś poradzi jestem dobrej myśli [emoji4] ale pewnie potrzebne dobre mocne jajeczko i może sie uda

@olaa90 kochana w pierwszej ciąży tak ciąża obumarla na przełomie 6/7 tydzień, druga puste jajo podobno ale ze bylam w trakcie poronienie w szpitalu to mowili ze juz pusto , a 2 ostatnie to takie wiesz hormon się pokazał i nie było

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@anett96 Faktycznie chyba musisz zbadac zarodki przed podaniem. Mialas pgd?
Mozesz pojechac do Pasnika ewentualnie do Łodzi. Ale bc moze to faktycznie genetyka zwiazana z niskim amh?
@kas90 Ja tez bylam w szoku, ze mleczko moze tak dzialac! Ale byc moze bedzie to pomocne przy starankach :p Wysoki progesteron jest u mnie mile widziany
@roxie123 Zrob koniecznie kariotypy i ta krzywa cukrowa.

@anett96 Faktycznie chyba musisz zbadac zarodki przed podaniem. Mialas pgd?
Mozesz pojechac do Pasnika ewentualnie do Łodzi. Ale bc moze to faktycznie genetyka zwiazana z niskim amh?
Nie mialam pgd...woesz ile mniej wiecej kosztuje badanie zarodka? I co jak chory to nie transferuja po prostu? Wynik takiego badania daje mniej wiecej to co badanie poronionego zarodka? Czyli wiadomo pptem co nalezy ew.leczyc??

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie nie czesto sie odzywam. I rozumiem cie @burczus, bo taki temat zobowiazuje. A jednak nie zgodze sie, ze brakuje na forum wiedzy. Kiedy ja weszlam dziewczyny tez niemal wszystkie zaciazyly. A jednak jest poczatek forum bardzo esencjonalny, ktory zawiera duzo wiedzy nazwiska lekarzy leki i suplementy historie walki. To czego teraz brakuje moim zdaniem to czytanie ze zrozumieniem i duzo indywidualnego zaangazowania. Wiele razy dziewczyny pytaly, odpowiadalam tak jak moja wiedza mi pozwala, a za dzien dwa, ta sama osoba pytala o to samo. Jeszcze jestesmy czy porzeczka, czy agatush, czy dziewczyny, ktore urodzily tzadko, ale zagladaja. Tylko pytanie czego sie poszukuje. Mowicie, ze ciaze zakonczone sukcesem sa enigmatyczne. Z tym tez sie nie zgodze. Nie mialam lekarza, ktory dopasowal do mnie lekarstw i dawek. Sama musialam to robic cala ciaze. Mialam anioly ktore nademna czuwaly dzieki ktorym dostalam recepty. I gdyby nie ciaze zakonczone sukcesem mialabym wiekszy problem z dobraniem dawek i dlugoscia brania lekow. Dziewczyny wszystko jest indywidualnie dobrane, a czasem mam wrazenie, ze oczekujecie jednej zlotej metody. Juz nie raz pisalysmy o tym, ze taka droga nie istnieje. To, co sprawdzilo sie u mnie niekoniecznie sprawdzi sie u kogos innego. Co wiecej, to co sprawdzilo sie u mnie w tej ciazy niekoniecznie sprawdzi sie w nastepnej. Warto miec to na uwadze. Jestem otwarta i mam jeszcze troche czasu. Macie pytania piszcie, chetnie odpowiem. Jesli tylko bede umiala. Tylko nie oczekujcie, ze bede lekarzem. Moge powiedzie co zrobilam u siebie i dlaczego. Co zadzialalo nie wiem. Kazdy musi sprawdzic sam i niestety jego beda konsekwencje dzialania.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino to prawda ... każda z nas jest inna i co innego w nas piszczy i co innego nam pomoze . Ja akurat myślę ze pytania się powtarzają bo nie każdy potrzebuje ich akurat w tym samym czasie a ciężko szukać na forum odpowiedzi na tylu stronach [emoji4] Wy pisalyscie np o tych badaniach które robiłam X stron do tyłu a ja nie potrzebowałam akurat wtedy i byla to czarna magia dla mnie teraz znowu jestem z tym tematem na bieżąco i pytam [emoji4]
Jedno jest pewne wiem że dzięki forum głównie kiedyś doczekam maleństwa bo gdyby nie ta wiedza która tu znalazłam siedzialabym na tej swojej wiosce i ciemna jak noc listopadowa wierzylabym miejscowemu ginowi i była w czarnej D [emoji4]

Ps. Bedziemy robić te kariotypy w diagnostyce i mogę dac M acard dzień wcześniej bo ostatnio wiecie jak było...
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiecie nie czesto sie odzywam. I rozumiem cie @burczus, bo taki temat zobowiazuje. A jednak nie zgodze sie, ze brakuje na forum wiedzy. Kiedy ja weszlam dziewczyny tez niemal wszystkie zaciazyly. A jednak jest poczatek forum bardzo esencjonalny, ktory zawiera duzo wiedzy nazwiska lekarzy leki i suplementy historie walki. To czego teraz brakuje moim zdaniem to czytanie ze zrozumieniem i duzo indywidualnego zaangazowania. Wiele razy dziewczyny pytaly, odpowiadalam tak jak moja wiedza mi pozwala, a za dzien dwa, ta sama osoba pytala o to samo. Jeszcze jestesmy czy porzeczka, czy agatush, czy dziewczyny, ktore urodzily tzadko, ale zagladaja. Tylko pytanie czego sie poszukuje. Mowicie, ze ciaze zakonczone sukcesem sa enigmatyczne. Z tym tez sie nie zgodze. Nie mialam lekarza, ktory dopasowal do mnie lekarstw i dawek. Sama musialam to robic cala ciaze. Mialam anioly ktore nademna czuwaly dzieki ktorym dostalam recepty. I gdyby nie ciaze zakonczone sukcesem mialabym wiekszy problem z dobraniem dawek i dlugoscia brania lekow. Dziewczyny wszystko jest indywidualnie dobrane, a czasem mam wrazenie, ze oczekujecie jednej zlotej metody. Juz nie raz pisalysmy o tym, ze taka droga nie istnieje. To, co sprawdzilo sie u mnie niekoniecznie sprawdzi sie u kogos innego. Co wiecej, to co sprawdzilo sie u mnie w tej ciazy niekoniecznie sprawdzi sie w nastepnej. Warto miec to na uwadze. Jestem otwarta i mam jeszcze troche czasu. Macie pytania piszcie, chetnie odpowiem. Jesli tylko bede umiala. Tylko nie oczekujcie, ze bede lekarzem. Moge powiedzie co zrobilam u siebie i dlaczego. Co zadzialalo nie wiem. Kazdy musi sprawdzic sam i niestety jego beda konsekwencje dzialania.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Święte słowa Destino.... [emoji8]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry