reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@pixi.nova to pewnie mleczko faktycznie zadzialalo na ciebie jak dupek, bo piersi bolą przed @ przez nagły spadek progesteronu.

A może mamusie jest to jakiś pomysł, żeby pisać o niewpisujacych się w tutejszy temat rzeczach na wątku po prostu my lub jakims innym otwartym? Tutaj będą wtedy miały dziewczyny faktycznie mniej stron do ogarnięcia.

@edloteh a noooo będzie musiał się wykazać [emoji6] ale ile stresu mnie kosztowało czekanie na wynik to tylko ja wiem i każda co robiła te badania wszystkie . Ale będzie stres na kariotypy jeszcze . I boje się robić krzywe bo nastraszona jestem czy wypije glukoze a nie wyhaftuje [emoji39]
Wyniki jestem w szoku ale cieszę sie , mam nadzieję że jak się znajdzie to głupota a jak nie to lekarz coś poradzi jestem dobrej myśli [emoji4] ale pewnie potrzebne dobre mocne jajeczko i może sie uda

@olaa90 kochana w pierwszej ciąży tak ciąża obumarla na przełomie 6/7 tydzień, druga puste jajo podobno ale ze bylam w trakcie poronienie w szpitalu to mowili ze juz pusto , a 2 ostatnie to takie wiesz hormon się pokazał i nie było

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@anett96 Faktycznie chyba musisz zbadac zarodki przed podaniem. Mialas pgd?
Mozesz pojechac do Pasnika ewentualnie do Łodzi. Ale bc moze to faktycznie genetyka zwiazana z niskim amh?
@kas90 Ja tez bylam w szoku, ze mleczko moze tak dzialac! Ale byc moze bedzie to pomocne przy starankach :p Wysoki progesteron jest u mnie mile widziany
@roxie123 Zrob koniecznie kariotypy i ta krzywa cukrowa.

@anett96 Faktycznie chyba musisz zbadac zarodki przed podaniem. Mialas pgd?
Mozesz pojechac do Pasnika ewentualnie do Łodzi. Ale bc moze to faktycznie genetyka zwiazana z niskim amh?
Nie mialam pgd...woesz ile mniej wiecej kosztuje badanie zarodka? I co jak chory to nie transferuja po prostu? Wynik takiego badania daje mniej wiecej to co badanie poronionego zarodka? Czyli wiadomo pptem co nalezy ew.leczyc??

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie nie czesto sie odzywam. I rozumiem cie @burczus, bo taki temat zobowiazuje. A jednak nie zgodze sie, ze brakuje na forum wiedzy. Kiedy ja weszlam dziewczyny tez niemal wszystkie zaciazyly. A jednak jest poczatek forum bardzo esencjonalny, ktory zawiera duzo wiedzy nazwiska lekarzy leki i suplementy historie walki. To czego teraz brakuje moim zdaniem to czytanie ze zrozumieniem i duzo indywidualnego zaangazowania. Wiele razy dziewczyny pytaly, odpowiadalam tak jak moja wiedza mi pozwala, a za dzien dwa, ta sama osoba pytala o to samo. Jeszcze jestesmy czy porzeczka, czy agatush, czy dziewczyny, ktore urodzily tzadko, ale zagladaja. Tylko pytanie czego sie poszukuje. Mowicie, ze ciaze zakonczone sukcesem sa enigmatyczne. Z tym tez sie nie zgodze. Nie mialam lekarza, ktory dopasowal do mnie lekarstw i dawek. Sama musialam to robic cala ciaze. Mialam anioly ktore nademna czuwaly dzieki ktorym dostalam recepty. I gdyby nie ciaze zakonczone sukcesem mialabym wiekszy problem z dobraniem dawek i dlugoscia brania lekow. Dziewczyny wszystko jest indywidualnie dobrane, a czasem mam wrazenie, ze oczekujecie jednej zlotej metody. Juz nie raz pisalysmy o tym, ze taka droga nie istnieje. To, co sprawdzilo sie u mnie niekoniecznie sprawdzi sie u kogos innego. Co wiecej, to co sprawdzilo sie u mnie w tej ciazy niekoniecznie sprawdzi sie w nastepnej. Warto miec to na uwadze. Jestem otwarta i mam jeszcze troche czasu. Macie pytania piszcie, chetnie odpowiem. Jesli tylko bede umiala. Tylko nie oczekujcie, ze bede lekarzem. Moge powiedzie co zrobilam u siebie i dlaczego. Co zadzialalo nie wiem. Kazdy musi sprawdzic sam i niestety jego beda konsekwencje dzialania.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino to prawda ... każda z nas jest inna i co innego w nas piszczy i co innego nam pomoze . Ja akurat myślę ze pytania się powtarzają bo nie każdy potrzebuje ich akurat w tym samym czasie a ciężko szukać na forum odpowiedzi na tylu stronach [emoji4] Wy pisalyscie np o tych badaniach które robiłam X stron do tyłu a ja nie potrzebowałam akurat wtedy i byla to czarna magia dla mnie teraz znowu jestem z tym tematem na bieżąco i pytam [emoji4]
Jedno jest pewne wiem że dzięki forum głównie kiedyś doczekam maleństwa bo gdyby nie ta wiedza która tu znalazłam siedzialabym na tej swojej wiosce i ciemna jak noc listopadowa wierzylabym miejscowemu ginowi i była w czarnej D [emoji4]

Ps. Bedziemy robić te kariotypy w diagnostyce i mogę dac M acard dzień wcześniej bo ostatnio wiecie jak było...
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiecie nie czesto sie odzywam. I rozumiem cie @burczus, bo taki temat zobowiazuje. A jednak nie zgodze sie, ze brakuje na forum wiedzy. Kiedy ja weszlam dziewczyny tez niemal wszystkie zaciazyly. A jednak jest poczatek forum bardzo esencjonalny, ktory zawiera duzo wiedzy nazwiska lekarzy leki i suplementy historie walki. To czego teraz brakuje moim zdaniem to czytanie ze zrozumieniem i duzo indywidualnego zaangazowania. Wiele razy dziewczyny pytaly, odpowiadalam tak jak moja wiedza mi pozwala, a za dzien dwa, ta sama osoba pytala o to samo. Jeszcze jestesmy czy porzeczka, czy agatush, czy dziewczyny, ktore urodzily tzadko, ale zagladaja. Tylko pytanie czego sie poszukuje. Mowicie, ze ciaze zakonczone sukcesem sa enigmatyczne. Z tym tez sie nie zgodze. Nie mialam lekarza, ktory dopasowal do mnie lekarstw i dawek. Sama musialam to robic cala ciaze. Mialam anioly ktore nademna czuwaly dzieki ktorym dostalam recepty. I gdyby nie ciaze zakonczone sukcesem mialabym wiekszy problem z dobraniem dawek i dlugoscia brania lekow. Dziewczyny wszystko jest indywidualnie dobrane, a czasem mam wrazenie, ze oczekujecie jednej zlotej metody. Juz nie raz pisalysmy o tym, ze taka droga nie istnieje. To, co sprawdzilo sie u mnie niekoniecznie sprawdzi sie u kogos innego. Co wiecej, to co sprawdzilo sie u mnie w tej ciazy niekoniecznie sprawdzi sie w nastepnej. Warto miec to na uwadze. Jestem otwarta i mam jeszcze troche czasu. Macie pytania piszcie, chetnie odpowiem. Jesli tylko bede umiala. Tylko nie oczekujcie, ze bede lekarzem. Moge powiedzie co zrobilam u siebie i dlaczego. Co zadzialalo nie wiem. Kazdy musi sprawdzic sam i niestety jego beda konsekwencje dzialania.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Święte słowa Destino.... [emoji8]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry