reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino moja dzis ma dzien lenia,nie martw sie ,czasem maja bardziej ruchliwy dzien ,czasem mniej.
W niedziele jak dostalam kilka mocnych kopniakow to az rece mi sie spocily i kark.
Dzis mialam i mam straszny bol brzucha i biegunke,po weekendzie w pracy poza domem ,gdzie nie jadlam domowego jedzenia nie do konca moglam sie zalatwic a dzis z kolei biegunka,ale juz powoli wraca do normy.
Jak myslisz przy ilu d-dimerach trzeba zwiekszyc dawke?bo ja biore ciagle 0.4

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 W sumie ciekawy pomysl zeby pojechac do jednego i drugiego. Moze jak popatrze nanich, poslucham to bedzie mi latwiej wybrac komu moge zaufac.
@Porzeczka1234 Dalabys nr do Maliny? Jak sie tam umowic? @Ilis91 Ja tego nie badalam.. Wlasnie cala immunologia mi zostala. @anetkruczek Mysle zeby z niej zrezygnowac bo ona nie kazala mi w ogole badac immunologi nawet komorek nk, przeciwcial. Moge z nia jeszcze raz porozmawiac i zobaczyc co mi poleci dalej robic. Ale ona kaze brac tylko gluckophage, clexane 0,4 acard i witaminy.
Ja mysle, ze mam jakis wiekszy problem i boje sie kolejnej straty. To juz trzecia, nie mamy w ogole dzieci. Jestesmy juz u kresu sil.. Nie mamy czasu na pomylki. Jestesmy w stanie wydac kazde pieniadze byle miec dziecko taka jest prawda.
@anetkruczek Czy moglabys mi na priv opisac chocby po krotce swoja historie jak to bylo u Cibie? Jak bylo z Jerzak?

Roxie jaka liste z badaniami masz? Allo ponoc 2 miesiace po poronieniu. Pixi tak w apc powiedzieli przez tel.
Ja napisalam maila ze jestem po bio-chem i czy moge jakies badania robic. Czekam na odp. i dam znac.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova kurde, to naprawdę nie rozumiem... może ta babeczka z recepcji źle cię zrozumiała... ja mam zaufanie do doc, to pierwszy dr który nie naciąga na badania... jak masz wątpliwości to możesz i do Malinowskiego pójść, on też jest dobry.. nie wiem jak ci słońce doradzić. Na pewno z Paśnikiem kontakt jest lepszy...
@roxie123 glaszcze babo. Kiedyś nadejdzie ten szczęśliwy dzień, i oby szybko. Tego życzę ci z całego serca [emoji8]

Ileś stron temu [emoji51] była mowa o kariotypach... w Łodzi długo się nie czeka, chyba 5-6 tygodni na NFZ... chyba że coś się zmieniło..

Roxie jaka liste z badaniami masz? Allo ponoc 2 miesiace po poronieniu. Pixi tak w apc powiedzieli przez tel.
Ja napisalam maila ze jestem po bio-chem i czy moge jakies badania robic. Czekam na odp. i dam znac.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
Dziękuję [emoji8]

Ja robiłam według nafoczki listy a nawet więcej. Nie robiłam kariotypow tego allo i nie wiem w sumie czego . Bo jak to lekarz powiedział niby wszystko hula jak trzeba i nie jest powiedziane że znajdziemy przyczynę bo zazwyczaj jest tak że medycyna jeszcze tego nie ogarnęła

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova Kochana wspieram całym sercem . Taki już nas los musimy cierpieć czekać i nieustannie wierzyć mieć nadzieję na cud . Bo w naszym przypadku ciąża to cud i wielkie miłosierdzie. Dlaczego tak się dzieje pewnie nigdy nie pojmiemy . Czasami myślę ,że jest w tym wszystkim jakiś zamysł Boski choć okupiony cierpieniem i wytrwałością. Moja każda ciąża kończyła się na przełomie 7/8 tygodnia raz tylko usłyszałam serduszko. Za każdym razem byłam w szpitalu i musiałam mieć łyżeczkowanie co było dla mnie przykre. O personelu nawet nie wspomnę bo czasami pozostawiał wiele do życzenia. Nie zapomnę nigdy gdy podczas drugiego poronienia leżałam na sali szpitalnej w bólach i czekałam na poronienie a z sali porodowej dobiegał płacz narodzonych dzieci . Płakałam wówczas z żalu dlaczego mnie to spotyka. Po burzy wychodzi zawsze słońce . Zbierałam siły do dalszej walki . Czasami jak każda z nas zastanawiam się czy w ogóle nadejdzie ten dzień. Czy leki ,szczepienia wystarczą by cieszyć się zdrową i donoszoną ciążą . Staram się wówczas pokładać całą ufność w Bogu i Matce Bożej uspokoić myśli i zawierzyć siłą boskim.

Mam zapytanie do dziewczyn , które stosowały clostylbegyt czy też tak źle się czuły . Mam dzisiaj straszne bóle jajników i brzucha do tego mdłości . Zastanawiam się jak tu dzisiaj działać jak taki ból.
@Destino Bo to księciunio więc każe na siebie czekać.
@Funia90 Cieszę się , że u was wszystko w porządku.

@pixi.nova ja bym tak zrobila,poszla na ta wizyte do Pasnika 12 co masz ,pogadala i zobaczyla czlowieka,i do tego Malinowskiego tez .
Bedziesz widziala ,ktory bardziej Ci pasueje i ktory co proponuje.

@roxie123 moj M tez nie pozwala mi przy nim na forum siedziec wiec jak wraca to sie odcinam[emoji4]
Mam nadzieje,ze u Ciebie wszytsko hula jak to mowi Twoj lekarz a teraz to byl po prostu przypadek.

@Destino widzisz jaki ksieciunio,hehe juz rzadzi Mamuska[emoji5]
Wlasnie moj lekarz tez mowi,ze to moge miec w tysiacach.
Podobno natura tak to wymyslila,zebysmy podczas porodu nie dostaly krwotoku,dlatego rosnie fibrynogen i d-dimery.
Daj mi znac prosze co Ci powie[emoji5]
Reszte aptt,inr,czas potrombinowy mam w normie.
Nie robilam tego badania anty xa ,ale u mnie robia w takim labie ktory pobiera krew tylko do 18 a to trzeba zrobic bodajze 2h po zastrzyku ,tylko jak jesli ja biore ok 22 :/

@Funia90 ja wiem , że twój lekarz mówi , że d-dimery są nie ważne dla maliny attp i d-dimery to podstawowe badania które mam robić co 3 tygodnie jeśli będą rosły i przekroczą 2000 tyś trzeba zwiększ dawkę albo gdy z np 500 po 3 tygodniach jest 2000 to też szybko bo to za duży skok.
Ja tylko widzę, że jego teoria się sprawdza bo mi one w końcu maleją a nie wiele nam czasu zostało także wiesz.... wole żeby nie rosły

@Destino moja jak się obudziła o 12 to harcuje do teraz z malymi przerwami , tylko u nas już trochę boli ale taki tak to kocham.

@pixi.nova tel. do Maliny 426459275 jutro otwarte na pewno we wtorki i poniedziałek. Tylko poniedziałek i środa szczepienia do 15 więc dobrze dzwonić trochę po tej godzinie.

@magda1208 ja stosowałam closyberget i czułam się jak ty jakbym miała wodę, mdłości,ból jajników to dlatego, że dziś owu a że jest kilka jajek to boli wspieram kochana.

reklama
@magda1208 musisz miec konkretna owu skoro boli[emoji4]ja nie bralam i tez mam dosc wysoki prog bolu wiec malo rzeczy mnie boli,przynjamniej tak sobie wmawiam[emoji6]

@Porzeczka1234 dlatego az taka naiwna nie jestem i mimo,ze powiedzial,zebym nie badala tego w ciazy to sobie badam,jemu chce sie ze mnie smiac ale chyba mnie lubi mimo wszytsko hehe.
A ja go lubie bo jest w porzadku,o niektore rzeczy zadbam sama z Wami[emoji5]
Mi co 3 tyg rosna ok 100 w gore.
Ale kontroluje i sprawdzam i w razie czego bedziemy zwiekszac[emoji4]
Ostatnio nawet pytalam czy moge jechac w gory w ciazy ,chodzilo mi o zmiane cisnienia ,czy nie zadzkodzi.
Powiedzialam zeby nie bral mnie za wariatke,powiedzial ,ze moge ,pytal tylko czy w Himalaje nie jade[emoji12]i powiedzial,ze rozumie mnie dlaczego pytam[emoji4]
Ja mu ostatnio powiedzialam,ze ja po prostu chce urodzic zdrowe dziecko i nie chce niczego przeoczyc,juz wie,ze jak bede po terminie i nie bedzie akcji to bedzie mial ze mna jaja bo bede oxy wymuszac[emoji3]

Do góry