reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova [emoji25] glaszcze kochana. Bardzo mi przykro :( Ciekawe to co powiedzieli ci w APC [emoji848]O jakie badania pytałaś, że trzeba czekać 2 miesiące. Jestem pewna że niektóre robi do max 6 po poronieniu.

reklama
@edloteh Allo mlr i zapytalam o reszte badan immunologicznych. Tez sie zdziwilam, a jak slysze, ze wszystkie tez jestescie w szoku to zastanawiam sie o co chodzi.. Wiem, ze wiele z Was poleca Pasnika chyba nie mozna watpic w jego kompetencje? Rozwalam tez Malinowskiego. Ale odrzuca mnie to, ze on tylko szczepi i nie poleca innych metod.Chciaz jak czytam jak wzorowo prowadzi ciaze @Porzeczka1234 to czasami mysle czy nie wybrac jego. Tyle, ze ja bardzo boje sie szczepien. Wiem, ze sa trudnosci z zajsciem w ciaze czasami po nich .. A problemowo u mnie juz przesyt..

@pixi.nova na prawde bardzo mi przykro,odetchnij zbierz mysli i dzialaj dalej,na pewno wygrasz.
Musi w koncu wyjsc sloneczko dla Ciebie.
Widzisz Ty zrobilas wszystko a nawet wiecej niz moglas.
Stanelas prawie na rzesach.
Walcz o unikniecie zabiegu.
U mnie podali tabletki o 15.30 ,o 2 sie zaczelo a o 7 Aniolka na usg nie bylo[emoji29]chyba lepiej byc pod opieka w szpitalu,przemysl to

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 nie zdążyłabym nawet w takim terminie bo ja metyle biorę więc oddam
@marshia ładnie rośnie mi się wydaje ... nie muszą być to nie wiadomo jakie przyrosty kochana ... modlimy się ;* musi być dobrze
@pixi.nova ...eh :< nic nie powiem .... wiem , że teraz nic nie pomoże żadne słowa ... przytulam kochana i jestem z Tobą :* emocje... wiem , za każdym razem jesteśmy coraz to bardziej " w nicości "
@ovli22 nie wiem czy kiedykolwiek będzie lepiej...żyję nadzieją na lepsze jutro ... a mężulek pocieszył , chociaż widzę smutek w jego oczach kiedy patrzy na moje łzy a sam chce dać mi siłę ... na razie jest decyzja staramy się dalej w następnym cyklu ...między czasie robimy badania
@Ilis91 o znam to ,że tylko pisze i się dołuję przez forum ...i dostał taką samą odpowiedź ,że z kim mam pogadać i się wyżalić doradzic kiedy go nie ma ... i czy on jest w stanie mi dac tyle wiedzy co ktoś kto doświadczył tego samego i było tyle w temacie , mam nie siedziec na forum jak jestem z nim , bo to jest czas dla niego którego jest niewiele więc zrozumiałam przesłanie no i się zgodziłam z nim :)

Ja dzisiaj wysprzątałam cały nowy dom na błysk ... wszystko mi odpada , ale przynajmniej ulokowałam emocje w dobrym miejscu . No i czekam na @ ... mam nadzieje ,że nie będę musiała długo .
Plan jest taki ,że w nowym cyklu działamy dalej... pójdę się podglądnąć , bo oczywiście nie wiem kiedy ow . Chyba że lekarz prowadzący coś wymyśli innego bo czekam na wiadomość .
Między czasie umówię się na te kariotypy @bea25ta prosiłabym Cię o kontakt tam do Rzeszowa :*
No i nie wiem co bym mogła jeszcze zbadać teraz... może tez te allo mlr ale to się chyba bada zaraz po poronieniu z tego co z listy wyczytałam . Ogólnie to prawie wszystko z listy mam zrobione :<

@pixi.nova jak ja Cię rozumiem , że czujesz się do dupy... krótko mówiąc, ja kiedyś w kłótni wykrzyczałam do męża w płaczu, że go przepraszam , że nie chciałam aby nasze córki umarły, że to moja wina i w ogóle była rozpacz. Mąż był w takim szoku , że ja w ogóle tak myślę. Nie wolno nam tak myśleć to do niczego dobrego nie prowadzi dołuje nas mężów i co gorsza naszych rodziców bo wiesz właśnie spostrzegłam, ze to później oni mają wyrzuty sumienia bo geny są po nich właśnie .... i jeszcze jedno my nie jesteśmy zepsute do niczego itd my po prostu jesteśmy chore ... trzeba to przetrawić nie traktować tego jak ułomności nauczyć się to zaakceptować i zacząć leczyć walczyć....
Kochana nam też proponowano in vitro z pge ale ja zrobiłam kariotypy i zdecydowałam się na Malinę. Nie będę go tu chwalić opinie o nim są różne ,że drogi , że zdzierca trochę przemądrzały itd ale ja go lubię po tylu miesiącach jeżdżenia pamieta nas żartuje jest normalny i co najważniejsze czuje się pod jego opieką w miarę spokojna na ile to możliwe i po tym pobycie w szpitalu jak o mnie dbali wiem , że będąc pacjetka innego lekarza mieliby mnie gdzieś. Decyzję musisz podjąć sama mnie @Avita przekonała żeby do niego jechać i szczere nie żałuję ani jednej złotówki wydanej . Ale ja byłam zdecydowana na szczepienia i chciałam encorton a nikt mi go nie chciał dać

@Destino takie psotnisie idzie do głowy dostać.

Dziewczyny które badają d-dimery w ciąży jak przyjeli mnie do szpitala 29.08 d-dimery 890 wczoraj powtarzałam przy zwiekszonej dawce fraxi z 0,6 na 0,8 i wynik 860 spadają albo chociaż nie rosną także coś w tym jest z d-dmierami i heparyną

Ostatnia edycja:
@pixi.nova a moze pojechalabys na konsultacje do obu,jesli masz mozliwosc finansowa i czasowa.

@roxie123 wlasnie teraz Pixi dzwonila i powiedzieli jej ,ze allo bada sie po dwoch miesiach ,moze poczekaj na to czego Dzol sie dowie.

@Destino u nas w porzadku.
Ciesze sie ,ze u Was tez[emoji4]

@llis91 nie wiem jak dzialaja ale badalam i nie mam ich.

@Porzeczka1234 moj lekarz ciagle twierdzi ,ze d-dimery to niewiarygodne badanie w ciazy bo one kazdej ciazarnej rosna,tak jak fibrynogen.
Nie wiem...ale tez tak czytalam,choc i tak badam co 3 tyg.mam ok 700 teraz

@Ilis91 ja badalam wszystkie przeciwciala ale mam ujemne wiec nie pomoge.

@Funia90 chce myslec ze wszystko ok, choc chlopak sie zawzial i sie nie rusza. Ani slodkie ani woda. Wiem ze tak ma, jednak stresuje mnie cholernie. Ciesze sie ze corcia dobrze sie ma i mama tez. Ja ciagle mam mdlosci. Ostatnio sie nasilaja i brzuch boli. No coz nikt nie mowil, ze bedzie latwo. Tylko maly niech bedzie zdrowy i zywy.

@Porzeczka1234 moje ddimery tez ponad 800. Narazie nie zwiekszaja dawki, ale z labu juz dzwonia.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry