reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino moja dzis ma dzien lenia,nie martw sie ,czasem maja bardziej ruchliwy dzien ,czasem mniej.
W niedziele jak dostalam kilka mocnych kopniakow to az rece mi sie spocily i kark.
Dzis mialam i mam straszny bol brzucha i biegunke,po weekendzie w pracy poza domem ,gdzie nie jadlam domowego jedzenia nie do konca moglam sie zalatwic a dzis z kolei biegunka,ale juz powoli wraca do normy.
Jak myslisz przy ilu d-dimerach trzeba zwiekszyc dawke?bo ja biore ciagle 0.4

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Funia90 W sumie ciekawy pomysl zeby pojechac do jednego i drugiego. Moze jak popatrze nanich, poslucham to bedzie mi latwiej wybrac komu moge zaufac.
@Porzeczka1234 Dalabys nr do Maliny? Jak sie tam umowic? @Ilis91 Ja tego nie badalam.. Wlasnie cala immunologia mi zostala. @anetkruczek Mysle zeby z niej zrezygnowac bo ona nie kazala mi w ogole badac immunologi nawet komorek nk, przeciwcial. Moge z nia jeszcze raz porozmawiac i zobaczyc co mi poleci dalej robic. Ale ona kaze brac tylko gluckophage, clexane 0,4 acard i witaminy.
Ja mysle, ze mam jakis wiekszy problem i boje sie kolejnej straty. To juz trzecia, nie mamy w ogole dzieci. Jestesmy juz u kresu sil.. Nie mamy czasu na pomylki. Jestesmy w stanie wydac kazde pieniadze byle miec dziecko taka jest prawda.
@anetkruczek Czy moglabys mi na priv opisac chocby po krotce swoja historie jak to bylo u Cibie? Jak bylo z Jerzak?

Roxie jaka liste z badaniami masz? Allo ponoc 2 miesiace po poronieniu. Pixi tak w apc powiedzieli przez tel.
Ja napisalam maila ze jestem po bio-chem i czy moge jakies badania robic. Czekam na odp. i dam znac.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova kurde, to naprawdę nie rozumiem... może ta babeczka z recepcji źle cię zrozumiała... ja mam zaufanie do doc, to pierwszy dr który nie naciąga na badania... jak masz wątpliwości to możesz i do Malinowskiego pójść, on też jest dobry.. nie wiem jak ci słońce doradzić. Na pewno z Paśnikiem kontakt jest lepszy...
@roxie123 glaszcze babo. Kiedyś nadejdzie ten szczęśliwy dzień, i oby szybko. Tego życzę ci z całego serca [emoji8]

Ileś stron temu [emoji51] była mowa o kariotypach... w Łodzi długo się nie czeka, chyba 5-6 tygodni na NFZ... chyba że coś się zmieniło..

Roxie jaka liste z badaniami masz? Allo ponoc 2 miesiace po poronieniu. Pixi tak w apc powiedzieli przez tel.
Ja napisalam maila ze jestem po bio-chem i czy moge jakies badania robic. Czekam na odp. i dam znac.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
Dziękuję [emoji8]

Ja robiłam według nafoczki listy a nawet więcej. Nie robiłam kariotypow tego allo i nie wiem w sumie czego . Bo jak to lekarz powiedział niby wszystko hula jak trzeba i nie jest powiedziane że znajdziemy przyczynę bo zazwyczaj jest tak że medycyna jeszcze tego nie ogarnęła

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova Kochana wspieram całym sercem . Taki już nas los musimy cierpieć czekać i nieustannie wierzyć mieć nadzieję na cud . Bo w naszym przypadku ciąża to cud i wielkie miłosierdzie. Dlaczego tak się dzieje pewnie nigdy nie pojmiemy . Czasami myślę ,że jest w tym wszystkim jakiś zamysł Boski choć okupiony cierpieniem i wytrwałością. Moja każda ciąża kończyła się na przełomie 7/8 tygodnia raz tylko usłyszałam serduszko. Za każdym razem byłam w szpitalu i musiałam mieć łyżeczkowanie co było dla mnie przykre. O personelu nawet nie wspomnę bo czasami pozostawiał wiele do życzenia. Nie zapomnę nigdy gdy podczas drugiego poronienia leżałam na sali szpitalnej w bólach i czekałam na poronienie a z sali porodowej dobiegał płacz narodzonych dzieci . Płakałam wówczas z żalu dlaczego mnie to spotyka. Po burzy wychodzi zawsze słońce . Zbierałam siły do dalszej walki . Czasami jak każda z nas zastanawiam się czy w ogóle nadejdzie ten dzień. Czy leki ,szczepienia wystarczą by cieszyć się zdrową i donoszoną ciążą . Staram się wówczas pokładać całą ufność w Bogu i Matce Bożej uspokoić myśli i zawierzyć siłą boskim.

Mam zapytanie do dziewczyn , które stosowały clostylbegyt czy też tak źle się czuły . Mam dzisiaj straszne bóle jajników i brzucha do tego mdłości . Zastanawiam się jak tu dzisiaj działać jak taki ból.
@Destino Bo to księciunio więc każe na siebie czekać.
@Funia90 Cieszę się , że u was wszystko w porządku.

@pixi.nova ja bym tak zrobila,poszla na ta wizyte do Pasnika 12 co masz ,pogadala i zobaczyla czlowieka,i do tego Malinowskiego tez .
Bedziesz widziala ,ktory bardziej Ci pasueje i ktory co proponuje.

@roxie123 moj M tez nie pozwala mi przy nim na forum siedziec wiec jak wraca to sie odcinam[emoji4]
Mam nadzieje,ze u Ciebie wszytsko hula jak to mowi Twoj lekarz a teraz to byl po prostu przypadek.

@Destino widzisz jaki ksieciunio,hehe juz rzadzi Mamuska[emoji5]
Wlasnie moj lekarz tez mowi,ze to moge miec w tysiacach.
Podobno natura tak to wymyslila,zebysmy podczas porodu nie dostaly krwotoku,dlatego rosnie fibrynogen i d-dimery.
Daj mi znac prosze co Ci powie[emoji5]
Reszte aptt,inr,czas potrombinowy mam w normie.
Nie robilam tego badania anty xa ,ale u mnie robia w takim labie ktory pobiera krew tylko do 18 a to trzeba zrobic bodajze 2h po zastrzyku ,tylko jak jesli ja biore ok 22 :/

@Funia90 ja wiem , że twój lekarz mówi , że d-dimery są nie ważne dla maliny attp i d-dimery to podstawowe badania które mam robić co 3 tygodnie jeśli będą rosły i przekroczą 2000 tyś trzeba zwiększ dawkę albo gdy z np 500 po 3 tygodniach jest 2000 to też szybko bo to za duży skok.
Ja tylko widzę, że jego teoria się sprawdza bo mi one w końcu maleją a nie wiele nam czasu zostało także wiesz.... wole żeby nie rosły

@Destino moja jak się obudziła o 12 to harcuje do teraz z malymi przerwami , tylko u nas już trochę boli ale taki tak to kocham.

@pixi.nova tel. do Maliny 426459275 jutro otwarte na pewno we wtorki i poniedziałek. Tylko poniedziałek i środa szczepienia do 15 więc dobrze dzwonić trochę po tej godzinie.

@magda1208 ja stosowałam closyberget i czułam się jak ty jakbym miała wodę, mdłości,ból jajników to dlatego, że dziś owu a że jest kilka jajek to boli wspieram kochana.

reklama
@magda1208 musisz miec konkretna owu skoro boli[emoji4]ja nie bralam i tez mam dosc wysoki prog bolu wiec malo rzeczy mnie boli,przynjamniej tak sobie wmawiam[emoji6]

@Porzeczka1234 dlatego az taka naiwna nie jestem i mimo,ze powiedzial,zebym nie badala tego w ciazy to sobie badam,jemu chce sie ze mnie smiac ale chyba mnie lubi mimo wszytsko hehe.
A ja go lubie bo jest w porzadku,o niektore rzeczy zadbam sama z Wami[emoji5]
Mi co 3 tyg rosna ok 100 w gore.
Ale kontroluje i sprawdzam i w razie czego bedziemy zwiekszac[emoji4]
Ostatnio nawet pytalam czy moge jechac w gory w ciazy ,chodzilo mi o zmiane cisnienia ,czy nie zadzkodzi.
Powiedzialam zeby nie bral mnie za wariatke,powiedzial ,ze moge ,pytal tylko czy w Himalaje nie jade[emoji12]i powiedzial,ze rozumie mnie dlaczego pytam[emoji4]
Ja mu ostatnio powiedzialam,ze ja po prostu chce urodzic zdrowe dziecko i nie chce niczego przeoczyc,juz wie,ze jak bede po terminie i nie bedzie akcji to bedzie mial ze mna jaja bo bede oxy wymuszac[emoji3]

Do góry