reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 mdlosci nie mialam ale bol jajnikow owszem, chodzilam zgieta w pol. Ale to dobrze ze czujesz, znaczy ze cos sie dzieje [emoji6] ja bralam clo przed kazdym zajsciem i za kazdym razem bolalo. Raz tylko nie podzialalo ale wtedy bralam po jednej tab.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@magda1208 to ja chyba jestem dziwna, bo mnie nic nie było ani po clo, ani po bardziej inwazyjnej lametcie. Zero skutków ubocznych.
I zawsze, ale to zawsze podczas monitoringu dostawałam pregnyl lub Ovitrelle. Żeby mieć pewność, ze ta stymulacja i monitoring po coś są. Bo jak nie prkną pecherzyki (bo coś tutaj nie gra) to po co sama stymulacja?
Ale trzymam kciukole za pęknięcie tych mniejszych :)

@edloteh Nie wiem dlaczego ale dokladnie tak mi powiedzieli. Pytali kiedy poronilam, ja mowie ze dzisiaj ciaza obumarla. A on powiedzial, ze dwa pelne cykle i mozna robic badania.

Zreszta dziewczyny mi sie nie spieszy. Ja bede szukac pomocy nawet zagranica. Rodzice mi mowia, ze ich znajomi- synowa tez teraz dwie ciaze poronila pod rzad a maja dwojke dzieci. Tez sa zalamani.. szukaja lekarzy zagranica. Moze czegos sie dokopiemy jakis namiarow, jutro od tego prof moze cos wyciagne.

@pixi.nova kochana nie obraź się ale spróbuj u Pasnika lub Maliny i ewentualnie przebadaj zarodki do pge jeśli nie musisz liczyć kasy Ci dwaj co wymieniłam to na prawdę dobrzy specjaliści w swojej dziedzinie myślę , że mogliby pomóc malina leczy takie przypadki jak my 20 pare lat pierwsze dziecko które urodziło się dzięki Malinie ma 24 lata zastanów się na spokojnie oczywiście nie odradzam leczenia za granicą ale może wykorzystaj szanse tu na miejscu. Ostatnio koleżanka mojej koleżanki przyjechała do maliny z Holandii 3 poronienia i w ciąży już dał jej szczepiena zakaz wyjazdu do Holandii i ja prowadzi jest w 4,5 miesiacu na razie wszystko ok

Madga1208 ja mialam co prawda ovitrelle ale to byla owulacja bardzo bolesna. Mialam bole krzyzowe, podbrzusza. Gin powiedziala, ze to normalne przy kilku jajkach.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 Dziękuje kochana, wiesz to juz trzecie poronienie. Ja juz mam dosyc. Po co mi pieniadze jak nie moge miec rodziny..
Dziewczyny ja juz po kebabie, ciasteczku i pije winko.
Najgorsze, ze moj m dzisiaj na delegacji... nie mogl wrocic wczesniej. Biedak jest zalalamny ledwo sie trzyma i ma wyrzuty, ze ja sama w domu..
Pojade tu i tu, zobacze co mi kazdy z nich powie. Juz mi wszystko jedno, ja sie boje szczepien bo u mnie nowotwory w rodzinie a to podobno zwieksza ryzyko. Moja mama wygrala walke z rakiem piersi. Nie bylo latwo. Robila badania i nie bylo to genetyczne ale lek jest, babcia tez zmarla na nowotwor chorob kobiecych. Wiem, ze my zrobimy wszystko nie patrzac na swoje zdrowie ale zawsze uwazalam, ze szczepienia to ostatecznosc.. ale moze jestem juz pod murem..

Maciejka Ty chyba z Łodzi jesteś prawda? Czy mogę zapytać u kogo się leczysz?
@agatush hej tak ja z Łodzi długo by opowiadac gdzie ja nie bylam ;) aktualnie postanowilam zaufac Baś-Budeckiej. Robi b.dobre usg i niewatpliwym plusem jest mozliwosc monitor. Owu praktycznie z dnia na dzien choc czasem wizyta bedzie o 23:15 :p no a immunologia to dr Pasnik. W drugiej ciazy nieudanej niestety chodzilam do Malinowskiego a poniewaz nie chcial mnie prowadzic bo nie robilam u niego badan to sie zniechecilam do niego.
Sorki, ze tak pozno odpisuje ale aktualnie siedze w gorach na urlopie i dopiero wieczorkiem jak mam net nadrabiam zaleglosci.
@marshia do Ciebie mam slowo Kochanie. Robisz wszystko co mozesz i o tym dokladnie wiesz, ufasz gleboko, wiecej juz nie mozesz zrobic a reszta ... to juz wola Boga Kochanie zaufaj, ze on ma najlepszy plan wzgledem Ciebie. Ja bardzo wierze w najlepszy plan dla Was :)

@Maciejka to chodzicie z Agatudh do tej samej lekarki [emoji4]
Mielgo urolopiku[emoji5]

@pixi.nova dobrze,ze sie najadlas,wyplacz zale i bedziesz dzialac dalej.
Ja bym probowala w kraju najpierw
Mi sie wydaje ,ze tu mamy super specjalistow a w ciazy i tak bys nie jezdzila na wizyty za granice.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova leć do jednego i drugiego jak pisze @Funia90 Może potrzebne ci bedzie spojrzenie na każdego z nich i wysłuchanie co maja do powodzenia. W przypadku nowotworów w rodzinie myśle że Paśnik nie zleci szczepien, tylko pojdzie w immunosupresje ... ale to moje dywagacje [emoji51][emoji848]

reklama
@agatush hej tak ja z Łodzi długo by opowiadac gdzie ja nie bylam ;) aktualnie postanowilam zaufac Baś-Budeckiej. Robi b.dobre usg i niewatpliwym plusem jest mozliwosc monitor. Owu praktycznie z dnia na dzien choc czasem wizyta bedzie o 23:15 [emoji14] no a immunologia to dr Pasnik. W drugiej ciazy nieudanej niestety chodzilam do Malinowskiego a poniewaz nie chcial mnie prowadzic bo nie robilam u niego badan to sie zniechecilam do niego.
Sorki, ze tak pozno odpisuje ale aktualnie siedze w gorach na urlopie i dopiero wieczorkiem jak mam net nadrabiam zaleglosci.
@marshia do Ciebie mam slowo Kochanie. Robisz wszystko co mozesz i o tym dokladnie wiesz, ufasz gleboko, wiecej juz nie mozesz zrobic a reszta ... to juz wola Boga Kochanie zaufaj, ze on ma najlepszy plan wzgledem Ciebie. Ja bardzo wierze w najlepszy plan dla Was :)
Dokładnie :-) tak jak pisze @Funia90, ja też chodzę do Basiowki ;-) tak mi się wydawało po tym jak napisałaś o tej homocysteinie ;-)

Powiem tak... Ona jest specyficzna, ale wiem że gdyby nie ona Michalina nie leżałaby za ścianą w łóżeczku :-)

Do góry