reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova [emoji25] glaszcze kochana. Bardzo mi przykro :( Ciekawe to co powiedzieli ci w APC [emoji848]O jakie badania pytałaś, że trzeba czekać 2 miesiące. Jestem pewna że niektóre robi do max 6 po poronieniu.

reklama
@edloteh Allo mlr i zapytalam o reszte badan immunologicznych. Tez sie zdziwilam, a jak slysze, ze wszystkie tez jestescie w szoku to zastanawiam sie o co chodzi.. Wiem, ze wiele z Was poleca Pasnika chyba nie mozna watpic w jego kompetencje? Rozwalam tez Malinowskiego. Ale odrzuca mnie to, ze on tylko szczepi i nie poleca innych metod.Chciaz jak czytam jak wzorowo prowadzi ciaze @Porzeczka1234 to czasami mysle czy nie wybrac jego. Tyle, ze ja bardzo boje sie szczepien. Wiem, ze sa trudnosci z zajsciem w ciaze czasami po nich .. A problemowo u mnie juz przesyt..

@pixi.nova na prawde bardzo mi przykro,odetchnij zbierz mysli i dzialaj dalej,na pewno wygrasz.
Musi w koncu wyjsc sloneczko dla Ciebie.
Widzisz Ty zrobilas wszystko a nawet wiecej niz moglas.
Stanelas prawie na rzesach.
Walcz o unikniecie zabiegu.
U mnie podali tabletki o 15.30 ,o 2 sie zaczelo a o 7 Aniolka na usg nie bylo[emoji29]chyba lepiej byc pod opieka w szpitalu,przemysl to

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 nie zdążyłabym nawet w takim terminie bo ja metyle biorę więc oddam
@marshia ładnie rośnie mi się wydaje ... nie muszą być to nie wiadomo jakie przyrosty kochana ... modlimy się ;* musi być dobrze
@pixi.nova ...eh :< nic nie powiem .... wiem , że teraz nic nie pomoże żadne słowa ... przytulam kochana i jestem z Tobą :* emocje... wiem , za każdym razem jesteśmy coraz to bardziej " w nicości "
@ovli22 nie wiem czy kiedykolwiek będzie lepiej...żyję nadzieją na lepsze jutro ... a mężulek pocieszył , chociaż widzę smutek w jego oczach kiedy patrzy na moje łzy a sam chce dać mi siłę ... na razie jest decyzja staramy się dalej w następnym cyklu ...między czasie robimy badania
@Ilis91 o znam to ,że tylko pisze i się dołuję przez forum ...i dostał taką samą odpowiedź ,że z kim mam pogadać i się wyżalić doradzic kiedy go nie ma ... i czy on jest w stanie mi dac tyle wiedzy co ktoś kto doświadczył tego samego i było tyle w temacie , mam nie siedziec na forum jak jestem z nim , bo to jest czas dla niego którego jest niewiele więc zrozumiałam przesłanie no i się zgodziłam z nim :)

Ja dzisiaj wysprzątałam cały nowy dom na błysk ... wszystko mi odpada , ale przynajmniej ulokowałam emocje w dobrym miejscu . No i czekam na @ ... mam nadzieje ,że nie będę musiała długo .
Plan jest taki ,że w nowym cyklu działamy dalej... pójdę się podglądnąć , bo oczywiście nie wiem kiedy ow . Chyba że lekarz prowadzący coś wymyśli innego bo czekam na wiadomość .
Między czasie umówię się na te kariotypy @bea25ta prosiłabym Cię o kontakt tam do Rzeszowa :*
No i nie wiem co bym mogła jeszcze zbadać teraz... może tez te allo mlr ale to się chyba bada zaraz po poronieniu z tego co z listy wyczytałam . Ogólnie to prawie wszystko z listy mam zrobione :<

@pixi.nova jak ja Cię rozumiem , że czujesz się do dupy... krótko mówiąc, ja kiedyś w kłótni wykrzyczałam do męża w płaczu, że go przepraszam , że nie chciałam aby nasze córki umarły, że to moja wina i w ogóle była rozpacz. Mąż był w takim szoku , że ja w ogóle tak myślę. Nie wolno nam tak myśleć to do niczego dobrego nie prowadzi dołuje nas mężów i co gorsza naszych rodziców bo wiesz właśnie spostrzegłam, ze to później oni mają wyrzuty sumienia bo geny są po nich właśnie .... i jeszcze jedno my nie jesteśmy zepsute do niczego itd my po prostu jesteśmy chore ... trzeba to przetrawić nie traktować tego jak ułomności nauczyć się to zaakceptować i zacząć leczyć walczyć....
Kochana nam też proponowano in vitro z pge ale ja zrobiłam kariotypy i zdecydowałam się na Malinę. Nie będę go tu chwalić opinie o nim są różne ,że drogi , że zdzierca trochę przemądrzały itd ale ja go lubię po tylu miesiącach jeżdżenia pamieta nas żartuje jest normalny i co najważniejsze czuje się pod jego opieką w miarę spokojna na ile to możliwe i po tym pobycie w szpitalu jak o mnie dbali wiem , że będąc pacjetka innego lekarza mieliby mnie gdzieś. Decyzję musisz podjąć sama mnie @Avita przekonała żeby do niego jechać i szczere nie żałuję ani jednej złotówki wydanej . Ale ja byłam zdecydowana na szczepienia i chciałam encorton a nikt mi go nie chciał dać

@Destino takie psotnisie idzie do głowy dostać.

Dziewczyny które badają d-dimery w ciąży jak przyjeli mnie do szpitala 29.08 d-dimery 890 wczoraj powtarzałam przy zwiekszonej dawce fraxi z 0,6 na 0,8 i wynik 860 spadają albo chociaż nie rosną także coś w tym jest z d-dmierami i heparyną

Ostatnia edycja:
@pixi.nova a moze pojechalabys na konsultacje do obu,jesli masz mozliwosc finansowa i czasowa.

@roxie123 wlasnie teraz Pixi dzwonila i powiedzieli jej ,ze allo bada sie po dwoch miesiach ,moze poczekaj na to czego Dzol sie dowie.

@Destino u nas w porzadku.
Ciesze sie ,ze u Was tez[emoji4]

@llis91 nie wiem jak dzialaja ale badalam i nie mam ich.

@Porzeczka1234 moj lekarz ciagle twierdzi ,ze d-dimery to niewiarygodne badanie w ciazy bo one kazdej ciazarnej rosna,tak jak fibrynogen.
Nie wiem...ale tez tak czytalam,choc i tak badam co 3 tyg.mam ok 700 teraz

@Ilis91 ja badalam wszystkie przeciwciala ale mam ujemne wiec nie pomoge.

@Funia90 chce myslec ze wszystko ok, choc chlopak sie zawzial i sie nie rusza. Ani slodkie ani woda. Wiem ze tak ma, jednak stresuje mnie cholernie. Ciesze sie ze corcia dobrze sie ma i mama tez. Ja ciagle mam mdlosci. Ostatnio sie nasilaja i brzuch boli. No coz nikt nie mowil, ze bedzie latwo. Tylko maly niech bedzie zdrowy i zywy.

@Porzeczka1234 moje ddimery tez ponad 800. Narazie nie zwiekszaja dawki, ale z labu juz dzwonia.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry