reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Przyrost bety mam za niski wg kalkulatora... załamałam się.. boje się, że teraz czeka mnie najgorsze..
Dziewczyny co radzicie? Zwiększyć clexane do 0,6 i brać jeszcze luteine?
Zaraz oszaleje z nerwów

reklama
A kiedy robiłaś betę ostatnio? Powyżej 6000 zwalnia - pamiętasz o tym? Nie przystasta już wtedy o te min. 66 %. Podwaja się od tego progu co 48 godzin czy nawet co 3 dni

@pixi.nova moze luteinę zacznij brać z tym progiem to tak jest mieścisz się w normie ale rzeczywiście niski chociaż wiemy, że dupek nie wychodzi w badaniu. Mam lutke wysłać? Przyrost bety spada w późnej ciąży nie powinno się jej robić

@Porter ja wiem że są różne odmiany mutacji lecze się od 3 lat. Ja mam a1298c i c677t heterozygoty czyli nie "takie złe " jak piszesz moja koleżanka straciła ciążę tylko z a1298c w 32 tygodniu ciąży. Ciąża to do konca nie normalny stan dla organizmu. Kochana zrobisz jak uważa w każdym razie życzę wszystkiego dobrego.

@dżoł to czekamy. A jak się czujesz?

Ja porownywalam do wyniku sprzed 11 dni.. ta bete ale wpisywalam w kalkultor juz sama nie wiem co myslec.Moze faktycznie ona troche zwalnia, powinnam to powtorzyc za dwa dni?
@Porzeczka1234 Ty od poczatku bierzesz clexane 0,6 i dupka czy luteine?
Jakie mialyscie przy takiej becie poziomy progesteronu? Ja mam luteine w domu ale boje sie, ze zageszcze krew za bardzo to bym chyba musiala clexane zwiekszyc do 0,6?
Nie wiem jak ja wytrzymam do jutrzejszej wizyty..

@marshia homozygota C677T. Zalecenia od genetyka: Prevenit Intensiv 2x1tabl, Kwas foliowy 5 mg 1x1tabl i witamina B6 50mg 1x1tabl. Genetyk, który od lat pracuje z tymi mutacjami. No ale jakby nie było wyniki się pogorszyły...

@pixi.nova powyzej 6000 tys zwalnia - jeszze raz to napisze, a pow 10 000 jyz nawet lekarze nue każą jej badać - pozostaje usg. Bedzie serduszko :) zobaczysz. Weź lucka. I jutro receptę na niego dodatkowo. I spokojnie - do jutra dotrwaj. Trzymamy kciuki

@marshia homozygota C677T. Zalecenia od genetyka: Prevenit Intensiv 2x1tabl, Kwas foliowy 5 mg 1x1tabl i witamina B6 50mg 1x1tabl. Genetyk, który od lat pracuje z tymi mutacjami. No ale jakby nie było wyniki się pogorszyły...
No to przykro mi..... alecto ta gorsza wersja MTHFR. Łagodniejsza jest A. Przy C obowiązkowe są metyle - OBOWIĄZKOWE! - acard, heparyna. Zbita homocysteina. I hetero jest tez chyba jyz lepsza niż homo - o ile można miwic, ze są lepsze i gorsze. Obie są do dup..y
I kwas foliowy 5mg zwykły tez Ci nie pomaga niestety.

No to przykro mi..... alecto ta gorsza wersja MTHFR. Łagodniejsza jest A. Przy C obowiązkowe są metyle - OBOWIĄZKOWE! - acard, heparyna. Zbita homocysteina. I hetero jest tez chyba jyz lepsza niż homo - o ile można miwic, ze są lepsze i gorsze. Obie są do dup..y
o właśnie obie są do d..y
heterozygota od 1 rodzica a homozygota od 2 rodziców dlatego gorsza, a ta c677t o tyle gorsza że częstsze wady genetyczne, a przy a1298c większe ryzyko zatorowości
@pixi.nova betę masz pico bello ponad 14 tysi:)ładnie serducho się pokazuje przy 10 tys, który masz d po?

@pixi.nova moze luteinę zacznij brać z tym progiem to tak jest mieścisz się w normie ale rzeczywiście niski chociaż wiemy, że dupek nie wychodzi w badaniu. Mam lutke wysłać? Przyrost bety spada w późnej ciąży nie powinno się jej robić

@Porter ja wiem że są różne odmiany mutacji lecze się od 3 lat. Ja mam a1298c i c677t heterozygoty czyli nie "takie złe " jak piszesz moja koleżanka straciła ciążę tylko z a1298c w 32 tygodniu ciąży. Ciąża to do konca nie normalny stan dla organizmu. Kochana zrobisz jak uważa w każdym razie życzę wszystkiego dobrego.

@dżoł to czekamy. A jak się czujesz?

Dziekuje dobrze[emoji8] tylko lewa pachwina mnie ciagnie, a owu byla z prawej...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To teraz mnie przeraziłaś. Czyli tyle czasu byłam źle prowadzona? Z tego co mówisz to cud, że jeszcze jestem w ciąży... A chodzę już do najlepszych z najlepszych i kupę kasy wydaję, żeby tylko do tych poleconych w środowisku :/

Do góry