reklama
Maciejka78
Fanka BB :)
edloteh tez ostatecznie@Funia90 śliczny brzusio️
@Maciejka78 500zl za drożność to cena chyba bez znieczulenia ogólnegoja podchodziłam w Novum ale tam pioruńsko drogo. Mnie dziewczyny przestrzegały że drożność tylko w znieczuleniu ogólnym. Bo jak się okaże, że będą niedrożne to będzie mega ból w tej wersji bez znieczulenia.... więc nie chciałam ryzykować...
No powiem tak teraz to juz sie lekam. Kurde bede maszerowac jak nic do tego szpitala na nfz tam to napewno na spiocha mi to zrobia albo i nie@Maciejka78 "ten głupi jaś" to tak średnio działa - z opinii 2 koleżanek które to miały, wiem że badanie było meeeega bolesne. No ale obie miały niedrożne jajowody.
@pixi.nova w Diagnostyce czasem podczas walidacji nie utworzy się plik pdf- wtedy Ty nie masz podglądu, a badanie już jest dawno wykonane. Zwykły błąd systemu. No i ilość dni, które podają, to dni robocze. Trzeba zadzwonić na informację Diagnostyki i po prostu zapytać.
@Maciejka78 To zależy kto robi badanie. Z moich znajomych zgodnie wszystkie mówiły, że najboleśniejsze to szerokie założenie wziernika, samo badanie jest już mniej nieprzyjemne. Głupi Jaś pomagał.
@Maciejka78 To zależy kto robi badanie. Z moich znajomych zgodnie wszystkie mówiły, że najboleśniejsze to szerokie założenie wziernika, samo badanie jest już mniej nieprzyjemne. Głupi Jaś pomagał.
edloteh
@Maciejka78 może nie będzie tak źle. Grunt żeby sprawdzić. Popatrz na to co napisała @Porter ile ludzi tyle doświadczeń, co prawdą jest. Także kochana @Maciejka79 za bezbolesne badanie &&
Porzeczka1234
@Maciejka78 ja miałam robioną drożność 2 razy bez znieczulenia i pierwsza całkowita niedrożność bolało jak cholera ale do przeżycia placiłam w gyncentrum Katowice 500 zł także tyle to kosztuje. Drugi raz po laparoskopii ale wtedy były drożne i nic nie bolało nawet nie czułam
@Porter ja nie wiem czy są normy dla kobiet w ciazy i czy w ogóle są jesli bialko s spada może powodować zakrzepy i zatory . Ja mam mthfr i właśnie na podstawie tego wyniku dostałam heparyne na ryczałt i zaświadczenie od genetyka także co lekarz to opinia. Ja byłam u 2 genetyków i obie powiedziały, że mthfr może być przyczyną. U mnie immunologia nie wiem czy robiłaś takie badania bo nie będę się tu rozpisywać. Cytokiny, mutacje , czynnik odrzutu itd. Ja też straciłam późną ciążę 26 tydzień serce nie biło córka była zdrowa. Widzę , że nie jesteś przekonana do heparyny może skonsultuj wyniki z innym lekarzem immunologiem jeśli powie to samo to może się przekonasz to twoja decyzja.
@Porter ja nie wiem czy są normy dla kobiet w ciazy i czy w ogóle są jesli bialko s spada może powodować zakrzepy i zatory . Ja mam mthfr i właśnie na podstawie tego wyniku dostałam heparyne na ryczałt i zaświadczenie od genetyka także co lekarz to opinia. Ja byłam u 2 genetyków i obie powiedziały, że mthfr może być przyczyną. U mnie immunologia nie wiem czy robiłaś takie badania bo nie będę się tu rozpisywać. Cytokiny, mutacje , czynnik odrzutu itd. Ja też straciłam późną ciążę 26 tydzień serce nie biło córka była zdrowa. Widzę , że nie jesteś przekonana do heparyny może skonsultuj wyniki z innym lekarzem immunologiem jeśli powie to samo to może się przekonasz to twoja decyzja.
marshia
@Maciejka78 ja samo badanie drożności miałam w ogole tylko na czyms Ala nospa.... tyle, ze miałam drożne - zabolało tak jak pidczas bardziej bolesnego okresu. A konkretniej: kilka sekund szczypania pidczas wpuszczania kontrastu i kilka sekund bólu okresowego podczas "przelewania".
Ja miałam we Wrocławiu niby u jednego z lepszych lekarzy wctym zakresie.
@edloteh Ty informatyku Ty! zmyliłaś nas @Porter tu każda z MTHFR dostaje heparynę, a we Irku przypadkach jeszcze steryd - zależy od pełnej diagnozy.
Ja miałam we Wrocławiu niby u jednego z lepszych lekarzy wctym zakresie.
@edloteh Ty informatyku Ty! zmyliłaś nas @Porter tu każda z MTHFR dostaje heparynę, a we Irku przypadkach jeszcze steryd - zależy od pełnej diagnozy.
pixi.nova
Laski są moje wyniki. Proszę powiedzcie co myślicie. Progesteron znowu niższy.. co prawda ten Dupek nie wychodzi w wynikach i biorę 3x1 ale czemu mój własny progesteron spada? Tydzień temu był 18.. Nie wiem czy to przez Dupka, czy mój organizm nie daje rady?
Jestem załamana, sprawdzałam przyrost bety i jest za niski...
To pisze na belly...
HCG podwaja się co 3 dni 2 godzin (75 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 2420 mlU/ml (56.1%) (poniżej normy).
Jestem załamana, sprawdzałam przyrost bety i jest za niski...
To pisze na belly...
HCG podwaja się co 3 dni 2 godzin (75 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 2420 mlU/ml (56.1%) (poniżej normy).
Załączniki
Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 są różne odmiany mutacji MTHFR. Ja mam najsłabszą. Inne odmiany generalnie mogą być przyczyną poronień. Rzeczywiście przekonana nie jestem, bo bardzo się boję, że moje poprzednie przeżycia były spowodowane moją reakcją/ efektami ubocznymi heparyny. W THE LANCET nie chwalą za bardzo profilaktyki heparynowej w ciąży i wykazali w badaniach, że mogą dawać właśnie takie efekty uboczne jakie ja miałam Ale mimo braku przekonania i tak właśnie wzięłam pierwszą dawkę. Strach robi swoje...
reklama
marshia
@Porter co to znaczy najsłabsza? Masz mtftr a czy c? Hetero czy homozygotyczną? A pai? Vr2? V leiden? Tam ok?
@pixi.nova kurcze niby w normach jest napisane, ze prog w 1 trymestrze od 2 z hakiem. Ale Mize luteinę powinnaś jeszxze brać?
A przy tej becie bedzue już Cuuuudnie
@pixi.nova kurcze niby w normach jest napisane, ze prog w 1 trymestrze od 2 z hakiem. Ale Mize luteinę powinnaś jeszxze brać?
A przy tej becie bedzue już Cuuuudnie
Podziel się: