reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@pixi.nova masz po tylku ode mnie!!!mowilam nie badaj bety! Tym bardziej,ze jutro idziesz na wizyte.
Przy takiej becie powinno byc serducho[emoji173]️
@Porter masz gorsza odmiane mthfr bo homozygotyczna:/
I kwas 5mg ????meteli potrzebujesz.
Zmien lekarza kochana[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Porter ja tez mam mutacje a w heterozygocie, niby najslabsza, a biore heparyne 0,6 i nie wiem, czy za chwile nie bedzie 0,8. Sama mutacja to nie wszystko. Wazny jest tez wywiad rodzinny. U mnie w rodzinie niemal wszyscy z nadcisnieniem, babcia, mama, tato i siostra o rok starsza ode mnie. I zylaki a zatem tendencja do zakrzepow. Heparyna 0,6 to decyzja immunologa. Wreszcie dziecko zyje, a mnie zyly nie bola. Skoro masz podejrzenie trabofilii to zrob caly panel. Ta choroba czesto uaktywnia sie w ciazy. Zrobisz jak uznasz za stosowne.

@pixi.nova w pewnym momencie przestaje sie bete mierzyc, bo zwalnia na przyroscie. Dlatego od serduszka sie nie sprawdza. Poczekaj na wizyte, zanim stresem zaszkodzisz maluszkowi. A progesteron juz pisalam ze wytwarzany jest skokowo i trudno go zbadac jednym wynikiem.
@pixi.nova wszystkie swirujemy, ale musisz lapac rownowage. Sprobuj nie histeryzowac bo stracisz intuicje. Takim szalenstwem dawek mozna zaszkodzic i sobie i dziecku. Poczekaj na wizyte, to juz jutro.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziękuje dziewczyny macie racje musze sie uspokoic. Poszlismy na krotki spacerek i juz jest troszke lepiej.
Jutro rano postaram sie dodzwonic do Jerzak a pozniej pojde na wizyte. Zapytam lekarki co mysli o tym progesteronie czy wlaczyc zastrzyki lub luteine. Mnie tylko martwi dziewczyny, ze od poczatku ciazy mi spada ten progesteron a mimo to beta rosnie? Zaczynalam z 21, pozniej 18 teraz 13.. Zastanawiam sie do jakiego poziomu ona moze spasc.. Nie wiem tez czy przy takim wyniku dupek 3x1 to wystrczajaca dawka.

Nic to, nie bede juz wam smecic. I tak nie mam na nic wplywu, jutro sie okaze.
Spijcie dobrze dobre duszyczki :):)

@pixi.nova spadek realny progesteronu objawia sie silnymi skurczami, narastajacym bolem brzucha i plamieniami a nawet krwawieniami. Wiec nie stresuj sie tak. Nie bez powodu lekarze nie daja do badania progesteronu. A dawka 3x1 jak nie ma innych dolegliwosci jest dobra.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pixi nic nie powiem...spokojnie kochanie...będzie ♡ zobaczysz !!! [emoji8] czekam jutro na Twoją radość :)

Dziewczyny ja na szybko bo właśnie wróciłam. Skrecalismy z M meble [emoji4]jajnik zaczyna się odzywać...
Zrobiłam kolejny test ow bo robie codziennie o tej samej porze iii ciemnieje ewidentnie jest prawie jak testowa [emoji4] także mam głęboką nadzieje że jednak ta owulacja będzie... I jakby test był jutro pozytywny lub pojutrze + ok.2 dni to tak jak mój lekarz capek mówił ow wypadnie jakoś ok 18dc . W poniedziałek będziemy widzieć...oby coś z tego było .
Co miesiąc zmieniają się moje priorytety teraz marzę żeby mi powiedział proszę działać bo jest wszystko tak jak trzeba . 3 majcie kciuki i za mnie [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino dziękuje za twój głos rozsądku.Mi go chyba ostatnio brakuje.. Pije sobie kolejna meliske i odpale jakas komedie :)
Sadze, ze Jerzak o ile sie dodzwonie nie kaze mi zmienic dawki. Moja gin za to nie lubi laczyc luteiny z duphastonem wiec nie wiem co powie. Dam Wam znac od razu po wizycie. Moze zostane faktycznie przy tym co biore.

@agatush to już jakiś plan cieszę się, że z małą wszystko dobrze wspieram na czas pobytu w szpitalu.

@Gabiś jakie piękne getry haha. A kombinezon jest w środku jaki podszyty futerkiem . Tak dziś byłam e h&m kupiłam czapkę zimową i pepco geterki :p

@kas90 ten w kropki mi się podoba jak go odszukać? No właśnie 140 trochę drogo i tak dumam może pojadę jeszcze z mężem zamawiać meble i wozio może w przyszłym tygodniu to może kombinezon znajdę i parę rozowych rzeczy haha

@dżoł robiłaś betę??

@Funia90 wózio i meble chyba w przyszłym tygodniu zawiam i jeszcze muszę kupić trochę rzeczy do szpitala i parę dla mnie i małej
Wejdz na stronę owego sklepu->odziez-> niemowle->kurtki->kombinezony

@pixi.nova, przyrost bety NA PEWNO maleje wraz z rozwojem ciąży. Dlatego potem lepiej jej nie badać słońce:*
Co do progesteronu. Moze dupek faktycznie rozleniwia organizm i przejmuje tę funkcję? Wydaje mi sie, ze jakies plamienia by sie pokazały przy zbyt niskim. Nie rob tyle badan tylko wczuj się w siebie:*

@Porter, niestety to prawda, homozygota jest gorsza od heterozygoty, bo to pełna mutacja w obydwu allelach. Z drugiej strony nie załamuj się. Wiele kobiet ma te mutacje (na pewno u mnie w rodzinie ktos jeszcze) i o tym nie wie. Po prostu skonsultuj to jeszcze z kims.
@Funia90, jaki słodki i mały :*
P.s. zdjęcie z telefonu nie chce mi się wstawić :( z laptopa bede próbowac jutro

Ostatnia edycja:
reklama
pixi.nova popieram dziewczyny nakręciłaś się kochana na maksa. Choć nie powiem, że Cię nie rozumię (sama jestem panikarą i jak Cię czytałam to trochę jakbym siebie ogladała przed rokiem). My babki po przejściach tak bardzo boimy się straty, że panikujemy. Tylko co ta panika daje? Popatrz masz tylko stresa jak to mawiają, newy i szkodę dla maleństwa słowem nic dobrego! Z perspektywy to widzę dokładnie i wiem wiem gorzej tylko gdy nas samych taki starch ogarnia. Dlatego bardzo się cieszę, że są tu powierniczki naszych strachów, które wyleją kubeł wody gdy zajdzie taka potrzeba ;). Także ten tego pozytywne nastawienie kochana! Będzie dobrze!

Do góry