reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Maciejka78 to bardzo dobre badanie diagnostyczne. Zapomniałam o nim. Generalnie chodzi o sprawdzenie dojrzałości plemników... w skrócie tylko dojrzałe plemniki zwiążą sie z hiauolorem, znaczy to tyle że będą zdolne do zapłodnienia komórki [emoji5] Mój m je robił.

Ktoś pytał też o Kiry [emoji848]

reklama
@marshia Nic :( ehh pewnie dzisiaj juz nie bedzie wynikow. Zaloze sie, ze najpierw robia te platne a jak ma sie u nich pakiet to robia na koncu :mad:

Nic to trenuje cierpliwosc:D Przyda mi jej się sporo na najblizszy czas ;)

@Funia90 śliczny brzusio [emoji173]️
@Maciejka78 500zl za drożność to cena chyba bez znieczulenia ogólnego [emoji848] ja podchodziłam w Novum ale tam pioruńsko drogo. Mnie dziewczyny przestrzegały że drożność tylko w znieczuleniu ogólnym. Bo jak się okaże, że będą niedrożne to będzie mega ból w tej wersji bez znieczulenia.... więc nie chciałam ryzykować... [emoji51]

@Funia90 śliczny brzusio [emoji173]️
@Maciejka78 500zl za drożność to cena chyba bez znieczulenia ogólnego [emoji848] ja podchodziłam w Novum ale tam pioruńsko drogo. Mnie dziewczyny przestrzegały że drożność tylko w znieczuleniu ogólnym. Bo jak się okaże, że będą niedrożne to będzie mega ból.... więc nie chciałam ryzykować... [emoji51]
Jak to lekarz powiedzialam beda testowac moja droznosc "na glupim jasiu" z kontrastem i przeswietleniem ale teraz to z tego co piszesz to tanio. Moze nieaktualny cennik jest na stronie.

@marshia diagnostykę miałam bardzo szeroką już od pierwszego porodu. Mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy (wyregulowaną i pilnowaną już od 8 lat) i mutację mthfr, ale genetyk się wypowiedział, że mam najsłabszy wariant, przy którym nie stosuje się heparyny i nie mógł spowodować poronień. Heparyny były tylko profilaktycznie.

@Porzeczka1234 i @Funia90 d-dimery w normie, ale immunolog się przyczepiła do białka s. Wiem, że nie stosuje się do niego zwykłych norm u osób w ciąży, ale nie wiem jakie są normy ciążowe. A Wy z jakiego powodu bierzecie heparynę?

reklama
@Maciejka78 "ten głupi jaś" to tak średnio działa - z opinii 2 koleżanek które to miały, wiem że badanie było meeeega bolesne. No ale obie miały niedrożne jajowody.

Do góry