reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny a co sadzicie o tych parametrach krzepniecia? Czy sa tu jakies odchylenia? Wskazania do wyzszej dawki clexane?
Na wynik bialka s musze czekac minimum dwa tygodnie i anty xa i hematolog dopiero 25 wrzesnia...
Do tego czasu prosze was o porade. Brac clexane 0,6 i dodatkowa luteine oprocz dupka 3x1? Jutro mam 6t0d

reklama
@pixi.nova a w dupsko chcesz [emoji48] Przy tak wysoki wartościach beta już ci tak nie wzrośnie jak na początku. Na tym etapie najważniejsze jest usg! Zabraniam ci badania bety! Co do progesteronu: No wysoki nie jest, to fakt; ale po pierwsze dupek nie wychodzi w badaniu i bierzesz bardzo dobrą dawkę. Po drugie nie plamisz wiec to bardzo dobrze, a nawet najważniejsze. Po trzecie progesteron wydzielany jest skokowo, wiec nie wiemy czy przypadkiem nie trafiłaś na jego spadek w ciagu dla. Jak chcesz mieć spokojną głowę to dorzucić luteinę/lutinus/ 2x1 (wtedy w wyniku wyjdzie ten progesteron). Ja bym na twoim miejscu poczekała do jutra na wizytę. Może lekarz da ci progesteron w zastrzykach. I nie denerwuj się proszę, bo stres nie wpływa dobrze na kropka. Za piękne widoki && Caluje

Ostatnia edycja:
@edloteh Dziękuje Kochana! Dobrze Was tutaj miec ja juz cala zaryczana siedze.... Tak bardzo sie boje.

Jezeli mozesz napisz cos o tych zastrzykach z progesteronu? To daja w gabinecie czy tylko w szpitalu? To wyjdzie w badaniu czy dziala jak dupek? Boje sie ze mocno zageszcze krew i poronie.. zawsze bo braniu duzych dawek lueiny moje ciaze sie konczyly dlatego teraz tak bardzo sie jej boje.. Moze sobie cos ubzduralam to wyprowadzcie mnie z bledu

@pixi.nova kochana ja od początku mam 0,6 luteinę 3x1 100, później od serduszka 2x2 tez 100 czyli 6+4 przestałam brać w 22 tygodniu i od 29 biorę pod język 2x2 50mg. Nie przyrównuj bety z 11 dni dostaniesz klapsa w dupkę. Beta dobra. Moim zdaniem wyniki krzepnięcia ok.

@Porter zgadzam się z @marshia i @mickey* w sprawie mutacji w 100 procentach.

@dżoł to tak dla równowagi małe się wgryza

No to teraz pytanie do Was o specjalistę, który rzeczywiście sie zna na tych mutacjach, w Trójmieście, lub okolicach. Możecie kogoś polecić? Bo wychodzi na to, że moi "spece" są do wymiany...

To teraz mnie przeraziłaś. Czyli tyle czasu byłam źle prowadzona? Z tego co mówisz to cud, że jeszcze jestem w ciąży... A chodzę już do najlepszych z najlepszych i kupę kasy wydaję, żeby tylko do tych poleconych w środowisku :/
Badalas sobie kiedykolwiek homocysteinę? Norma teoretycznie jest do 15, ale do ciąży potrzebna 5-6-max7. MTHFR powoduje upośledzenie przyswajania kwasu foliowego i zwiekszona dawka nie pomoże. Potrzebny jest metafolin i dobrego aktywne formy b6 i b12 (metylokobalamina) Zwykłych B mieborzyswajasz prawidłowo. Metyle obniżają homocysteinę do prawidłowych wartości, a odpowiedni kwas foliowy zapobiega wadom płodu. osobiście wolałbym mieć A niż C. Ale tak czy inaczej nie pideszlahym już do żadnej ciąży bez heparyny, acardu, a osobiście nawet wywalczyłam steryd - żelazny zestaw jak to dziewczyny nazwały :)

@pixi.nova progesteron w zastrzykach (prolutex lub agolutin) przepisuje gin i wyjdzie w badaniu. Branie jego ma tę przewagę że nie zapycha nam dziurki ;) wiec możesz zagadać dr o niego. Przy problemach immunologicznych bardzo ważne jest odpowiednie dawkowanie progesteronu. Rozumiem kochana, że się boisz... ale uwierz mi, trzeba wierzyć że będzie dobrze.

reklama
Do góry