reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Przyrost bety mam za niski wg kalkulatora... załamałam się.. boje się, że teraz czeka mnie najgorsze..
Dziewczyny co radzicie? Zwiększyć clexane do 0,6 i brać jeszcze luteine?
Zaraz oszaleje z nerwów

reklama
A kiedy robiłaś betę ostatnio? Powyżej 6000 zwalnia - pamiętasz o tym? Nie przystasta już wtedy o te min. 66 %. Podwaja się od tego progu co 48 godzin czy nawet co 3 dni

@pixi.nova moze luteinę zacznij brać z tym progiem to tak jest mieścisz się w normie ale rzeczywiście niski chociaż wiemy, że dupek nie wychodzi w badaniu. Mam lutke wysłać? Przyrost bety spada w późnej ciąży nie powinno się jej robić

@Porter ja wiem że są różne odmiany mutacji lecze się od 3 lat. Ja mam a1298c i c677t heterozygoty czyli nie "takie złe " jak piszesz moja koleżanka straciła ciążę tylko z a1298c w 32 tygodniu ciąży. Ciąża to do konca nie normalny stan dla organizmu. Kochana zrobisz jak uważa w każdym razie życzę wszystkiego dobrego.

@dżoł to czekamy. A jak się czujesz?

Ja porownywalam do wyniku sprzed 11 dni.. ta bete ale wpisywalam w kalkultor juz sama nie wiem co myslec.Moze faktycznie ona troche zwalnia, powinnam to powtorzyc za dwa dni?
@Porzeczka1234 Ty od poczatku bierzesz clexane 0,6 i dupka czy luteine?
Jakie mialyscie przy takiej becie poziomy progesteronu? Ja mam luteine w domu ale boje sie, ze zageszcze krew za bardzo to bym chyba musiala clexane zwiekszyc do 0,6?
Nie wiem jak ja wytrzymam do jutrzejszej wizyty..

@marshia homozygota C677T. Zalecenia od genetyka: Prevenit Intensiv 2x1tabl, Kwas foliowy 5 mg 1x1tabl i witamina B6 50mg 1x1tabl. Genetyk, który od lat pracuje z tymi mutacjami. No ale jakby nie było wyniki się pogorszyły...

@pixi.nova powyzej 6000 tys zwalnia - jeszze raz to napisze, a pow 10 000 jyz nawet lekarze nue każą jej badać - pozostaje usg. Bedzie serduszko :) zobaczysz. Weź lucka. I jutro receptę na niego dodatkowo. I spokojnie - do jutra dotrwaj. Trzymamy kciuki

@marshia homozygota C677T. Zalecenia od genetyka: Prevenit Intensiv 2x1tabl, Kwas foliowy 5 mg 1x1tabl i witamina B6 50mg 1x1tabl. Genetyk, który od lat pracuje z tymi mutacjami. No ale jakby nie było wyniki się pogorszyły...
No to przykro mi..... alecto ta gorsza wersja MTHFR. Łagodniejsza jest A. Przy C obowiązkowe są metyle - OBOWIĄZKOWE! - acard, heparyna. Zbita homocysteina. I hetero jest tez chyba jyz lepsza niż homo - o ile można miwic, ze są lepsze i gorsze. Obie są do dup..y
I kwas foliowy 5mg zwykły tez Ci nie pomaga niestety.

No to przykro mi..... alecto ta gorsza wersja MTHFR. Łagodniejsza jest A. Przy C obowiązkowe są metyle - OBOWIĄZKOWE! - acard, heparyna. Zbita homocysteina. I hetero jest tez chyba jyz lepsza niż homo - o ile można miwic, ze są lepsze i gorsze. Obie są do dup..y
o właśnie obie są do d..y
heterozygota od 1 rodzica a homozygota od 2 rodziców dlatego gorsza, a ta c677t o tyle gorsza że częstsze wady genetyczne, a przy a1298c większe ryzyko zatorowości
@pixi.nova betę masz pico bello ponad 14 tysi:)ładnie serducho się pokazuje przy 10 tys, który masz d po?

@pixi.nova moze luteinę zacznij brać z tym progiem to tak jest mieścisz się w normie ale rzeczywiście niski chociaż wiemy, że dupek nie wychodzi w badaniu. Mam lutke wysłać? Przyrost bety spada w późnej ciąży nie powinno się jej robić

@Porter ja wiem że są różne odmiany mutacji lecze się od 3 lat. Ja mam a1298c i c677t heterozygoty czyli nie "takie złe " jak piszesz moja koleżanka straciła ciążę tylko z a1298c w 32 tygodniu ciąży. Ciąża to do konca nie normalny stan dla organizmu. Kochana zrobisz jak uważa w każdym razie życzę wszystkiego dobrego.

@dżoł to czekamy. A jak się czujesz?

Dziekuje dobrze[emoji8] tylko lewa pachwina mnie ciagnie, a owu byla z prawej...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To teraz mnie przeraziłaś. Czyli tyle czasu byłam źle prowadzona? Z tego co mówisz to cud, że jeszcze jestem w ciąży... A chodzę już do najlepszych z najlepszych i kupę kasy wydaję, żeby tylko do tych poleconych w środowisku :/

Do góry