reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234- zima zakladalam body na krotki rekawek i pajaca bawelnianego nie polarkowego. I jeszcze skarpetki pod pajaca i czesto musialam jeszcze kocykiem nakryc bo mlodemu brodka lataka. A w domu mamy raczej cieplo niz zimno

Dziewczynki piekne ciuszki, ech nie moge sie napatrzec, z nostalgia wracam do tego czasu. Cieszcie sie bo te wszystie chwile sa takie ulotne, okres niemowlecy tak szybko mija i to bezpowrotnie

reklama
@roxie123 kochana ja tylko na telefonie siedze i jak mam duzo postow do przeczytania i odpisania to pisze w notatniku na tel i pozniej kopiuje bo jak tu pisalam to nieraz mi sie skasowalo[emoji4]ohoho winko zaczelo smakowac hahh[emoji39]
Jak buc nie powie nic o wykoarach pecherzykow to pytaj go ,niech mierzy[emoji4]

@marzycielka81 moj M sie starsznie opieral przed badaniem nasienia i zabronil mi komukolwiek powiedziec ,ze byl na tym,dopiero jak przyszly wyniki to sam sie chwalil na prawo i na lewo[emoji23]faceci na tym punkcie sa uczuleni ale pewnie jak dojdzie to do niego to wezmie sie za swoj styl zycia[emoji5]wyslalabym do lekarza juz z kompeltem badan zeby jak najszybciej zaczac dzialac

@pixi.nova dobrze,ze masz rano wizyte,ja niecierpie miec popoludniu[emoji4]
Hmm jestem w tyle z zakupami ale na dniach wozio bede zamawiac bo jakos juz sie doczekac nie moge[emoji7]
A na ciuszkowe zakupy skocze sobie w nastepnym tygodniu dla zabicia czasu przed praca[emoji5]

@Marthi Tobie rowniez udanego weekendu[emoji4]a jak zabek?

@Porzeczka1234 widze ,ze w h&m chyba zaszlalas[emoji7]ja sie rozgladam za czapeczka zimowa a nie bylo jeszcze ,teraz widze ,ze Ty kupilas wiec koniecznie musze sie wybrac[emoji5]
Oczywiscie ,ze masz sie cieszyc[emoji173]️bedziesz ziemska mamusia na pewno[emoji5]
Ja tez staram sie nie kupowac wszystkiego w rozu,nie podoba mi sie dziewczynka cala na rozowo,ale troszke tak[emoji5]
Wozio kiedy?
Tez poluje na kombinezony zimowe[emoji4]

Apropo tego kiedy sie cieszyc,wtedy co z Mama sie spielam poszlam tam do nich no i nic nie mowilam o ciazy a ta ciotka zaczela sie chwalic ,ze moj kuzyn bedzie mial drugie dzidzi to pytam kiedy,w lutym i sie chwalili a ja siedzialam cicho jak myszka i zrobilo mi sie przykro[emoji53]mam termin przed nimi a w koncu z tego wszystkiego nie powiedzialam.

@kas90 zdrowka dla Meza[emoji4]

@7Martynka88 super z tym encortonem[emoji4]czasem trzeba pytac raz jeszcze nawet jak odmawia ,ja tak sie nauczylam[emoji4]

@Porter witaj,przykro mi z powodu teoich przezyc[emoji29]
Jestesmy na tym samym etapie ciazy,tez mialam krwiaka i po 4 tyg sie wchlonal a byl ogromny.
D-dimery mam ok 700 ale nie wiem w jakich jednostkach (jestem w pracy) i biore dalej clexane 0,4 ,nie zwieksza mi narazie dawki.
Podobno one rosna w ciazy i tak kak Destino pisze do 2000 moga byc.
Tak tez mi mowil lekarz.
Bialka c i s nie badalam,ale aptt mam w normie.
Teraz bede sprawdzac inr,czas potrombinowy,aptt i anty xa ,to podobno wazniejesze czynniki a d-dimery tak dodatkowo.
Ps nawet przy krwiaku heparyny nie odstawilam,acard byl w odstwce na miesiac.

@Destino piekne ciuszki[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova a kiedy wizyta? :)
@agatush jak u Ciebie ? :*
@marshia do kiedy piłaś wino ? :) ja się wciągam powoli hehe zaczęło mi smakować [emoji14]

U mnie lepiej , katar ustępuje :) robię inhalacje pije herbatki :)
A wiecie ... ja odstawiłam w tym cyklu wszystko postawiłam na spontan ... acard , wiesiołek nawet ...biore tylko metyle [emoji14] no i czekam do poniedziałku , jeśli będzie jednak ow wtedy zaczne heparyne i steryd tak to nie bede brać chyba ...
Kochanie u nas bez zmian. Od rana pobrania, usg, badania, później M przyjechał przed pracą i dopiero teraz na spokojnie odpisuje :-*

@pixi.nova mam nadzieje, że masz moc czarownicy ;) Ja już pomyślałam, ze może gdzies nue tak się coś umiejscawia...... i stad te kłucia :( oczywiście znając mnie jakby nawet wyszła pozytywna beta, to będę schizować czy jest w macicy... a tak poza tym to zapewne działanie Ovitrelle w moim przypadku.
Ale okaz się czarwonicą pliiiiiiis [emoji813]️ ;). Duphaston biorę na wszelkie W od dziś.
@roxie123 piłam do samiutkiej owulacji potwierdzonej usg. Endo miało wtedy 9mm
@agatush wlasnue! Jak na froncie?

na froncie cisza :-(

@roxi123 trzymam kciuki za podglądanko

@marshia będzie i to w macicy [emoji14] mam 10 tabletek mogę słać ale jutro bo dziś mi się już nie chce na pocztę iść

@marzycielka81 mąż musi to przetrawić

@burczuś zgadzam się z Tobą, ze my badania leki zabiegi itd a oni ..... mój chociaż grzecznie slucha lekarzy. Wiecie przecież ile razy i ilu lekarzy mnie ogladało masakra myślę, że zdarza się tak że jakaś kobieta w całym życiu nie była tyle razy u ginekologa co ja nooo to się wygadałam

@pixi. nova wyczułaś mnie pojechałam po tuszki flądry bo mam ochotę ale co nieco kupiłam malej [emoji14] narazie zaprzestaje zakupów bo mąż mnie udusi

Piękne śliczne, słodkie i cudowne rzeczy [emoji7][emoji7][emoji7]

@Porzeczka1234 dzięki :) ale słodkie ciuszki !
@marshia kurde a ja coś pominęłam , gdzieś ... co potrzebujesz ? :)
@agatush ...cały czas siedzisz / cie mi w głowie :*

[emoji8]

@pixi.nova będziesz miała okazję ja kupuję i cieszy mnie to ogromnie ale trochę się boję tylko mam słowa w głowie @Funia90" kiedy będę się cieszyć". A co do kasy uwierz kosztuje to masę ale.... całe życie na to czekam żeby być ziemską mamą :)

Dziś mamy 30 + 0 bisko a tak daleko

@agatush może rodzi oby !!!trzymam mocno kciuki aby poszło gładko

Ps dziś wróciłam do kwaśnego i ryby kupiłam opiekane pyszne @kas90 masz tak???

Bardzo bym chciała rodzić już w tej chwili ale niestety nie [emoji30]

@marshia , dziewczyny i patrzcie... Ktoś pisał,że to forum takie nieprzyjazne...Takie przesyłki to chyba najlepszy i namacalny dowód na to,że jesteśmy dla siebie bardzo mocnym i fajnym wsparciem w tych naszych wzlotach i upadkach! Ja nie miałam okazji jeszcze nikomu w ten sposób pomóc,ale cieszę się,ze są osoby które mogą i CHCĄ pomóc:) :) :)
Buziaki dla Was:*
@agatush mam nadzieję,że u Ciebie wszystko ok:) i następny post od Ciebie będzie z załącznikiem;)
@kas90 oplułam monitor ;) ;) ;)

Niestety post bez załącznika :-(

@Porzeczka1234 super juz 30tc ale zlecialo [emoji5]
Sliczne ciuszki [emoji5]
Ja dostalam wszystko od siostry a i tak nie moge sie oprzec i ciagle cos kupuje dla Szymonka [emoji6]

@agatush kciuki za Was [emoji110][emoji110]

@kas90 ktory u Ciebie juz tc?

@Roxie90 ja tez gdyby nie to forum to teraz nie cieszylabym sie moim Skarbem ktory wynagradza wszystko [emoji7]
1504875839-aaaaaa.jpeg

@Porter witaj..
Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat [emoji20]

@Destino Kochanie chlopca tez mozna ladnie ubrac. Ale poki taki maluszek to przedewszystkim musi miec wygodnie [emoji5]

@Burczus wspieramy sie wzajemnie i to jest najwazniejsze. A mamy tu pomocne dziewczynki ktore sie znaja na wszystkim [emoji5]
Ja tez tego wszystkiego nie ogarniam.

@Dzol kciuki [emoji110][emoji110]

Dziękujemy :-*

To teraz w skrócie. Zaczynają pojawiać się jakieś mikro skurcze - nie bolą ale je czuje. Rozwarcie prawie żadne. Na usg z Małą wszystko w porządku, ilość wód w normie. Plan jest taki że mam chodzić ( zaliczyłam już dzisiaj 2 razy schody na 5 piętro tam i w dół) :-D, wiec chodzę po korytarzu. Jeżeli nie urodze do końca tygodnia od poniedziałku ruszamy z indukcja....

@Destino też takie kupiłam w tesco są takie promocje 5 par bodziaków za 34,99 bo jakąś przecenę teraz maja 2 pary spodni dresowych 24,90 do tego bluza też 24,90 ja kupiłam dziś w h&m dres taki tyci mały i zaplaciłam 49,90. Poluję na kombinezon zimowy ale jeszcze tak nie maa nie chcę przez neta zamawiać bo chcę jego grubości dotknąć

Drogie ziemskie mamy czy pod pajaca ubiera sie body w zimę? W domu?
Chyba mamy ten sam szał :-) :-)

Co do kombinezonu kupiłam cudny w Pepco
1504881443-aaaaaa.jpeg

A tu chyba poznajesz getry? :-) :-) :-)
1504881482-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 super juz 30tc ale zlecialo
emoji5.png

Sliczne ciuszki
emoji5.png

Ja dostalam wszystko od siostry a i tak nie moge sie oprzec i ciagle cos kupuje dla Szymonka
emoji6.png

@agatush kciuki za Was
emoji110.png
emoji110.png

@kas90 ktory u Ciebie juz tc?

@Roxie90 ja tez gdyby nie to forum to teraz nie cieszylabym sie moim Skarbem ktory wynagradza wszystko
emoji7.png

1504875839-aaaaaa.jpeg

@Porter witaj..
Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat
emoji20.png

@Destino Kochanie chlopca tez mozna ladnie ubrac. Ale poki taki maluszek to przedewszystkim musi miec wygodnie
emoji5.png

@Burczus wspieramy sie wzajemnie i to jest najwazniejsze. A mamy tu pomocne dziewczynki ktore sie znaja na wszystkim
emoji5.png

Ja tez tego wszystkiego nie ogarniam.

@Dzol kciuki
emoji110.png
emoji110.png

U mnie 32 tydzień:)

@Porzeczka1234, w smyku były takie kombinezony, że o mało nie kupiłam, a mam dwa, na szczęście cena mnie powstrzymała, ok 140 zł, przykładowe zdj załączam (widzę, że na necie są tańsze).

@Porter, bardzo mi przykro w powodu Twoich strat, niestety nie pomogę z wynikami.

Załączniki

• 427126_7.jpg
    427126_7.jpg
    79,6 KB · Wyświetleń: 68
  • 427140_6.jpg
    427140_6.jpg
    92,6 KB · Wyświetleń: 68
  • 427143_4.jpg
    427143_4.jpg
    56,8 KB · Wyświetleń: 79
@Destino zastanawiam się nad wizytą u dr Sydora, powiedz mi bo byłaś u niego na wizycie, spokojnie odpowiada na multum pytań, nie irytuje się jak ma się dużo pytań? czy raczej patrzy na zegarek ?
@kas90 ale zleciało, 32 tc:szok::szok::szok:plis wstaw focie brzuszka masz taki fajny:p

@Funia90 no popijam winko :D czasami mnie stelepie hahaha ale ogólnie ok :D powiem mu , ale nie wiem czy mi odpowie :p
@agatush czekamy więc :*
@kas90 jeju ..zaraz Ty będziesz rozpakowana , jak to zleciało :)

Dziewczyny kurde tutaj laski się rozpakowują a my dalej w miejscu , przydałoby się rozkręcić trochę forum :) mam nadzieję że @marshia wyskoczysz z 2 kreskami i cała reszta za Tobą :) no i oczywiście @dżoł która już " rośnie " :* czekamy na bete :) :) :) i @pixi.nova na serdusio :*

@agatush to już jakiś plan cieszę się, że z małą wszystko dobrze wspieram na czas pobytu w szpitalu.

@Gabiś jakie piękne getry haha. A kombinezon jest w środku jaki podszyty futerkiem . Tak dziś byłam e h&m kupiłam czapkę zimową i pepco geterki :p

@kas90 ten w kropki mi się podoba jak go odszukać? No właśnie 140 trochę drogo i tak dumam może pojadę jeszcze z mężem zamawiać meble i wozio może w przyszłym tygodniu to może kombinezon znajdę i parę rozowych rzeczy haha

@dżoł robiłaś betę??

@Funia90 wózio i meble chyba w przyszłym tygodniu zawiam i jeszcze muszę kupić trochę rzeczy do szpitala i parę dla mnie i małej

@mickey* odpowiada na pytania, nie irytuje sie. Nie boj sie odpowiadac na jego pytania nawet te "glupie" po co itp. Jest mily i rzeczowy. Nie zbywal, nie wypraszal choc przyjal nas po godzinach a spieszyl sie do domu.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc Dziewczyny no to z troche innej beczki. Chcialam sie poradzic jak podejsc do tematu droznosci jawodow. Wlasnie wracam ze skierowaniem z Salve i tak dumam czy nie mozna tego jakos na nfz zrobic? Bo w Salve ponad 500 zl krzykneli a biorac pod uwage inne wydatki np chromatyne plemnika u M i szczepienia przede mna to kaska bardzo nam sie kurczy. Pomozecie? Podpowiecie co zacz czynic? Moze lodzkie realia sa Wam znane

Do góry