reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Maciejka78 to bardzo dobre badanie diagnostyczne. Zapomniałam o nim. Generalnie chodzi o sprawdzenie dojrzałości plemników... w skrócie tylko dojrzałe plemniki zwiążą sie z hiauolorem, znaczy to tyle że będą zdolne do zapłodnienia komórki [emoji5] Mój m je robił.

Ktoś pytał też o Kiry [emoji848]

reklama
@marshia Nic :( ehh pewnie dzisiaj juz nie bedzie wynikow. Zaloze sie, ze najpierw robia te platne a jak ma sie u nich pakiet to robia na koncu :mad:

Nic to trenuje cierpliwosc:D Przyda mi jej się sporo na najblizszy czas ;)

@Funia90 śliczny brzusio [emoji173]️
@Maciejka78 500zl za drożność to cena chyba bez znieczulenia ogólnego [emoji848] ja podchodziłam w Novum ale tam pioruńsko drogo. Mnie dziewczyny przestrzegały że drożność tylko w znieczuleniu ogólnym. Bo jak się okaże, że będą niedrożne to będzie mega ból w tej wersji bez znieczulenia.... więc nie chciałam ryzykować... [emoji51]

@Funia90 śliczny brzusio [emoji173]️
@Maciejka78 500zl za drożność to cena chyba bez znieczulenia ogólnego [emoji848] ja podchodziłam w Novum ale tam pioruńsko drogo. Mnie dziewczyny przestrzegały że drożność tylko w znieczuleniu ogólnym. Bo jak się okaże, że będą niedrożne to będzie mega ból.... więc nie chciałam ryzykować... [emoji51]
Jak to lekarz powiedzialam beda testowac moja droznosc "na glupim jasiu" z kontrastem i przeswietleniem ale teraz to z tego co piszesz to tanio. Moze nieaktualny cennik jest na stronie.

@marshia diagnostykę miałam bardzo szeroką już od pierwszego porodu. Mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy (wyregulowaną i pilnowaną już od 8 lat) i mutację mthfr, ale genetyk się wypowiedział, że mam najsłabszy wariant, przy którym nie stosuje się heparyny i nie mógł spowodować poronień. Heparyny były tylko profilaktycznie.

@Porzeczka1234 i @Funia90 d-dimery w normie, ale immunolog się przyczepiła do białka s. Wiem, że nie stosuje się do niego zwykłych norm u osób w ciąży, ale nie wiem jakie są normy ciążowe. A Wy z jakiego powodu bierzecie heparynę?

reklama
@Maciejka78 "ten głupi jaś" to tak średnio działa - z opinii 2 koleżanek które to miały, wiem że badanie było meeeega bolesne. No ale obie miały niedrożne jajowody.

Do góry