reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja juz po.
Pecherzyk 20x21. Endo 6,2 mm. Zastrzyk ovi zrobiony. Owu jutro.
Jak w tym cyklu sie nie uda, to dał skierowanie na drożność. W nast. cyklu. I miło z jego strony bo zapytał gdzie mieszkam i dał do szpitala najbliżej domu. Mam 10 min autem. Oczywiscie na nfz, kolejek ponoć nie ma, wynik od razu.
Poprosiłam o lutke w razie czego.
No i z wynikiem do niego i z mężem.

reklama
@Funia90, @Porzeczka1234 mnie caly czas leci. Prenatalne mam narazie 12 lipca. U nas 10t3d. Ja mam tendencje do stanow zapalnych. To juz 2 antybiotyk w tej ciazy wiec wiem, ze mam czego sie bac. A co do ciazy to tez chcialabym juz rodzic. Ale 20 t to tez daleko.

Dziewczyny bardzo dziekuje za wsparcie zwlaszcza w kwestii babci. Wciaz jest w stanie agonalnym, ale jeszcze zyje. To zawsze byla silna kobieta.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90, @Porzeczka1234 mnie caly czas leci. Prenatalne mam narazie 12 lipca. U nas 10t3d. Ja mam tendencje do stanow zapalnych. To juz 2 antybiotyk w tej ciazy wiec wiem, ze mam czego sie bac. A co do ciazy to tez chcialabym juz rodzic. Ale 20 t to tez daleko.

Dziewczyny bardzo dziekuje za wsparcie zwlaszcza w kwestii babci. Wciaz jest w stanie agonalnym, ale jeszcze zyje. To zawsze byla silna kobieta.

Destino, współczuję sytuacji z babcią [emoji20]

mhsv3e5ez4n46979.png

Hej :)

@Destino przykro mi z powodu Babci. A co do obaw... Kochana... teraz w każdym tygodniu będziesz bała sie o coś innego - taki urok nas zaciążonych po przejściach. Ja w 10t.c miałam grypę.... byłam przerażona.... tym,że leki, że gorączka, że Maleństwo nie da rady... ale udało się i wszystko jest (odpukać) o.k. Będzie dobrze i u Ciebie - zobaczysz!!

@Porzeczka1234 - Ty na śledzie a ja na banany :D tak sie ich najadłam w pierwszym trymestrze (oprócz nich, chrupek kukurydzianych i danonków nic mi nie wchodziło), że teraz patrzeć na nie nie mogę :)

@kas90 jeju jak to leci.... pamiętam jak ja byłam na Twoim etapie i nie mogłam się doczekać 30 tygodnia..... no to teraz już chyba tylko odliczać mi pozostało do 40 ;)

@ovli22 - nie chcę Cię martwić Kochana, ale to niestety jest tak,że szybko leci ciąża u kogoś, a własna tak nie do końca :)

@Funia90 - :*:*:*:*

@matulkaa @nevergiveup kciuki za Was. Bety pięknie rosną teraz czekamy na wizyty.

@tęczowa89 , @Liluli - ostatnia prosta już.... wszystko gotowe na przyjście Maluchów?

Ja mam stresa.... jutro wizyta i 3 USG prenatalne.....

Porzeczka test na pewno szybko bo nigdy mi nie wychodzą wczesnie... ale cóż lubię testować [emoji6] ovu koło 14-15 dc teraz ok 12 dpo.
Agatshu powodzenia na Usg m
Destino Dubrawski mówił że jeśli chodzi o immunologie to największe znaczenie do 10 tygodnia później już pójdzie... czego ci z całego serca życzę [emoji4]
Dzol owocnych staranek

Destino przykro mi z powodu Babci..

Porzeczka1234 caly czas jestem zmeczona. Co sie rusze troche to musze usiasc i odpoczac.
Hah nie teraz poziomki ,chyba mi sie przejadl arbuz [emoji23]

Agatush wszystko juz przygotowane,jeszcze tylko lozeczko przeniesiemy do sypialni.
Z jednej strony nie moge sie doczekac az przytule naszego Skarbenka a z drugiej wciaz do mnie nie dociera ze to juz [emoji4]
Agatush kciuki za wizyte [emoji110][emoji110]
Ja ide w srode na ostatnia juz wizyte [emoji6]

@agatush powodzenia na jutrzejszej wizycie, wrzuć jakieś foto, nacieszymy oczy [emoji8]
@dżoł super [emoji8] w takim razie do roboty, nie ma że boli [emoji13]
@martaha123 trzymam kciuki, może jednak ten cykl będzie tym szczęśliwym [emoji7]
@teczowa89, @Liluli już za chwilę będziecie mieć swoje szczęścia przy sobie
@Marthi a ty kiedy testujesz?

Przy okazji bety zrobiłam dziś kolejną morfologię. Leukocyty ciągle rosną po accofilu, ale jeszcze daleko do punktu krytycznego [emoji56] z 6 tys. najpierw skoczyły na 12 a teraz na 17 tysięcy. Dziewczyny stosujace G-csf jak to u was wygląda?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Fiu fiu ale naskrobałyście , lektura na popołudnie :) Jak tam weekend dziewczyny ? :) U mnie wyjątkowo przyjemnie od niepamiętnych czasów :) W sobotę uwaga ... miałam randkę z M :) poszliśmy na długi spacer nad jezioro , które mamy rzut beretem od domu :) posiedzieliśmy na zaporze piliśmy piwko i w końcu spędziliśmy troche czasu tylko we dwoje :) tak się wyluzowałam , ze wypiłam 4 piwa < a ja nigdy nic nie pije > wstawiłam sie i było mi wesoło haha :) Wczoraj byliśmy na koncercie w pobliskim miasteczku i tak się wyskakałam , za wszystkie czasy :) także jesteśmy z M jak nowo narodzeni , było nam to potrzebne :)
@Porzeczka1234 ja właśnie stawiam na wyluzowanie ...skoro mam leki , nie stwierdzono u mnie żadnych większych schorzeń , to tylko spokój mnie uratuje . Czasami jest tak , że same się blokujemy bo ciągle nam to siedzi w głowie . Wiadomo trzeba robić badania itd nie olewać tego , ale chodzi mi o podejście emocjonalne :) sama nie raz jestem zdołowana i mam dosyć...ale takie podejście nie pomaga . A u Ciebie jak samopoczucie ? :) który to już tydzień ?
@magda1208 moje miesiączki też się pozmieniały teraz , przy lekach po badaniach itd cykle mam 29dni a teraz @ miałam praktycznie 4 dni gdzie w 4 dniu to już tylko delikatne plamienie za to bolało jak cholera , dla mnie to była nowość bo zawsze męczyło mnie 7 dni .
@apolinka spokojnej ciąży :)
@Asia2104 też jestem na żelaznym zestawie :) tylko nie jestem jeszcze w ciąży biorę leki od 16-25dc jak zajdę to nie odstawiam :) co biorę jest pod moim nickiem :)
@Iris34 ankieta nie ma sprawy :) jak najbardziej
@ovli22 uda się i Tobie :)
@Destino przykro mi... :< co do maleństwa na pewno ma się dobrze u mamy pod serduszkiem ;)
@Marthi ja bym chyba zrobiła ,osobiście tego nie miałam, ale miałam histeroskopie na nfz w znieczuleniu ogólnym , tak dla kontroli czy wszystko ok tam w środku :) także uspokoiło mnie badanie ,że wszystko jest na swoim miejscu...i też za pierwszym razem zachodziłam . Teraz znowu jestem w trakcie starań i w tamtym cyklu się nie udało teraz dalej próbujemy :)
@matulkaa to ładniutko beta rośnie :) kiedy wizyta ?
@tęczowa89 szczęśliwego rozwiązania :)
@kas90 czyli żelazny zestaw pomógł :) już 21 tydzień pięknie !
@martaha123 3 mam kciuki :)
@Liluli spełniło się marzenie :) zazdroszczę :* juz niebawem będziesz mieć swój skarb

dziękuję wam dziewczyny z całego serca :*
jak jak Liluli ociężale i do przodu :D
mi brakuje łóżeczka, ale to dlatego, że kasy mi brakło i czekam na męża z piniodzem :D
@Liluli to jak ty masz cc 4.07 , to tylko dzień różnicy i kilka ulic dalej :D rzekłabym że można swatać, ale cholera obie mamy chłopców ;)

reklama
Destino susana bardzo się cieszę z waszych ciąż
Apolinka gratulacje piękna Beata
Iris też mogę wypełnić ankietę
Ja mialam usg 3d macicy zamiast histero bezpłatne w szpitalu na polnej w Poznaniu czy to jest niezbędne nie wiem chyba że masz podejrzanie przegrody

Do góry