reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny moze sie orientujecie...
W pon. ide na zastrzyk na pekniecie,
Nie wiem czy teraz sie starac? moze pecherzyk wczesniej peknac czy raczej nie ma szans ?
boli lewa strona, nie wiem czy dlatego bo pecherzyki rosna czy ze owu jest ? dzis dopiero 8 dc. Bralam clo 3-7.
Odnośnie encortonu to mi gin tez powiedzial ze mam odstawic bo plod sie moze zle rozwijac... odstawilam, teraz jak pojde to zapytam o dawkowanie w razie pozytywnego testu.
@dżoł ja mam w pn 10dc i biorę clo od 3dc(dziś 5dc) i nie wiem czy to możliwe,ale ja też czuję już kłucia w jajniku,ale nie tak na owulację. To se wkręcam,że jajka rosną w siłę:) Starać możesz się cały czas;)
Pęcherzyk może sam pęknąć, a zastrzyk ma to gwarantować:)
wg mojej wiedzy nabytej np tutaj( :*) jajka się podgląda w 10-11dc. i wtedy jest decyzja o zastrzyku. Jak jest u Ciebie?

reklama
Dżoł, wydaję mi się, że możecie się przytulać, jeśli tylko macie ochotę, no i nie za często, żeby nasienia nie osłabić, ale co 2 dzień, pewnie. tym bardziej, że nie ma pewności co kiedy się wydarzy. Ja zawsze miałam cykle minimum 28 dni, a tu proszę owu w 10 dc była:D

Ja na drugie śniadanko mam krojone truskawki, morele, szpinak, mięta, zalane kefirem i trochę cukru:D (morele i szpinak mają sporo żelaza, truskawki wit.C). Nie ma to jak mieć czas wolny i sobie dogadzać

Ostatnia edycja:
gin kazal przyjsc w 12 dc na zastrzyk, na pewno wczesniej zrobi usg i byc moze jak bedzie za maly pecherzyk to karze przyjsc na nastepny/ za 2 dni.
@kas90 tez mam cykle 28d.
bym bzykala gdyby nie to ze mojemu wczoraj baba w dupe wjechala na obwodnicy i troche go plecy i szyja boli i nie wiem czy go oszczedzic na sama owu, bo teraz poszaleje i pozniej w najwazniejszym dniu powie ze cos go boli, strzyka i uj wie co jeszcze.

@burczuś @dżoł jajka rosną w siłę dlatego buzuje tam w jajnikach ja bym co 2 dzień przytulała się zeby nasienie bylo silne i kiedy będzie juz dojrzałe jakeczko byly i chęci i plemniczki

@kas90 widzę ze też masz truskawkowy etap ja codziennie muszę zjeść

Ja robię jeszcze z arbuza tez jest dobra

Arbuz kroje w kostkę do tego kawałki fety( wiem nie wolno nam ale trochę) albo mozzarelli i miętą siekana mieszasz i smacznego

hello,
z tym encortonem faktycznie co lekarz to inna opinia, aczkolwiek po 2 wizytach u Sachy stwierdzam że to lekarz któremu bym nie zaufała, a najbardziej w tym trudnym temacie jest merytoryczny prof Malina i nie ważne że to biznesmen, choć sama się u niego nie leczę ale on najbardziej kuma cza cze:p

jeśli chodzi o stymulacje clo ja brałam w dniach 2-6 dc i owu była w 14 dc i czułam kłucie i miałam śluzu mega dużo, a po lamccie, która niby nie upośledza endometrium susza:baffled::baffled::baffled:i bądz tu mądry
niestety w Naszych przypadkach rzadko 2+2 to 4:mad:

nafoczuś jak dziś dzionek mija? co u chlopców?
dziewczyny ale macie ślicznotki córeczki Alicja i Milena cudniutkie jesteście
EvitaO co u Ciebie?
gabi433 ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasiu i porzeczka wasze przepisy są super :) jak zajdę w ciążę będziecie moimi dietetyczkami bo ja to w ogóle głowy nie mam ani do gotowania ani do myślenia o gotowaniu :D a tutaj tyle fajnych pomysłów na jedzenie :errr::errr::errr::errr:

Co do OWU dzoł ja teraz brałam lamette 3 5 dc w 10 byłam na motoringu i pęcherzyki były za małe na zastrzyk tak jak pisała porzeczka mi kiedyś tutaj :D i kazał przyjechać w 14 dc. I mi się by wszystko zgadzało bo ja zawsze miałam bardzo regularne cykle 30 dniowe :)
U mnie lamette dało tyle że owu mam z obu jajników a nie jak zazwyczaj do tej pory miałam albo z prawego albo z lewego :D

@kas90 - byloby super! Ja chetnie pomoge, ale nie czuje sie na tyle biegła w tym temacie by zająć się tym samodzielnie:(

@dżoł ale się uśmiałam :D :D :D " bym bzykala gdyby nie to ze mojemu wczoraj baba w dupe wjechala na obwodnicy i troche go plecy i szyja boli i nie wiem czy go oszczedzic na sama owu, bo teraz poszaleje i pozniej w najwazniejszym dniu powie ze cos go boli, strzyka i uj wie co jeszcze.
" :D :D :D zabawne!! :D

"Feta" w polskich sklepach jest raczej z pasteryzowanego mleka. Na etykiecie masz zawsze info.
Ja siadam teraz do listy produktów zakazanych i przeslę nafoczce :)
Kas najważniejsze żeby to ująć tak że np pietruszka w DUZYCH ilościach jest zakazana żeby pisać bo ktoś zrobi sobie rosół i żeby się nie obawiać że nie można rzucić 2 listków bo niektórzy nie rozumieją takiej różnicy to tak jak z kaszanką jak dziewczyny pisały przecież jak się zje na smaka to się nic nie stanie jak znajdę jakąś ciekawostkę to napisze,
a tak na marginesie mam pytanie może głupie:confused:wiadomo że jaj surowych się nie je ze wzg na salmonelle
ale słyszałam, że jak się spaży skorupkę wrzątkiem to nie ma się czego obawiać:oo:czy tak jest?:oo:

reklama
Do góry