reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny moze sie orientujecie...
W pon. ide na zastrzyk na pekniecie,
Nie wiem czy teraz sie starac? moze pecherzyk wczesniej peknac czy raczej nie ma szans ?
boli lewa strona, nie wiem czy dlatego bo pecherzyki rosna czy ze owu jest ? dzis dopiero 8 dc. Bralam clo 3-7.
Odnośnie encortonu to mi gin tez powiedzial ze mam odstawic bo plod sie moze zle rozwijac... odstawilam, teraz jak pojde to zapytam o dawkowanie w razie pozytywnego testu.
@dżoł ja mam w pn 10dc i biorę clo od 3dc(dziś 5dc) i nie wiem czy to możliwe,ale ja też czuję już kłucia w jajniku,ale nie tak na owulację. To se wkręcam,że jajka rosną w siłę:) Starać możesz się cały czas;)
Pęcherzyk może sam pęknąć, a zastrzyk ma to gwarantować:)
wg mojej wiedzy nabytej np tutaj( :*) jajka się podgląda w 10-11dc. i wtedy jest decyzja o zastrzyku. Jak jest u Ciebie?

reklama
Dżoł, wydaję mi się, że możecie się przytulać, jeśli tylko macie ochotę, no i nie za często, żeby nasienia nie osłabić, ale co 2 dzień, pewnie. tym bardziej, że nie ma pewności co kiedy się wydarzy. Ja zawsze miałam cykle minimum 28 dni, a tu proszę owu w 10 dc była:D

Ja na drugie śniadanko mam krojone truskawki, morele, szpinak, mięta, zalane kefirem i trochę cukru:D (morele i szpinak mają sporo żelaza, truskawki wit.C). Nie ma to jak mieć czas wolny i sobie dogadzać

Ostatnia edycja:
gin kazal przyjsc w 12 dc na zastrzyk, na pewno wczesniej zrobi usg i byc moze jak bedzie za maly pecherzyk to karze przyjsc na nastepny/ za 2 dni.
@kas90 tez mam cykle 28d.
bym bzykala gdyby nie to ze mojemu wczoraj baba w dupe wjechala na obwodnicy i troche go plecy i szyja boli i nie wiem czy go oszczedzic na sama owu, bo teraz poszaleje i pozniej w najwazniejszym dniu powie ze cos go boli, strzyka i uj wie co jeszcze.

@burczuś @dżoł jajka rosną w siłę dlatego buzuje tam w jajnikach ja bym co 2 dzień przytulała się zeby nasienie bylo silne i kiedy będzie juz dojrzałe jakeczko byly i chęci i plemniczki

@kas90 widzę ze też masz truskawkowy etap ja codziennie muszę zjeść

Ja robię jeszcze z arbuza tez jest dobra

Arbuz kroje w kostkę do tego kawałki fety( wiem nie wolno nam ale trochę) albo mozzarelli i miętą siekana mieszasz i smacznego

hello,
z tym encortonem faktycznie co lekarz to inna opinia, aczkolwiek po 2 wizytach u Sachy stwierdzam że to lekarz któremu bym nie zaufała, a najbardziej w tym trudnym temacie jest merytoryczny prof Malina i nie ważne że to biznesmen, choć sama się u niego nie leczę ale on najbardziej kuma cza cze:p

jeśli chodzi o stymulacje clo ja brałam w dniach 2-6 dc i owu była w 14 dc i czułam kłucie i miałam śluzu mega dużo, a po lamccie, która niby nie upośledza endometrium susza:baffled::baffled::baffled:i bądz tu mądry
niestety w Naszych przypadkach rzadko 2+2 to 4:mad:

nafoczuś jak dziś dzionek mija? co u chlopców?
dziewczyny ale macie ślicznotki córeczki Alicja i Milena cudniutkie jesteście
EvitaO co u Ciebie?
gabi433 ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasiu i porzeczka wasze przepisy są super :) jak zajdę w ciążę będziecie moimi dietetyczkami bo ja to w ogóle głowy nie mam ani do gotowania ani do myślenia o gotowaniu :D a tutaj tyle fajnych pomysłów na jedzenie :errr::errr::errr::errr:

Co do OWU dzoł ja teraz brałam lamette 3 5 dc w 10 byłam na motoringu i pęcherzyki były za małe na zastrzyk tak jak pisała porzeczka mi kiedyś tutaj :D i kazał przyjechać w 14 dc. I mi się by wszystko zgadzało bo ja zawsze miałam bardzo regularne cykle 30 dniowe :)
U mnie lamette dało tyle że owu mam z obu jajników a nie jak zazwyczaj do tej pory miałam albo z prawego albo z lewego :D

@kas90 - byloby super! Ja chetnie pomoge, ale nie czuje sie na tyle biegła w tym temacie by zająć się tym samodzielnie:(

@dżoł ale się uśmiałam :D :D :D " bym bzykala gdyby nie to ze mojemu wczoraj baba w dupe wjechala na obwodnicy i troche go plecy i szyja boli i nie wiem czy go oszczedzic na sama owu, bo teraz poszaleje i pozniej w najwazniejszym dniu powie ze cos go boli, strzyka i uj wie co jeszcze.
" :D :D :D zabawne!! :D

"Feta" w polskich sklepach jest raczej z pasteryzowanego mleka. Na etykiecie masz zawsze info.
Ja siadam teraz do listy produktów zakazanych i przeslę nafoczce :)
Kas najważniejsze żeby to ująć tak że np pietruszka w DUZYCH ilościach jest zakazana żeby pisać bo ktoś zrobi sobie rosół i żeby się nie obawiać że nie można rzucić 2 listków bo niektórzy nie rozumieją takiej różnicy to tak jak z kaszanką jak dziewczyny pisały przecież jak się zje na smaka to się nic nie stanie jak znajdę jakąś ciekawostkę to napisze,
a tak na marginesie mam pytanie może głupie:confused:wiadomo że jaj surowych się nie je ze wzg na salmonelle
ale słyszałam, że jak się spaży skorupkę wrzątkiem to nie ma się czego obawiać:oo:czy tak jest?:oo:

reklama
Do góry