reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja po wizycie u prof Jerzak.
Kazała cały czas brać Glucopage. Nawet po 16 tygodniu. Witaminy też i kwas foliowy, b6, b12 i femibion natal. Nic nie zmieniać.
Ponadto kazała nie używać detektora, bo to są fale ultradźwiękowe i mogą mieć zły wpływ w nadmiarze.
Co do prenatalnnego pokazałam jej zdjęcie, bo tylko to mi w czwartek dali i powiedziała, że wszystko ok i czekamy na Pappe.
Ogólnie mam ciśnienie na granicy i muszę mierzyć 3 razy dziennie. Kolejna wizyta za miesiąc.

reklama
jest info że mzoesz sluchav detektora do 3razyl dziennie krótko. ją sluchalam co kilka a teraz jak czuje ruchy to już narazie nie potrzevny:)

Ja po wizycie u prof Jerzak.
Kazała cały czas brać Glucopage. Nawet po 16 tygodniu. Witaminy też i kwas foliowy, b6, b12 i femibion natal. Nic nie zmieniać.
Ponadto kazała nie używać detektora, bo to są fale ultradźwiękowe i mogą mieć zły wpływ w nadmiarze.
Co do prenatalnnego pokazałam jej zdjęcie, bo tylko to mi w czwartek dali i powiedziała, że wszystko ok i czekamy na Pappe.
Ogólnie mam ciśnienie na granicy i muszę mierzyć 3 razy dziennie. Kolejna wizyta za miesiąc.
Asia, to ona taka zdolna ze ze zdjecia usg wyczytala ze z dzieckiem wszystko dobrze? Przeciez przy prenatalnym robi sie szczegolowe pomiary.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Asia, to ona taka zdolna ze ze zdjecia usg wyczytala ze z dzieckiem wszystko dobrze? Przeciez przy prenatalnym robi sie szczegolowe pomiary.

Dziewczynki czasu mam malo wiec tylko czasami do Was zaglafam. Ciesze sie z bijacych serduszek i wszystkich dobrych wiesci:) Sama zajsc w ciaze nie moge, tak jak powiedzial mi Dubrawski ze czasami po poronieniach jest problem z zajsciem i tak wlasnie mam choc wczesniej zachodzilam za pierwszym razem. Ale wole nie zachodzic niz tracic maluszki. Z czasem chyba tez coraz mniejsze mam parcie choc widok makenkuch dzieci mnie rozczula. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!

Witam :) czy moge sie do was dolaczyc ? Polecila mi was Strawbelka :)
Jestem po nieudanym in vitro w czerwcu i teraz wlasnie w trakcie stymulacji przed punkcja. Problem stwierdzony u m mala ruchliwosc plemnikow, badania genetyczne w normie. Mi badan nie robioni bo lekarze stwierdzili ze to nie u mnie jest problem. Ale postanowilam zrobic badania na wlasna reke w poradni genetycznej dzis wlasnie odebralam wyniki.
Kariotyp prawidlowy
Mutacji v- leiden brak
Mutacja mthfr - jestem homozygota :(
Moje pytanie jest jak wyglada leczenie przed transferem po i w trakcie ciazy
Wiem ze musze brac metylowane formy kwasu foliowego, wit b12
Od hematologa uslyszalam ze prawdopodobnie 9 miesiecy na heparynie jesli bedzie ciaza
Czy ktoras z was mogla by mi powiedziec cos wiecej na ten temat ??

Gosiu, ja na razie nie pomogę niestety.
Wszystkim serduszkom gratuluję, my może w listopadzie będziemy się już starać, bardzo bym chciała :)
Dziewczyny mam cytologię, wyszła ok, grupa 2. Ale co oznacza: flora mieszana z przewagą ziarniaków? I czy "słaby odczyn zapalny" mam jakoś leczyć??

Ostatnia edycja:
Mickey,czarna mala,ja tez popadlam w obłęd jak dowiedziałam sie ze mogę byc bardzo chora,najpierw zalamka,pozniej mysl,ze musze brac zycie pelnymi garsciami,a potem walka o dziecko,strata....dziewczyny dopóki nie bedziecie miec objawow klinicznych to zaden immunolog,reumatolog nie bedzie Was niczym leczył,ja czułam sie bardzo zle,moja immunolog polozyla mnie w szpitalu w Krakowie jak dobrze pamietam na Dietla,przebadali mnie od stóp do glow,zadnych wiekszych objawow klinicznych oprocz pluc do ciaglej kontroli,napatrzylam sie tam dosc,dlatego nie warto siedziec i czekac na chorobe,bo pewnie ona kiedys przyjdzie,ale jak to moj pulmunolog powiedziala,nie wiem czy to bedzie jutro,czy za rok,czy za dziesiec,wiec trzeba zyc,a nawet z ta choroba mozna spokojnie byc matka,jest forum ktore znalazlam,tam sa realne przypadki,i jeszcze jedno,toczen,reumatoidalne zapalenie stawow,twardzina ukladowa,i inne,to dla mnie prawie to samo,lzejsze,gorsze,ale zawsze atakuje nasz organizm,dziewczyny plenta jest taka,żyć i jeszcze raz żyć,bo same przeciwciala to nie wyrok!

Witajcie dziewczyny

lamia, Asia - gratuluję udanych wizyt

Gosia - witaj

Wróciłam właśnie od dr. Jestem w 4/5 tygodniu ciąży :) Jest pęcherzyk i echo serduszka :)
Nie myślcie, że to naturals ;) 7 podejście do in vitro, a 5 stymulacja. Miałam długi protokół, który rozpoczęłam pod koniec sierpnia. Sorki, że nie pisałam wcześniej (ale kusiło mnie strasznie :)), ale po ostatnich przeżyciach, tj. poprzednia stymulacja w programie MZ, jedna komórka i brak transferu :( ponieważ w 5 dobie mój zarodek nie był blastocystą stwierdziłam, że nie będę niepotrzebnie "kłapała ozorem".
Transfer miałam 17 września i robiła mi go Pani dr Paliga, która podobno ma ostatnio dobrą rękę do transferów :D. Podała mi jeden zarodek 4 blastomerowy, drugi zamrozili. W klinice byłam kilka godz., ponieważ zdecydowałam się na kroplówkę na skurcze Tractocile. Polecam wszystkim dziewczynom, które mają problem ze skurczami po transferze. Trochę to kosztuje, ale warto.
W 12 dpt moja beta wynosiła 263,70, w 14 dpt 729,42, w 16 dpt 2048,91 :szok: Przy odbieraniu wyniku miałam stan tuż przed zawałowy :szok: Dobrze, że betę robiłam w szpitalu :D
Oczywiście TSH skoczyło z 0,7 na 2,24 :mad:
Dziś jest mój 24 dpt i mam zdjęcie :)

reklama
Witajcie dziewczyny

Wróciłam właśnie od dr. Jestem w 4/5 tygodniu ciąży :) Jest pęcherzyk i echo serduszka :)
Nie myślcie, że to naturals ;) 7 podejście do in vitro, a 5 stymulacja. Miałam długi protokół, który rozpoczęłam pod koniec sierpnia. Sorki, że nie pisałam wcześniej (ale kusiło mnie strasznie :)), ale po ostatnich przeżyciach, tj. poprzednia stymulacja w programie MZ, jedna komórka i brak transferu :( ponieważ w 5 dobie mój zarodek nie był blastocystą stwierdziłam, że nie będę niepotrzebnie "kłapała ozorem".
Transfer miałam 17 września i robiła mi go Pani dr Paliga, która podobno ma ostatnio dobrą rękę do transferów :D. Podała mi jeden zarodek 4 blastomerowy, drugi zamrozili. W klinice byłam kilka godz., ponieważ zdecydowałam się na kroplówkę na skurcze Tractocile. Polecam wszystkim dziewczynom, które mają problem ze skurczami po transferze. Trochę to kosztuje, ale warto.
W 12 dpt moja beta wynosiła 263,70, w 14 dpt 729,42, w 16 dpt 2048,91 :szok: Przy odbieraniu wyniku miałam stan tuż przed zawałowy :szok: Dobrze, że betę robiłam w szpitalu :D
Oczywiście TSH skoczyło z 0,7 na 2,24 :mad:
Dziś jest mój 24 dpt, przedstawiam Wam mojego kropka :)
A ja wiedzialam pierwsza[emoji4]

Lilia jeszcze raz Ci gratuluje. Nawet nie wiesz jak sie ciesze, zaraz mezowi polecialam obwiescic te cudowna nowine[emoji4]
Chyba zasne dzis z bananem na gebie[emoji6]

A nie mowilam ze teraz sie uda, jeszcze jak ta dr. co mi robila Ci transfer. Ona jak robi to wszystkie sa w ciazy[emoji16]

Do góry