reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej dziewczynki,

No nie powiem podłamało mnie trochę to wszystko co napisałyście...ehhh

Czarna mala masz bardzo wysokie miano przeciwcial,kiedys grozi Ci choroba reumatoidalna,ja tez mam wysoko,mój gin odrazu stwierdzil zespol antyfosfolipidowy na podstawie tych przeciwcial,czyli kleksane i enkorton,
Będę kombinować w takim razie wizytę u reumatologa :(

Mała kiedyś już pisaliśmy o wynikach allo mlr,szału nie ma,ale masz powyżej 0%to dobrze ale te ana nie zbyt dobrze wyglądają masz qrde wysokie ja miałam 1:640i mi dr P powiedział że wysokie miano dodatkowo masz oprócz święcenia ziarnistego cytoplazmatyczne hmm dobrze ze zrobiłaś to badanie masz załącznik do tego bo widzę że ty jako jedyna masz to co ja w profilu ana czyli masz antugen dfs70pozytywny sorry za błędy ale pisze z tel co za cuda techniki
Tak mam jeszcze taki wykres słupkowy dołączony do tego badania :) i co masz zlecone na te ANA? Kierował Cię P gdzieś dalej?

Hamowanie masz za małe. Ja mam 5,5% i będę miała encorton. Powinno być min. 40%. To drugie badanie jest ok (mam identyczny wynik), tzn, że mąż może być dawcą do szczepień.
Edit: Mała czarna, a u kogo sie leczysz, co masz stwierdzone do tej pory? Jakie leki?
Ale pocieszę cię, to że hamowanie powyżej 0%, to dobry znak :)

moje zdanie jest takie. allo mrl ma za niskie musi być powyżej 30% minimum. Ją bym nie próbowała bez ...ale nie chce nanawiac bo to droga inwestycja. Ja probiwałam bez i się nie udało ale każdy inny jest.
szczepiebia też są na nk mnie z 37spadły na 12.
wiem że ana dodatnie ją ich nie miałam ale znam dziewczyny co miały ana dodatnie i się szczepily i jest ok. ale dezyzja jest każdego inna ją mimo to trzymam kcouki czarna jak nie postanowisz bo każdy organizm inny.
encorton.obniża mrl dlatego malina daje od pozytywnego testu.
polecam jeszcze cokostrum obniża nk i zwiększa ponoć mrl
To jak to jest w końcu z tym Encortonem? Bo Kas na 5.5% dostaniesz Encorton, a Ty Fondie piszesz, że obniża...zbaraniałam teraz [emoji6]

Czarna dr P uważa ze jeżeli jest jakiekolwiek hamowanie jest dobrze. Za to Malina musi mieć ok 40%. Sacha przy dodatnich ana nie szczepi tylko zaleca wlewu tylko ze ich koszt przeraza. Mi powiedział ze przy moim wzroście 174 i wadze57kg koszt jednego wlewu to ok 7tys. I tak 3wlewuy i 4 w ciąży. Do tego wszystkie badania.
U nas Enya przy dodatnich ANA chyba się szczepiła :)

Dziękuję dziewczynki za opinie i Tobie Bea też[emoji173] mam teraz taki kocioł w głowie, że wiem że nic nie wiem [emoji43]

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

reklama
Mała mi dr P powiedział że dfs70 może wskazywać na choroby reumatologiczne lub tkanki łącznej nie kierował mnie dalej powiedział tylko ze jak zaczną mi się problemy ze stawami to to właśnie to.Mała jak możesz to wstaw ten wykres ja też wstawię tzn spróbuję niewiem czy mi się uda

Mnie lekarka tłumaczyła, że encorton nie podnosi hamowania (podnoszą szczepienia), ale oszukuje organizm(encorton sam w sobie hamuje) , że nie ma musi się bronić przed zarodkiem. Poza tym , hamowanie rośnie w ciąży,o ile się je ma. Ale w sumie to taka niewiadoma

Hej dziewczynki,

No nie powiem podłamało mnie trochę to wszystko co napisałyście...ehhh

Będę kombinować w takim razie wizytę u reumatologa :(

Tak mam jeszcze taki wykres słupkowy dołączony do tego badania :) i co masz zlecone na te ANA? Kierował Cię P gdzieś dalej?

To jak to jest w końcu z tym Encortonem? Bo Kas na 5.5% dostaniesz Encorton, a Ty Fondie piszesz, że obniża...zbaraniałam teraz [emoji6]

U nas Enya przy dodatnich ANA chyba się szczepiła :)

Dziękuję dziewczynki za opinie i Tobie Bea też[emoji173] mam teraz taki kocioł w głowie, że wiem że nic nie wiem [emoji43]

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Czarny nosek do góry :* dopiero pisze bo malutki chory i znowu chodzę na rzesach :/ cóż życie. ...
Czarna MLR rzeczywiście niskie ale NK bym się nie czepiała. To ANA skonsultuj tak jak radzą dziewczyny, ja nie podpowiem bo nie mam. Możesz przeczytać artykuł co wkleiłam w ciekawostki, tam coś jest :)

Bea teraz czekamy na Twoje dzieło, no w koncu!

Mickey i Twoje wyniki

I wizyty wizytujacych

I maluszki brzuchatek

I dwie kreski staraczek

Czarna mala, nie zalamuj sis. Fondie jeszcze miala pc przeciwlizyskowe. Ty tego nie masz wiec moze u Ciebie sprawdzi sie encorton.
A nk robilas? Bo ja nie widze, albo Beatka cos pomylila[emoji53]

Przy Twoich wynikach ja bym jechala odrazu na encortonie 15. Mniejszej dawki bym nie brala. Encorton bym brala w 1dc w cyklu starajacym

No ale pisze Ci jak ja bym u siebie kombinowala. Ja nie jestem lekarzem i moge nie miec racji[emoji6]

Edit. Jak masz wysokie nk to bym brala intralipid. U mnie sie sprawdzil.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny a mozna zaszkodzic sobie biorac encorton i clexan nie majac zrobionych badan na potrzebe ich brania? jakbym to zaproponowala ginowi albo immunologowi to by mnie chyba wysmial, co?

dziewczyny a mozna zaszkodzic sobie biorac encorton i clexan nie majac zrobionych badan na potrzebe ich brania? jakbym to zaproponowala ginowi albo immunologowi to by mnie chyba wysmial, co?
Heparyna nie zaszkodzisz chyba sobie. Ja po pierwszym poronieniu dostalam ja profilaktycznie. Lekarz powiedzial ze ona nie zaszkodzi a moze pomoc.

Encorton to stetyd, ma kupe skutkow ubocznych, wiadomo, ze jest tez ryzyko dla dziecka, ale kazdy musi sobie sam wywazyc i przemyslec czy sa wieksze korzysci z brania, czy nie brania.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dżoł ja też nie miałam wskazań do niczego i brałam i clexan i steryd bardziej profilaktycznie i myślę że dużo z nas tak bierze

reklama
Dzol ja tez nie zrobilam badan a przy staraniach bralam i encorton i clexan. Po stratach wiele z nas ma tzw żelazny zestaw. Niektórym on od razu pomaga inne muszą znaleźć jeszcze optymalne dawkowanie dla siebie bo stracą dzidka mimo to.

Czarna ja hmm jak to ja wielka niewiadoma.Krew oddana. Okres bez acardu a jest masakra że spać nie mogłam bo ciągle go czulam i obawialam się przemoknięcia. Straszne skrzepy wiec może to jakąś taka przyczyna blee zresztą po co to pisze hehe.

Jutro wyniki ,termin i do boju

Lamia kciuki za wizytę

Do góry