reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Strawbelka - jesteś pierwszą osobą, która dowiedziała się o mojej ciąży :) W drugiej kolejności była szwagierka.
Podali mi jeden zarodek w 2 dobie. Miała być 3 doba, ale wypadła w niedzielę, a że w tym dniu nie robią transferów to była 2 doba. Drugi zarodek chcieli mi trzymać do 5 doby, ale się uparłam i mi zamrozili w 2 dobie :)

reklama
Strawbelka - jesteś pierwszą osobą, która dowiedziała się o mojej ciąży :) W drugiej kolejności była szwagierka.
Podali mi jeden zarodek w 2 dobie. Miała być 3 doba, ale wypadła w niedzielę, a że w tym dniu nie robią transferów to była 2 doba. Drugi zarodek chcieli mi trzymać do 5 doby, ale się uparłam i mi zamrozili w 2 dobie :)
Lilia normalnie mam lzy w oczach z tej radosci[emoji4]

Niech maluszek teraz pieknie sie rozwija:*

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczyny,jestem tu nowa ,wreszcie nadszedl czas ze zdecydowalam sie napisac o swoim przypadku(wczesniej balam sie zeby nie zapeszyc), tak jak Wy jestem po przejsciach,choc widze ze niektore z Was maja o wiele wiele bardziej skaplikowane sytuacje. O dziecko zaczelam starac sie okolo 4lata temu.Zaszlam w ciaze bez problemu ale szczescie nie trwalo dlugo bo zaledwie 8tyg, druga wizyta i slowa 'serce nie bije,szpital', wywolane poronienie i oczywiscie uslyszalam ze kazdej moze sie zdazyc.. drugie podejscie po ponad pol roku, znow 8tyg i znow poronienie, szpital,zabieg..nie chcialam juz prob bez badan,takze przebadani oboje, z krwi nic zupelnie mi nie wyszlo,wszystko co mozliwe zbadane, histeroskopia i tez nic, maz przebadany -ok, decyzja lekarza proba trzecia, jest ciaza na acardzie, encortonie, heparyna i znow 8tydz KONIEC, zabieg... wkoncu dowiaduje sie ze moga byc to problemy immunologii , czemu nikt wczesniej nic o tym nie mowil nie wiem..trafilam do swietnego lekarza w Krakowie, normalny człowiek,ludzki, chcacy pomoc, nie naciagajacy, nazywa sie Tomasz Sacha, szczee mowiac bylam najpierw umowiona do Malinowskiego gdzie pani kazala na wstepie przygotowac 6tys na badania :)a ze mieszkam 80km od Krakowa to zdecydowalam sie blizej,zrobilismy badania w Szpitalu na Prokocimiu w wiekszosci,reszta w Diagnostyce i calosc wyszla ok.2-2,5tys a nie 6tys:) wyszlo mi MLR 0%, decyzja szczepienia 3 sztuki(jedno 870zl) potem Prokocim badanie i wynik 70% :) teoretycznie pol roku na zajscie w ciazy, ale najlepiej w przeciagu 3miesiecy, drugi miesiac i jest ciaza :) niesamowita radosc ale i wielki strach, doszczepianie w ok.6tyg a dzis 26tydzien ciazy :) polecam bardzo pana Doktora, wspaniały czlowiek, zna sie na rzeczy,pomocny.Jak poczytalam o Malinie, o tym jak traktuje ludzi, ile kosztuja badania i ze nie akceptuje badan z innych laboratorii to podziekowalam.

toluska bardzo się cieszę teoja decyzja twoim.szczescim ale ją jestem w 15tc dzięki Malinowskiego i dużo dziewczyn do niego chodzi i napislas "jak traktuje ludzi"kochaną ją będę go bronić i wiele tutaj dziewczyn też :) wiev kochana tak malina jak i sacha są znani i szanowani u nas na forum :) ale w sumie nie w tym rzecz tutaj żeby mówić kto lepszy ważne są efekty obijrtnie jaką droga:) a kto ci prowadzi ciążę bo sacha tylko szczepi. mamy na forum dziilszki co mają ciążę dzięki jego szczepieniom.
a będzie chlooczyk czy dziewczynka i jak się czujesz ? i napisz nam jakie leki masz i jakie badania robilas ? i czy oprócz mrl coś wyszło jeszcze?

riri co uciebie?

Destino - dziękuję. Tak wiem i ja za Ciebie bardzo mocno trzymam kciuki :)

Strawbelka - nie mam godz. bo jestem na liście rezerwowej :(
Lilia, Serduszko, ja jako mentorka :D bardzo się ciesze i trzymam kciuki ♡

Gosia321, Toluska witajcie :)

Gosia poczytaj nasze badania, może coś przyjdzie ci do głowy i pytaj śmiało :)

https://www.babyboom.pl/forum/temat/poronienia-nawykowe-przebieg-ciazy.80388/

Toluska dziękuję ze napisałaś, potrzeba nam takich historii :)

Bea, Teczowa jestem z wami ♡ :*

Lamia, Asia, Gabis, Avita trzymam kciuki &&&

Doris matko matek napisz jak Olis :p u nas fatalnie...

Brzuchatki :*

Czarna dziś środa :D

Liluli gdzie się chowasz?

Destino dużo siły :*

Sus wariatko :*

...i wszyscy święci :D

reklama
strawbelka do kinca ciąży nie robisz suwaczka ? ja bym chciała ale.nie umiem :)który masz tc? i dobrze pamiętam rodzisz przed świętami ?

Do góry