reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondie - ja mysle ze progesteron 3x1 nie zaszkodzi nawet przy zespole. Ja tak bralam i troche plamilam ale przeszlo.
A czemu chcesz odstawic acard? Czy zle zrozumialam? Bierz acard rano a wieczorem heparyne. Trzymam kciuki mocno[emoji110] w niedziele dasz rade bete zrobic? W szpitalnych labo pewnie robia

reklama
Witajcie wieczornie
Dopiero udało mi się z netem połączyć, masakra po prostu, jak w dzisiejszych czasach mogą istnieć takie miejsca gdzie net działa od czasu do czasu a lte wcale nie ma zasięgu.
No ale w każdym razie nadrabiam czytanie.

Fondie. GRATULACJE beta piękna i ja wierzę w taką betę, bo w moim przypadku ZAWSZE przy wysokiej becie ciąża się utrzymała przy niskiej niestety nie.
Powtórz jutro, na pewno będzie dużo wyższa, a potem już na spokojnie po 48 h. Bierz leki i leż póki plamienie nie minie.

Beata, ja myślę że za wcześnie test zrobiłaś, idź lepiej na betę. Który masz dzień po owu?

Strawbelka, ja też nie jestem na etapie starań, bo nawet jeszcze nie mogę się.... Bo połóg, w ciąży tez juz nie jestem, a piszę pd czasu do czasu. a zdjęcie wstawiaj! My z Nafoczka wstawialysmy, to cieszy oko i przynosi nadzieję tak jak piszą dziewczyny.

Susana, rzeczywiście brak Ciebie na forum. Brak twoich postów i walki. Musisz spróbować ponownie. Na pewno się uda i będzie dobrze [emoji106] bo trisomie nie zdarzają się w dwóch ciałach pod rząd. na innym watku jest dziewczyna która straciła ciążę w 15/16 tyg i po @ juz dostała zielone światło, zaszła w ciążę od razu i urodziła pięknego synusia. Musisz mieć dalszą siłę do walki. Nie poddawać się i nie rezygnować
Cdn.
Edit,
Muszę pisać na raty bo net znów zniknie i wszystko się skasuje

Nafoczka. A Ty nie miałaś chrzcic we wrześniu??? Szybko ogarnęłaś temat.
U nas chrzciny dopiero w przyszłym roku będą. Jak Mały? Kolki ma? W jakich godzinach? Bo mój kwęka i się prezy mniej więcej od 21 do 23. Ale już mam sposob. Sam simplex plus leżaczek bujaczek, mega bąki i śpi jak suselek. Potem go przekładam do łóżka na śpiocha. Ty kp? Czy dokarmiasz mm? Bo mój tylko na kp

Avita, co tak rzadko piszesz? Jakieś testowania w planie?
Któraś pisała ze nadziei coraz mniej jak się nie udaje. Boje się cofnąć wstecz ze stronami bo net jeszcze zniknie. trzeba walczyć do końca czyli do szczęśliwego finału czyli do skutku aż się uda! Mi i Nafoczce tez nie udało się od razu, co widać po sygnaturach ale teraz tulimy nasze skarby

Ostatnia edycja:
Fondie fajnie ze lekarz odzwonil i wiesz juz co nieco....
&&&&&&&
Co do lekow niepomoge bo ja kiepska w tych klockach:/

Dziewczyny mam pytanie, na moim watku ciazowym co jest dziewczyna i bierze Clexan bo ma zespol antykariolipidowy czy jakos tak[emoji6]
I lekarka jej powiedziala ze ma odstawic zastrzyki w 20tc??!!!
Jest tym faktem przerazona!
Bo stwierdzila ze lozysko juz przejmuje funkcje itd...
Czy tak mozna?

Avita milego wypoczynku[emoji4] a na zgode porzadny seks[emoji4]
Julia, Clexane bierze się do porodu a nawet jeszcze dwa tygodnie później. Ta lekarka chyba coś naściemniała. Przy takich problemach z krwią po odstawieniu przeciwzakrzepowych do mikrozakrzepów może dojść nawet w 2 i 3 trymestrze.

CD.
Julia. Gratuluję wyników usg i badań. Dzidzia zdrowa i TP najważniejsze.

Kitki, jak Twój Maluch?

Agnieszka, ciężko to będzie po 36 tc. Jaka sobie teraz przypomnę jak miesiąc temu wstawałam z tapczanu i jak się prxrkrecalam z boku na bok to śmieje się w głos. Normalnie jak foka :-D

Asia jak się czujesz? Jaki plan na najbliższy czas?

Pozdrawiam Resztę Girlsów, lecę spać bo niebawem karmienie

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Susana, ja rozumiem, nie porównuję w żadnym wypadku moich biochemicznych do ciąży z serduszkiem. Chodzi o to, że skoro po raz trzeci się nie udało, tym razem z lekami, to ja już straciłam wiarę, że się uda. Widocznie los wskazuje, że nie dane mi więcej mieć dzieci. Ja już sama nie wiem co z nami nie tak, nie wiem na sto procent czy to mutacja, jak zdiagnozowała prof. J. Z drugiej strony badałam już chyba wszystko, wszelkiego rodzaju przeciwciała i ch.je-muje i wszystko poza mutacja, insuliną i tarczyca (już uregulowanymi) było ujemne. Gdyby zrosty były problemem to wogóle w ciążę bym nie zachodziła a zachodziłam po 3 - 3 - 4 miesiącach. Najdłuższa była z prawego jajnika, ta ostatnia z lewego.
Teraz jestem zrezygnowana i czuję jakby los ze mnie zakpił. Ja narazie nie mam już siły żeby walczyć, codziennie brać tony leków a cały rozkład dnia dostosowany do cyklu.
Po głowie chodzi mi inv z selekcją, ale na to mam jeszcze czas.

Doris rzadziej piszę bo jakoś nie mam o czym:(
Testować będę ok. środy to będzie 10 dp. Jakoś bez przekonania do tego podchodzę.
mimo wszystko torbę leków zabieram ze sobą, jakby co;)
Fondie nie masz czego żałować - lepiej być w ciąży niż jechać nad morze!!!!!
Julia u mnie seks na zgodė teraz nie zadziała bo przez dupka to cyce mnie bolą i brzuch zresztą też jak na @ :(
Asiu ja znowu często myślę o tym że w ogõle nie zajdę i nawet nie będę miała szansy by walczyć o dzidzie. Ale są tu osoby (Beatka;)) które potrafią dać mi kopniaka i myśle sobie musze jeszcze próbować.
I walcze jeszcze i to chyba największa motywacja dla mojego syncia bo on tak chce mieć rodzeństwo!!
Damy radę zobaczysz!!

Doris a ja jutro chyba jadę w Twoje okolice bo jadę do Dziwnowa, albo się mylę?!

Ostatnia edycja:
Nafoczka. A Ty nie miałaś chrzcic we wrześniu??? Szybko ogarnęłaś temat.
U nas chrzciny dopiero w przyszłym roku będą. Jak Mały? Kolki ma? W jakich godzinach? Bo mój kwęka i się prezy mniej więcej od 21 do 23. Ale już mam sposob. Sam simplex plus leżaczek bujaczek, mega bąki i śpi jak suselek. Potem go przekładam do łóżka na śpiocha. Ty kp? Czy dokarmiasz mm? Bo mój tylko kp
Czesc Dorisku. No juz się zastanawialam gdzie Cię wywialo. :)
Wikus jakby trochę lepiej ale u nas wszystko zależy od dnia i pewnie od tego co jadłam :) jest tylko kp i uwielbia cycolenie co pomału widać :D chciałam mu dać trochę herbaty koperkiem ale tak pluje i macha rękami ze jest niesamowity, a jak go tylko mizne piersią to od razu się śmieje (wymuszacz MAŁY ;) ) Samb simplex będę miec w pon. bo kuzynka z Niemiec w niedziele przywiezie.
A na chrzciny udalo nam się zamówić catering na juz bo robimy w domu a mój M. wraca do pracy 02.08 wiec jeszcze go wykorzystuje (żeby się mogł cieszyc z powrotu :p )
Ty już nie masz połogu? Ja jeszcze plamię?

Julia - dziwne z tym clexane. Moj gin mowil ze ryzyko mikrozakrzepow jest do konca ciazy i ze jesli kobieta traci wysoka ciaze to najczesciej przez to. Ja bralam acard dopoki mozna bylo. Odstawilam po 30-32 tyg a clexane bralam prawie do 6 tyg po porodzie. Jak odstawilam to po pewnym czasie czuje takie jakby ciezsze nogi. A w ciazy do konca luz byl, nie bylam spuchnieta ani nic. Czulam sie tak "lekko" o ile mozna sie czuc lekko w 9 mcu ciazy[emoji6]

Doris - dziekuje ze pytasz[emoji3] synek skonczyl 3 miesiace, mielismy na poczatku sporo problemow brzuszkowych i duzo placzu ale juz chyba z tego wyrosl bo jest ok. Duzy chlopak mi rosnie, rozm 68 powoli robi sie za maly[emoji3] a jak Olis? Miesiac juz konczy. A pamietam jak sie nie moglas doczekac[emoji3] a planujesz jeszcze jednego dzidziusia? Ja juz pasuje. Mam corke i syna i jestem szczesliwa. Nie smiem prosic tego u gory o wiecej. Niech inne kobietki obdaruje takim szczesciem, by poczuly jak to jest byc ziemska mama.

Asia - tez przechodzilam kryzys, zwatpienie i chwile zalamania. Nie wierzylam ze sie uda. Ja 2 ciaze stracilam w 2013. Po tej drugiej mialam w sobie mnostwo zalu i zlosci. Musialam te zlosc wykrzyczec. Pozniej zrezygnowana odpuscilam. Zaczelismy sie zabezpieczac w srodku cyklu bo strach przed kolejnym niepowodzeniem i cierpieniem byl wiekszy niz chec sprobowania po raz kolejny. Stwierdzilam ze mam corke, meza, mam dla kogo zyc. W ostatnia ciaze zaszlam na wakacjach i to nie wiem jakim cudem. W srodku cyklu sie zabezpieczalismy. Do tego prolaktyna badana przed samymi wczasami 70. A mimo to @ juz nie dostalam i teraz tule dawidka. Czasami warto oczyscic glowe, uspokoic mysli i zdac sie na los

5 rano od godziny nie śpię. I myślę ile rano wziąść progesteronu. ..potem patrze ale chyba cyce mniej bolą. .potem myślę czy jak wstanę to czy będę mieć okres. A potem oczywiście czemu mnie nie mdli...i zaraz nadchodzi, że na pewno jest źle bo beta powinna być kolo 1000 dziś a ja objawów nie mam.
Eh....zawsze uważałam, że najlepszy jest okres staran:(
Mam dwie opcje albo brać jak kazał milewicz po dwie albo po jednej a na noc dwie. Nie wiem co robić ale może do jutra nic się nie stanie jak wezmę po dwie jak milewicz kazał.
O matko moja głowa znów wariuje. Strawbelka tak jak pisałaś ja wspolczuje sama sobie .

Asia ja straciłam 5 ciąż i walczę ale widzę ze mój m juz się poddał. ... i wiem, że ostatnia według niego próba bo ma dość.
Juz wiem dziś wezmę po dwie3xdzienie a jutro już 3 razy po 1 i na noc dwie.
Z drugiej strony jak wchodzę w kalendarz który to tydzień ciąży wychodzi ze 4 a ja widełki mam do 750 w 4 tyg. Wiec może jednak nie spada beta ...boże ja chcę usunąć ......wtedy mi głową odpoczywa tylko a ja spać nie mogę. Przepraszam, że was tak mecze napiszcie wprost jak macie dość to przestanę :(

reklama
Fondie przestac marudzic juz na poczatku albo zanim dobrze zaczelas? No cos Ty :p

Doris wiem ,ze test za wczesnie dzis od cualka zoltego po peknieciu jajka jest 7 dni a testowalam po 5 dla sprawdzenia czy jest ovirele w moim organizmie.

Avita nie cukrz mi tak bo sie zaczerwienie ;-)

Strawbelka na babski rozum jaka jest roznica miedzy wstawieniem zdjec bobasa a z usg? Kogo ma zabolecto itak zaboli wstaw miniature to nie bedzie musial otwierac i nie ma wymowek :-*

Do góry