reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

janoszowa kazala kiedys 2 x dziennie i jak serce bedzie 1 raz dziennie do 18tygodnia jakos tak nie pamietam nawet juz albo 3 razy dzinnie. Jak mi beta tak urosla to moze to colostrum az tak nie potrzebne wiec chyba raz dzinnie ebde brac nie wiem sama chyba ze dzis dwa jeszcze wezme ;/ nie wiem co robic.
mne wogole nie jest nie dobrze a pamietam ze mni mulilo kilka razy. cyce bardziej wrazliwe ale co ztego jak lutke mam
Fondie, wiem ze Janoszowa tak kazala brac, bo nawet kiedys Ciebie pytalam.
Napisz moze priva do Toli, ona chodzi do Janosz.
Ja nie bralam, bo mnie odrzucalo od colostrum juz na sam widok[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja mam ta kartke od niej wiec mogespojrzec ale nie wiem czy jest sens sie szprycowac tak tym.
najgorsze ze jest anpisane ze b6 p5p nie bierze sie w ciazy a wszyscy brali 3x dzinnie chociazby nafoczka nonic nie zmieniam do srody wizyty u maliny chyba ze spadnie jutro beta to odstawiam wszystko.

ja mam ta kartke od niej wiec mogespojrzec ale nie wiem czy jest sens sie szprycowac tak tym.
najgorsze ze jest anpisane ze b6 p5p nie bierze sie w ciazy a wszyscy brali 3x dzinnie chociazby nafoczka nonic nie zmieniam do srody wizyty u maliny chyba ze spadnie jutro beta to odstawiam wszystko.
Fondie ja to b6 p5p bralam przed ciaza 3× dziennie, a w ciazy 1× dziennie.
Ale ja nie robilam zadnych mutacji wiec nie wiem czy cos mialam. Bralam jedna tabletke bo sie balam brac trzech.
Ale jak Ty masz mutacje, to moze juz sluchaj Maliny z tymi lekami.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Fondie ciesze się ze mnie przywołuje :)
Colostrum prze ciaza brałam 2x a w ciąży 1x do 12-14tc.
P-5-p prze 3x a w ciąży 2x aż mi się skonczyly w sumie dość długo.
B12 prawie do końca a kwas jeszcze jem.
Będzie dobrze :*

Nafoczka, ja jeszcze tez plamienie mam ale raczej tylko przy podcieraniu niż samoistnie (sorki za szczegóły). Za 10 dni idę na wizytę do gina i zapytam czy juz możemy. ;-)
Mój M dziś przywiózł mi wagę ( ka cały czas się wczasuję) i Oliś waży 4150 g czyli przez 9 dni przybrał 400 g. To sporo ale ogólnie od wagi urodzeniowej mało ale on dużo spadł na wadze.
Poza tym jest wielkim slodziakiem. A Twój juz się świadomie uśmiecha? Mój jak na razie bardzo się przygląda i słucha jak się mówi.do niego. Uśmiechnął się patrząc na mnie raz i wydaje mi się ze był.to juz taki świadomy uśmiech albo mu się tylko tak.udalo. Dzisiaj skończył miesiąc.
Cdn.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

dobra nie ma co sie nakrecac jutro sie okaze wtedy bede kombinowac co dalej.
leze sobie sami na wycieczke pojechali ja ogldam tv . i troszke ogarniam chalpke po obiedzie.

agnieszka w jakich dawkach to colostrum bralas?
agnieszka jaka mialas bete i wktorym dc ja zaszlas kolo 500 chyba nie?
doris ty mialas 900 z czyms a nafoczka ile?

Cześć Dziewczyny,
leczę się u dr Paśnika. Wierzę, że tym razem się uda, ale chcę pomóc temu szczęściu ;-)
Mam pytanie: czy któraś brała encorton dłużej niż podczas stymulacji i po transferze? Skończyłam własnie antybiotykoterapię na helicobacter pyroli, za tydzień zaczynam leczenie immunosupresyjne (eqoral, metyprel, azotigryna, ranigast) przez tydzień, a później szczepienia.
U mnie zdecydowana dominacja th1, organizm zabija zarodki. Zastanawiam się jednak czy jeśli będę brała encorton (5mg) dziennie to nie zaszkodzi? A może pomoże? Szukam sposobu, żeby wspomóc to wszystko, bo za mną 2 poronienia, 3 pełne procedury ivf i dwa ostatanie eskimoski.
Biorę już sporo antyoksydantów (wit c, wit e, q10, ekstrakt z zieloej herbaty i z pestek winogron, komplex wit b, omega 3, wit d) i zastanawiam się jak jeszcze mogę uspokoić organizm....

reklama
Beata, dziękuję za informacje :) Czytałam własnie, ze dr Jeżak wypisuje na całe starania encorton, ale moi lekarze nie dawali mi go przed stymulacją.
Nie wiem czy branie encortonu i jednocześnie szczepienia nie będą ze sobą kolidować? Najbardziej się własnie o to martwię, żeby sobie nie zaszkodzić ;)

Do góry