reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć Laseczki :)

Gabiś mam podobne wyniki CMV. Milewicz powiedział, że nabyłam przeciwciał i mam się tym już nie martwić.

Podczytuję was, jednak nie bardzo mam co pisać. Cieszę się z waszych osiągnięć, ale nie umiem sobie poradzić ze stratami. Przykro mi dziewczynki, że cierpicie.
Wizyta u Milewicza niewiele wniosła. Dużo badań mu przyniosłam, patrzył, zapisywał, ale jakby ich nie widział. Ciągle pytał się o któreś, a co dopiero na nie patrzył. Trochę nowych badań dał do zrobienia. Jak zwykle zasypiał, nawet jak wypisywał receptę i nie bardzo wiedział, co chce napisać. Nawet mnie nie obejrzał. Przynajmniej jest tani. Podniósł dawkę euthyroksu, kazał brać 15 mg kwasu foliowego i na razie tyle. Ruszył małża :) stwierdził, że o mnie coś już wie, a małż nietknięty :) Ma zrobić badania. Razem badamy się za 1500, a na koncie debet :( Następna wizyta za mc.

reklama
Destino wiem kochana ze ci ciężko. Może to nie pocieszenie ale każda z nas boryka się z kasa mniej czy więcej. Moje wszystkie badania tez wyszly ok 3tys. a nie robiłam takiego wypasu jak zleca Malina. Jak zaszłam w ciążę nie było taniej/i nie jest, a jak już urodzi się moj ♡ Wikus ♡ to przez conajmniej rok-2 będą maga wydatki (dopóki będą gotowe jedzenia i pieluchy). Życzę Ci abyś kiedyś natrafia na lekarza z wiedzą i dobrym sercem.. jak ja :*

Gabis to ze masz już przeciwciała i przechodziłas chorobę to na pewno dobrze. Mi też dok. powiedział ze mam się nie przejmować a przy toxo ze mogę "zjeść surowego kota i nic mi nie bedzie" :)

Po wizycie. .. MOGĘ JEŚĆ :) z tego co zrozumiałam to dwa dni mnie poobserwuja i do domu

Napotyka, kochana...właśnie podczytuje co tam u Ciebie, ale się dzieje podać tej Twojej ciąży..eh, ale Najważniejsze,że wszystko zawsze dobrze się kończy i teraz też tak Będzie. Ja w dalszym.ciagu cały czas trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie inne forumowe dziewczyny!
Dziewczyny bądźcie dzielne i walczcie o swoje Szczęście! Bo warto!!!!! Nie ma nic wspamnialszego niż uśmiech dziecka :-) wynagradza wszystkie zakręty, cierpienia i straty...!! Walczcie kochane :-)

Witam Kobity!
słyszałam, że pogoda na podkarpaciu się zrąbała?? prawda to?
Tęczowa kiedy mam Cię odebrać z lotniska z tą pełną torbą kasy ;) A tak serio wiem co przeżywasz jak wracasz do Pl z mamoną i to ciężko zarobioną. Jak wracałam z Italy to kasę miałam w majtach bo podróż długa i wyczerpująca. Wiedziałam,że jak zaczął mi w majtach grzebać to na 100% się obudzę. A tak to zazwyczaj miałam kasę w kieszeni kurtki zaszytą :p.
Bea to wpadaj do Lublina w sobotę, bo ktoś nas musi obstawić :D
Sus to ja trzymam kciuki z dziewczynkę, bo chyba siusiaków to już w domu masz sporo :D

Buziaki

Tak Kochane, teraz mam już przeciwciała, ale wg gina w sierpniu ciąża obumarła przez CMV bo było świeże zakażenie, w drugą ciążę obumarłą zaszłam bardzo szybko i może w obu przypadkach zawinił CMV a nie cała reszta. Tak czy siak mam już tyle badań za sobą że dotrwam do końca, zrobię dla spokoju ducha resztę i w wakacje molestuję mojego M...

Hej dziewczyny czeka mnie ciężki dzień jutro jadę do hematologa i reumatologa ciekawe jak moje badania czy są juz wszystkie... denerwuje się a co do starań odpuścilismy sobie szkoda mi ale mąż mówił ze w następnym cyklu się postaramy nie chce bym cierpiała z bólu przez to otarcie...
Ja cały czas będę walczyła o własne dziecko bo chce zobaczyć jak będzie podobne do nas będziemy je kochać trzeba czekać co los przyniesie...
Miłego dnia smutno mi :(
Ile kosztuje badanie mlr i jak myślicie warto je zrobić?

A dlugo stawial czy stawia wam diagnozę? Długo się czeka na wizyte? Dużo wizyta kosztuje?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Martyska
Pierwsza wizyta nic nie wnosi, Dubrawski strzela wykład, na koniec zostawiasz badania. W trakcie wizyty wogóle nic go nie interesuje. Potem analizuje badania i zostawia u pielegniarki listę badań do dorobienia. W zalezności ile badań tyle czasu trwa diagnoza. Ja kończę badania za jakiś tydzień i wtedy diagnoza.

Hej dziewczyny czeka mnie ciężki dzień jutro jadę do hematologa i reumatologa ciekawe jak moje badania czy są juz wszystkie... denerwuje się a co do starań odpuścilismy sobie szkoda mi ale mąż mówił ze w następnym cyklu się postaramy nie chce bym cierpiała z bólu przez to otarcie...
Ja cały czas będę walczyła o własne dziecko bo chce zobaczyć jak będzie podobne do nas będziemy je kochać trzeba czekać co los przyniesie...
Miłego dnia smutno mi :(
Ile kosztuje badanie mlr i jak myślicie warto je zrobić?
Witam/
z tego co podczytuję, to musisz bardzo liczyć z się z kaskę(zresztą a kto nie...), więc musisz się zastanowić nad wszelkimi badaniami, bo wyniki mogą iść w stronę szczepień, a to znowu są mega koszty.
p.s. ja miałam badanie mlr i ten test cyto...coś tam na NFZ, ale dr pokazywała mi rachunek i był na 3600. Więc mega dużo jak dla mnie. a te MLR trzeba chyba powtarzać, co? żeby kontrolować czy szczepienia pomagają. Więc ja np z tego powodu nie będę robić szczepień.
pozdrawiam

reklama
Nafoczka, dziękuję za ciepłe słowa. Wiem, że każda się z tym boryka. Nas zeżarło mieszkanie i jeszcze długo będzie męczyć. czas pokaże co dalej...

Motylek, Burczuś w Krakowie na skawińskiej allo mlr kosztuje 300 a test cytotoksyczny 94. Wiem, bo w przyszłym tygodniu musimy zrobić. I na badanie trzeba być z przyszłym ojcem dziecka, my idziemy z małżem we wtorek (a i robią tylko wt, śr, czw między 7.30 a 8)

Ostatnia edycja:
Do góry