reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Martyska
Pierwsza wizyta nic nie wnosi, Dubrawski strzela wykład, na koniec zostawiasz badania. W trakcie wizyty wogóle nic go nie interesuje. Potem analizuje badania i zostawia u pielegniarki listę badań do dorobienia. W zalezności ile badań tyle czasu trwa diagnoza. Ja kończę badania za jakiś tydzień i wtedy diagnoza.
Ale badania masz wykonać u niego czy gdzie chcesz? I co jak masz wszystkie to na drugim spotkaniu poda diagnozę według niego? Sorki ze tak pytam ale nie chce chodzić pół roku i wydać mnóstwo kasy i nic z tego nie miec[emoji53] czy wy tez musicie sie zabezpieczac? Wkurza mnie to ze muszę uważać żeby nie zajsc[emoji53]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Motylek, Burczuś w Krakowie na skawińskiej allo mlr kosztuje 300 a test cytotoksyczny 94. Wiem, bo w przyszłym tygodniu musimy zrobić. I na badanie trzeba być z przyszłym ojcem dziecka, my idziemy z małżem we wtorek (a i robią tylko wt, śr, czw między 7.30 a 8)
No to kolosalna różnica:)
Nie wiem z czego to wynika, może to,że szpital obciążają.
A może dr chciała pokazać jaka jest wspaniałomyślna,że takie drogie badania, a ja mam je za free:D

p.s. Dziewczyny, które się szczepiły-ile Was to wyniosło? Chodzi mi o widełki, a nie o konkretną kwotę?

Napotyka, kochana...
Jednak sądzę że to o mnie chodzi :D bo kogurz jak nie mnie NAPOTYKA wszystko co możliwe :) Apolinka bardzo mocno was tule♡

Martyska MLR kosztuje ok 400. Robisz je jeśli chcesz wiedzieć czy szczepienia są dla Ciebie.

Tęczowa specjalnie dla Ciebie rozgonimy z Becia chmury :*

Dzięki dziewczyny a te MLR to co pokaże? Ja się na tym nie znam musze znaleźć przyczynę strat dzieci wiem ze mam mutacje homozygotyczna i tyle a co dalej nie wiem już nic...

Jednak sądzę że to o mnie chodzi :D bo kogurz jak nie mnie NAPOTYKA wszystko co możliwe :) Apolinka bardzo mocno was tule♡

Martyska MLR kosztuje ok 400. Robisz je jeśli chcesz wiedzieć czy szczepienia są dla Ciebie.

Tęczowa specjalnie dla Ciebie rozgonimy z Becia chmury :*
dziękuję Nafoczka :*, a jak się dziś czujesz?

Doskonale Burczuś jej to powiedziałaś, a innymi słowy Motylek wynik allo mlr pokazuje, czy jesteś w stanie donosić ciążę, czy nie. Kiedy dochodzi do zapłodnienia, to układ immunologiczny widzi zarodek jako obce ciało i zastanawia się co zrobić, allo mlr pokazuje, czy twoje ciało tworzy ochronę dla zarodka usypiając układ immunologiczny. Jeśli tego nie ma, to przeciwciała w razie czego zabijają zarodek. Dlatego jak ma się allo mlr = 0 to się traci ciąże. Czyli ginekolodzy powinni zaczynać diagnostykę od tego badania, ale co ja się tam znam

Motylek mutacja raczej nie jest przyczyną poronień, mi lekarz powiedział, że wiele kobiet ma mutacje, nawet o nich nie wie i rodzą zdrowe dzieci. Przyczyna raczej jest inna.Skoro macie krucho z kasą to ja na Waszym miejscu bym się wstrzymała ze staraniami, popracujcie, zaoszczędźcie trochę kasy, zróbcie porządną diagnostykę i wtedy starania. Inaczej tracisz czas a nie wiem na ile masz silną psychikę żeby znowu przeżyć stratę. Ja przed ciążą wydałam kupę kasy, 5 lat szukałam przyczyny, po ostatnim poronieniu 1,5 roku dochodziłam psychicznie do siebie. Oszczędziłam przez ten czas pieniądze i teraz nie muszę się martwić a wizyty też przecież kosztują, clexan mam refundowany ale duphaston sporo mnie kosztował, do tego badania ciążowe, sporo tego. Cały czas muszę kontrolować tarczycę, teraz problemy z cukrem, w sobotę znowu muszę iść na glukozę po obciążeniu, i znowu kaska pójdzie.

Dziewczyny powiedzcie mi coś o tym badaniu allo MLR coś więcej mąż też musi mieć je wykonane trzeba być w jakimś cyklu czy coś i jak okaże się że będzie dodatnie to dobrze ? Chciałabym coś od was się dowiedziec

reklama
Motylek czasem warto czytać posty innych. Już ci napisałam, że badanie robisz razem z ojcem dziecka, może być maż ;) . Dzień cyklu nie ma znaczenia. Najlepiej jak wynik jest większy niż 40%. Resztę uzgadniaj z lekarzem, my nie jesteśmy po to, by ci stawiać diagnozę.

Do góry