reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć Laseczki :)

Gabiś mam podobne wyniki CMV. Milewicz powiedział, że nabyłam przeciwciał i mam się tym już nie martwić.

Podczytuję was, jednak nie bardzo mam co pisać. Cieszę się z waszych osiągnięć, ale nie umiem sobie poradzić ze stratami. Przykro mi dziewczynki, że cierpicie.
Wizyta u Milewicza niewiele wniosła. Dużo badań mu przyniosłam, patrzył, zapisywał, ale jakby ich nie widział. Ciągle pytał się o któreś, a co dopiero na nie patrzył. Trochę nowych badań dał do zrobienia. Jak zwykle zasypiał, nawet jak wypisywał receptę i nie bardzo wiedział, co chce napisać. Nawet mnie nie obejrzał. Przynajmniej jest tani. Podniósł dawkę euthyroksu, kazał brać 15 mg kwasu foliowego i na razie tyle. Ruszył małża :) stwierdził, że o mnie coś już wie, a małż nietknięty :) Ma zrobić badania. Razem badamy się za 1500, a na koncie debet :( Następna wizyta za mc.

reklama
Destino wiem kochana ze ci ciężko. Może to nie pocieszenie ale każda z nas boryka się z kasa mniej czy więcej. Moje wszystkie badania tez wyszly ok 3tys. a nie robiłam takiego wypasu jak zleca Malina. Jak zaszłam w ciążę nie było taniej/i nie jest, a jak już urodzi się moj ♡ Wikus ♡ to przez conajmniej rok-2 będą maga wydatki (dopóki będą gotowe jedzenia i pieluchy). Życzę Ci abyś kiedyś natrafia na lekarza z wiedzą i dobrym sercem.. jak ja :*

Gabis to ze masz już przeciwciała i przechodziłas chorobę to na pewno dobrze. Mi też dok. powiedział ze mam się nie przejmować a przy toxo ze mogę "zjeść surowego kota i nic mi nie bedzie" :)

Po wizycie. .. MOGĘ JEŚĆ :) z tego co zrozumiałam to dwa dni mnie poobserwuja i do domu

Napotyka, kochana...właśnie podczytuje co tam u Ciebie, ale się dzieje podać tej Twojej ciąży..eh, ale Najważniejsze,że wszystko zawsze dobrze się kończy i teraz też tak Będzie. Ja w dalszym.ciagu cały czas trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie inne forumowe dziewczyny!
Dziewczyny bądźcie dzielne i walczcie o swoje Szczęście! Bo warto!!!!! Nie ma nic wspamnialszego niż uśmiech dziecka :-) wynagradza wszystkie zakręty, cierpienia i straty...!! Walczcie kochane :-)

Witam Kobity!
słyszałam, że pogoda na podkarpaciu się zrąbała?? prawda to?
Tęczowa kiedy mam Cię odebrać z lotniska z tą pełną torbą kasy ;) A tak serio wiem co przeżywasz jak wracasz do Pl z mamoną i to ciężko zarobioną. Jak wracałam z Italy to kasę miałam w majtach bo podróż długa i wyczerpująca. Wiedziałam,że jak zaczął mi w majtach grzebać to na 100% się obudzę. A tak to zazwyczaj miałam kasę w kieszeni kurtki zaszytą :p.
Bea to wpadaj do Lublina w sobotę, bo ktoś nas musi obstawić :D
Sus to ja trzymam kciuki z dziewczynkę, bo chyba siusiaków to już w domu masz sporo :D

Buziaki

Tak Kochane, teraz mam już przeciwciała, ale wg gina w sierpniu ciąża obumarła przez CMV bo było świeże zakażenie, w drugą ciążę obumarłą zaszłam bardzo szybko i może w obu przypadkach zawinił CMV a nie cała reszta. Tak czy siak mam już tyle badań za sobą że dotrwam do końca, zrobię dla spokoju ducha resztę i w wakacje molestuję mojego M...

Hej dziewczyny czeka mnie ciężki dzień jutro jadę do hematologa i reumatologa ciekawe jak moje badania czy są juz wszystkie... denerwuje się a co do starań odpuścilismy sobie szkoda mi ale mąż mówił ze w następnym cyklu się postaramy nie chce bym cierpiała z bólu przez to otarcie...
Ja cały czas będę walczyła o własne dziecko bo chce zobaczyć jak będzie podobne do nas będziemy je kochać trzeba czekać co los przyniesie...
Miłego dnia smutno mi :(
Ile kosztuje badanie mlr i jak myślicie warto je zrobić?

A dlugo stawial czy stawia wam diagnozę? Długo się czeka na wizyte? Dużo wizyta kosztuje?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Martyska
Pierwsza wizyta nic nie wnosi, Dubrawski strzela wykład, na koniec zostawiasz badania. W trakcie wizyty wogóle nic go nie interesuje. Potem analizuje badania i zostawia u pielegniarki listę badań do dorobienia. W zalezności ile badań tyle czasu trwa diagnoza. Ja kończę badania za jakiś tydzień i wtedy diagnoza.

Hej dziewczyny czeka mnie ciężki dzień jutro jadę do hematologa i reumatologa ciekawe jak moje badania czy są juz wszystkie... denerwuje się a co do starań odpuścilismy sobie szkoda mi ale mąż mówił ze w następnym cyklu się postaramy nie chce bym cierpiała z bólu przez to otarcie...
Ja cały czas będę walczyła o własne dziecko bo chce zobaczyć jak będzie podobne do nas będziemy je kochać trzeba czekać co los przyniesie...
Miłego dnia smutno mi :(
Ile kosztuje badanie mlr i jak myślicie warto je zrobić?
Witam/
z tego co podczytuję, to musisz bardzo liczyć z się z kaskę(zresztą a kto nie...), więc musisz się zastanowić nad wszelkimi badaniami, bo wyniki mogą iść w stronę szczepień, a to znowu są mega koszty.
p.s. ja miałam badanie mlr i ten test cyto...coś tam na NFZ, ale dr pokazywała mi rachunek i był na 3600. Więc mega dużo jak dla mnie. a te MLR trzeba chyba powtarzać, co? żeby kontrolować czy szczepienia pomagają. Więc ja np z tego powodu nie będę robić szczepień.
pozdrawiam

reklama
Nafoczka, dziękuję za ciepłe słowa. Wiem, że każda się z tym boryka. Nas zeżarło mieszkanie i jeszcze długo będzie męczyć. czas pokaże co dalej...

Motylek, Burczuś w Krakowie na skawińskiej allo mlr kosztuje 300 a test cytotoksyczny 94. Wiem, bo w przyszłym tygodniu musimy zrobić. I na badanie trzeba być z przyszłym ojcem dziecka, my idziemy z małżem we wtorek (a i robią tylko wt, śr, czw między 7.30 a 8)

Ostatnia edycja:
Do góry