reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny a wy tak o tej mojej córeczce że już się do niej przyzwyczaiłam :D
A co będzie jak okaże się że są jajka i sznurek :p
Jak się z tego wytłumaczycie ?? He ??o_O
Ale jeżeli już chcecie tak dokładnie na 100 % wiedzieć i widzieć to wam wyślę fotkę co ma moja dzidzia za skarb między nogami .
Ginka mówi że nie widać jeszcze :oo:
20160517_204807.jpg

Załączniki

• 20160517_204807.jpg
    20160517_204807.jpg
    891,6 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Uwaga uwaga!!!

Podaję wszem i wobec przepis na marchewkowe z książki kucharskiej dla dzieci :p ZAWSZE SIĘ UDAJE :-)

Proszę sobie przepisać, skopiować, a ja jutro usunę post co by w naszym wątku nie zaśmiecać:

- dwa kubki drobno utartej marchewki
- dwa kubki mąki pszennej
- półtora kubka cukru
- łyżka sody
- kubek oleju
- pięć jajek
- pół łyżeczki cynamonu
- łyżkę pokrojonej w kostkę skórki pomarańczowej
- łyżkę posiekanych orzechów
- szczypta soli
- tłuszcz do wysmarowania formy
- bułka tarta (kasza manna)

Oddziel białka od żółtek. Białka wlej do miski miksera a żółtka do kubka. Wsyp do miski starta marchewkę, dodaj cukier, cynamon, sodę, skórkę pomarańczową, orzechy, olej i żółtka. Mieszaj tak długo aż wszystkie składniki się połączą. Wsyp przesianą mąkę i jeszcze raz wszystko wymieszaj.Do białek wsyp szczyptę soli i ubij je mikserem na sztywną pianę. Przełóż do miski z marchewkową masą. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki i przełóż na blachę, którą wcześniej wysmarowano masłem i wysypano bułką tartą.Nagrzej piekarnik do 180 st. piecz 45 min.
Smacznego!

:-)

To są wlewy z intrapidu. Kilku lekarzy je zaleca przy poronieniach nawykowych i jak widać u kilku naszych dziewczyn dały upragniony efekt :-) Patrz zdjęcie córeczki Sus :-) O szczegóły całej procedury poproś Sus.
Tak, Encorton stopniowo trzeba odstawiać, bo można sobie krzywdę zrobić.
Martyska
Tak jak ci Asia pisze .
Możesz spróbować wlewów .
Trzeba najpierw zrobić subpopulację limfocytów w tym kom .NK .
.
Wlewy obniżają NK i w jakiś sposób działają na limfocyty cytotoksyczne i je również obniżają ..
Działają na immunologię .
Nie wiem czy mi to pomogło bo w tym cyklu zwiększyłam też clexan na 0,8 ze względu na leydena i zwiększyłam encorton na 15 mg .
Coś pomogło nie wiem co ..

Dziewczyny, jeszcze małe przemyślenia na noc i prośba o poradę jeśli macie doświadczenie z wirusem CMV.

Dzisiaj na wizycie reumatolog zasugerował, żeby się temu CMV przyjrzeć. Ja po pierwszej obumarłej ciąży nie robiłam za wiele badań (poza tarczyca ktora byla ok), ale zrobiłam CMV, i gin wtedy stwierdził, że to przez tego wirusa ciąża obumarła, ale potem zrobiłam badania kontrolne i stwierdził, że już mam przeciwciała więc mam się nie martwić. A może faktycznie "niepotrzebnie" drążę temat immunologii, zakrzepicy, a to jest winowajca. Bo w drugą obumarłą ciążę zaszłam szybko bo już po 2 m-cach od zabiegu, zaliczyliśmy po prostu wpadkę, nie planowaliśmy tak szybko kolejnej ciąży, która niestety również zakończyła się niepowodzeniem.

Wyniki CMV:

23.09.2015r: - CMV IgM 1, 07 ratio ( <0,9 negatywny, 09-1,1 graniczny, > 1,1 pozytywny)
21.11.2015r: - CMV IgM 0,98 ratio
- CMV IgG 14,50
ratio (te same normy co wyżej)
21.03.2016r: - CMV IgM 0,28 index ( < 0,85 negat., 0,85-1,0 graniczny, >1,0 pozytywny)
- CMV IgG 250,0 IU/ml (<6,0 negatywny, >6,0 pozytywny)

Nie wiem jeszcze czy ratio różni się od indexu, te ratio robiłam w Vitalabo a ostatnie wyniki index i IU/ml to już w szpitalu mi robili.

I co myślicie?

Jak się bazuje na opiniach to żaden lekarz nie jest dobry. Ja jestem w 7, jak na razie szczęśliwej ciąży dzięki Dubrawskiemu. Jestem trudnym przypadkiem bo nawet z MLR 89% traciłam ciąże, żelazny zestaw też nie pomógł. Upatruję powodzenia w encortonie i metylowanych witaminkach. Dubrawski nie namawiał mnie na zaawansowaną analizę immunologiczną, stwierdził że na 80 % pomoże mi bez tego i rzeczywiście pomógł. Do każdego podchodzi inaczej a przede wszystkim robi usg czego nie robi Jerzakowa.
Ja na razie w ciazy nie jestem, ale w trakcie doagnozy u Dubra. Uwazam ze jest takim posrednim lekarzem miedzy Jerzak a Malina. Jerzak zleca za malo badan, a Malina maksa. Mi Dubr wykryl zrosty i ANA. Nie wiem oczywscie czy czegos nie przoczyl, ale jakos mu zaufalam, choc jest mocno specyficzny, a pierwsza wizyta jest po prostu irytujaca...

Martyska
Tak jak ci Asia pisze .
Możesz spróbować wlewów .
Trzeba najpierw zrobić subpopulację limfocytów w tym kom .NK .
.
Wlewy obniżają NK i w jakiś sposób działają na limfocyty cytotoksyczne i je również obniżają ..
Działają na immunologię .
Nie wiem czy mi to pomogło bo w tym cyklu zwiększyłam też clexan na 0,8 ze względu na leydena i zwiększyłam encorton na 15 mg .
Coś pomogło nie wiem co ..
Coś muszę zrobić bo siły brak ale myśl o życiu bez dziecka boli dużo bardziej [emoji53]tutaj dziewczyny piszą o tym Dubrowskim więc może do niego sie udam. ..A ten encorton i clexan od owu bralyscie? Kurcze zastanawiam się bo ja bardzo szybko trace te ciaze a wy tez tak szybko tracilyscie?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na razie w ciazy nie jestem, ale w trakcie doagnozy u Dubra. Uwazam ze jest takim posrednim lekarzem miedzy Jerzak a Malina. Jerzak zleca za malo badan, a Malina maksa. Mi Dubr wykryl zrosty i ANA. Nie wiem oczywscie czy czegos nie przoczyl, ale jakos mu zaufalam, choc jest mocno specyficzny, a pierwsza wizyta jest po prostu irytujaca...
A dlugo stawial czy stawia wam diagnozę? Długo się czeka na wizyte? Dużo wizyta kosztuje?

reklama
Coś muszę zrobić bo siły brak ale myśl o życiu bez dziecka boli dużo bardziej [emoji53]tutaj dziewczyny piszą o tym Dubrowskim więc może do niego sie udam. ..A ten encorton i clexan od owu bralyscie? Kurcze zastanawiam się bo ja bardzo szybko trace te ciaze a wy tez tak szybko tracilyscie?

Ja pierwszym razem trafiłam do szpitala z bólem brzucha i krwawieniem w 13 tygodniu, ale w opisie jest, że ciąża zatrzymala sie w 8 tygodniu. Drugim razem widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko na początku 6 tygodnia, a za kilka dni było już po wszystkim, to byl początek 7 tygodnia :-(

Do góry