reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny a wy tak o tej mojej córeczce że już się do niej przyzwyczaiłam :D
A co będzie jak okaże się że są jajka i sznurek :p
Jak się z tego wytłumaczycie ?? He ??o_O
Ale jeżeli już chcecie tak dokładnie na 100 % wiedzieć i widzieć to wam wyślę fotkę co ma moja dzidzia za skarb między nogami .
Ginka mówi że nie widać jeszcze :oo:
20160517_204807.jpg

Załączniki

• 20160517_204807.jpg
    20160517_204807.jpg
    891,6 KB · Wyświetleń: 90
reklama
Uwaga uwaga!!!

Podaję wszem i wobec przepis na marchewkowe z książki kucharskiej dla dzieci :p ZAWSZE SIĘ UDAJE :-)

Proszę sobie przepisać, skopiować, a ja jutro usunę post co by w naszym wątku nie zaśmiecać:

- dwa kubki drobno utartej marchewki
- dwa kubki mąki pszennej
- półtora kubka cukru
- łyżka sody
- kubek oleju
- pięć jajek
- pół łyżeczki cynamonu
- łyżkę pokrojonej w kostkę skórki pomarańczowej
- łyżkę posiekanych orzechów
- szczypta soli
- tłuszcz do wysmarowania formy
- bułka tarta (kasza manna)

Oddziel białka od żółtek. Białka wlej do miski miksera a żółtka do kubka. Wsyp do miski starta marchewkę, dodaj cukier, cynamon, sodę, skórkę pomarańczową, orzechy, olej i żółtka. Mieszaj tak długo aż wszystkie składniki się połączą. Wsyp przesianą mąkę i jeszcze raz wszystko wymieszaj.Do białek wsyp szczyptę soli i ubij je mikserem na sztywną pianę. Przełóż do miski z marchewkową masą. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki i przełóż na blachę, którą wcześniej wysmarowano masłem i wysypano bułką tartą.Nagrzej piekarnik do 180 st. piecz 45 min.
Smacznego!

:-)

To są wlewy z intrapidu. Kilku lekarzy je zaleca przy poronieniach nawykowych i jak widać u kilku naszych dziewczyn dały upragniony efekt :-) Patrz zdjęcie córeczki Sus :-) O szczegóły całej procedury poproś Sus.
Tak, Encorton stopniowo trzeba odstawiać, bo można sobie krzywdę zrobić.
Martyska
Tak jak ci Asia pisze .
Możesz spróbować wlewów .
Trzeba najpierw zrobić subpopulację limfocytów w tym kom .NK .
.
Wlewy obniżają NK i w jakiś sposób działają na limfocyty cytotoksyczne i je również obniżają ..
Działają na immunologię .
Nie wiem czy mi to pomogło bo w tym cyklu zwiększyłam też clexan na 0,8 ze względu na leydena i zwiększyłam encorton na 15 mg .
Coś pomogło nie wiem co ..

Dziewczyny, jeszcze małe przemyślenia na noc i prośba o poradę jeśli macie doświadczenie z wirusem CMV.

Dzisiaj na wizycie reumatolog zasugerował, żeby się temu CMV przyjrzeć. Ja po pierwszej obumarłej ciąży nie robiłam za wiele badań (poza tarczyca ktora byla ok), ale zrobiłam CMV, i gin wtedy stwierdził, że to przez tego wirusa ciąża obumarła, ale potem zrobiłam badania kontrolne i stwierdził, że już mam przeciwciała więc mam się nie martwić. A może faktycznie "niepotrzebnie" drążę temat immunologii, zakrzepicy, a to jest winowajca. Bo w drugą obumarłą ciążę zaszłam szybko bo już po 2 m-cach od zabiegu, zaliczyliśmy po prostu wpadkę, nie planowaliśmy tak szybko kolejnej ciąży, która niestety również zakończyła się niepowodzeniem.

Wyniki CMV:

23.09.2015r: - CMV IgM 1, 07 ratio ( <0,9 negatywny, 09-1,1 graniczny, > 1,1 pozytywny)
21.11.2015r: - CMV IgM 0,98 ratio
- CMV IgG 14,50
ratio (te same normy co wyżej)
21.03.2016r: - CMV IgM 0,28 index ( < 0,85 negat., 0,85-1,0 graniczny, >1,0 pozytywny)
- CMV IgG 250,0 IU/ml (<6,0 negatywny, >6,0 pozytywny)

Nie wiem jeszcze czy ratio różni się od indexu, te ratio robiłam w Vitalabo a ostatnie wyniki index i IU/ml to już w szpitalu mi robili.

I co myślicie?

Jak się bazuje na opiniach to żaden lekarz nie jest dobry. Ja jestem w 7, jak na razie szczęśliwej ciąży dzięki Dubrawskiemu. Jestem trudnym przypadkiem bo nawet z MLR 89% traciłam ciąże, żelazny zestaw też nie pomógł. Upatruję powodzenia w encortonie i metylowanych witaminkach. Dubrawski nie namawiał mnie na zaawansowaną analizę immunologiczną, stwierdził że na 80 % pomoże mi bez tego i rzeczywiście pomógł. Do każdego podchodzi inaczej a przede wszystkim robi usg czego nie robi Jerzakowa.
Ja na razie w ciazy nie jestem, ale w trakcie doagnozy u Dubra. Uwazam ze jest takim posrednim lekarzem miedzy Jerzak a Malina. Jerzak zleca za malo badan, a Malina maksa. Mi Dubr wykryl zrosty i ANA. Nie wiem oczywscie czy czegos nie przoczyl, ale jakos mu zaufalam, choc jest mocno specyficzny, a pierwsza wizyta jest po prostu irytujaca...

Martyska
Tak jak ci Asia pisze .
Możesz spróbować wlewów .
Trzeba najpierw zrobić subpopulację limfocytów w tym kom .NK .
.
Wlewy obniżają NK i w jakiś sposób działają na limfocyty cytotoksyczne i je również obniżają ..
Działają na immunologię .
Nie wiem czy mi to pomogło bo w tym cyklu zwiększyłam też clexan na 0,8 ze względu na leydena i zwiększyłam encorton na 15 mg .
Coś pomogło nie wiem co ..
Coś muszę zrobić bo siły brak ale myśl o życiu bez dziecka boli dużo bardziej [emoji53]tutaj dziewczyny piszą o tym Dubrowskim więc może do niego sie udam. ..A ten encorton i clexan od owu bralyscie? Kurcze zastanawiam się bo ja bardzo szybko trace te ciaze a wy tez tak szybko tracilyscie?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na razie w ciazy nie jestem, ale w trakcie doagnozy u Dubra. Uwazam ze jest takim posrednim lekarzem miedzy Jerzak a Malina. Jerzak zleca za malo badan, a Malina maksa. Mi Dubr wykryl zrosty i ANA. Nie wiem oczywscie czy czegos nie przoczyl, ale jakos mu zaufalam, choc jest mocno specyficzny, a pierwsza wizyta jest po prostu irytujaca...
A dlugo stawial czy stawia wam diagnozę? Długo się czeka na wizyte? Dużo wizyta kosztuje?

reklama
Coś muszę zrobić bo siły brak ale myśl o życiu bez dziecka boli dużo bardziej [emoji53]tutaj dziewczyny piszą o tym Dubrowskim więc może do niego sie udam. ..A ten encorton i clexan od owu bralyscie? Kurcze zastanawiam się bo ja bardzo szybko trace te ciaze a wy tez tak szybko tracilyscie?

Ja pierwszym razem trafiłam do szpitala z bólem brzucha i krwawieniem w 13 tygodniu, ale w opisie jest, że ciąża zatrzymala sie w 8 tygodniu. Drugim razem widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko na początku 6 tygodnia, a za kilka dni było już po wszystkim, to byl początek 7 tygodnia :-(

Do góry