reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bertha, nie odchodź od nas, to forum jest dla Wszystkich potrzebujących pomocy, a że nie przeszłaś tyle co my to tylko się ciesz i mam nadzieję, że Twoja kolejna ciąża będzie spokojna i zakończy się pozytywnie. Jeśli chodzi o badania o których piszesz to ja nie pomogę, bo takich nie robiłam i nie wiem co znaczą te wyniki. Bertha, ja opis usg dostawałam zawsze, w każdej ciąży i od różnych ginów.

Gogac, ale piękny słodziak!!!! Cudny!!!!!

Kwiatuszek
, masz rację, wszystko zostało powiedziane i nie ma tematu. :-)

Strawbelka, to do Ciebie już przyszła @? Będziesz podejmować kolejną próbę w następnym cyklu? A skąd masz pewnośc że ten wynik to po pregnylu???? Kreski na teście tak szybko nie robią się mocniejsze.

Kruszka,
no właśnie, ja też zawsze dostaję opis

Susana, jak u Ciebie????

Agnieszka jak samopoczucie, kiedy kolejna wizyta? Który Ty masz tydzień?

Czarna Mała, Magda82, Inka26, Lilulli, Kaira, Enya, Apolinka i RESZTA witajcie

Fondie, jak tam objawy sa????

Bea25ta, pytałam o przegrodę? Tak serio to nie pamiętam już, może ogólnie pytałam o przyczynę Twoich strat.

A ja dziś jakaś zmęczona jestem i spać mi się chce.
Dziękuje, zostaje :):)

reklama
Cześć dziewczyny,

Gosiu - jakiś czas temu pytałaś co u mnie a dopiero dziś nadrobiłam ostatnie posty:) W każdym razie miło, że pytałaś. U mnie super. W sumie to chyba dopiero ostatnio zaczełam się trochę cieszyć ciążą a nie tylko martwić. Oczywiście czasem jeszcze dopada mnie strach co jakby się coś nie udało teraz, ale coraz rzadziej i z pewnością nie da się tego porównać ze strachem z początku ciąży. W środę mam wizytę 30 tygodnia i mam nadzieję, że to już będzie moja ostatnia wizyta w Łodzi bo coraz bardziej męczące te wycieczki dla mnie.
A jak Ty się czujesz? Szykujesz już rzeczy dla córeczki?

Esperanza, zaglądasz jeszcze na forum? Co u Ciebie, bo teraz chyba Ty jesteś w pierwszej kolejności do rozpakowania?:)

Berha - ja mam p.ciała przeciwplemnikowe (ASA) , ciężko mi się ustosunkować do Twojego wyniku bo ja miałam konkretną wartość. Ujemny wynik <20 a ja miałam 32 dodatkowo te przeciwciała wyszły też u męża i u nas lekarz powiedział, że z pewnością mają one wpływ na nasze niepowodzenia. Do tej pory jest to dla mnie trochę niezrozumiałe, bo zawsze szybko zachodziłam w ciążę, a często czytałam, że przy tych p.ciałach jest problem z zajściem. W każdym razie ja miałam szczepienia limfocytami męża i brałam encorton. Dodatkowo podczas starań mój mąż też brał steryd no i jestem w 30 tygodniu.

Odnośnie hasimoto w tym tygodniu w DD TVN dość sporo chyba o tym mówili, włączyłam dopiero pod koniec, ale były różne przepisy itp. Za nic nie mogę sobie teraz przypomnieć kiedy to było ale jakoś pomiędzy pon-śr.

Chciałabym też podziękować dziewczynom które zajmują się administrowaniem forum i są tu od początku. Mi to forum niesamowicie pomogło w tych najgorszych momentach po poronieniach, podczas starań i pierwszej części ciąży. Pamiętam jeszcze, że jak je znalazałam to totalnie nie mogłam się oderwać i bardzo ulżyło mi, że problem poronienia to nie tylko nasz problem. Super, że cały czas czuwacie nad tym miejscem, bo szkoda by było stracić coś co tylu osobom pomogło:*

Doris licząc od mies. 5 tyg.2 dni. Wizytę mam w środę, na razie staram się myśleć pozytywnie choć jestem przygotowana na najgorsze.
Bertha jeśli chodzi o przegrodę w macicy to ja trochę wiem bo miałam usuwaną. Na usg w zwykłym czasie, czyli poza ciążą, gdy macica jest normalnej wielkości przegrody nie widać, bo jest tj. przyklejona do ścianki bocznej. Dobry lekarz na dobrym sprzęcie zauważy tylko 2 echa z macicy. Ja miałam najpierw histeroskopię, niestety moja przegroda okazała się bardzo duża i musiałam mieć drugi zabieg - laparohisteroskopię. Obwiniano tą przegrodę za moje poronienia ale to nie było to, bo właśnie z przegrodą donosiłam moją jedyną, szczęśliwą ciążę a przegrodę zobaczył lekarz na usg 3D dopiero w 20 tyg.ciaży. Ogólnie w szpitalu( jak byłam na wycięciu przegrody) bardzo się dziwili że z tak dużą przegrodą donosiłam ciążę aż do terminu, bo przegroda uniemożliwia rozwijanie się płodu i albo jest poród przedwczesny, albo zgon dziecka. Jedyne co to moj mały zaklinował się i nie mógł się przekręcić więc miałam cc.

AgnieszkaP gdzie miałaś usuwaną? Nie wiem czy moją widać tylko w ciąży ,bo poza okresem ciąży nigdy nie miałam robionego USG.A w ostatnich ciążach na na 6 lekarzy ,którzy sprawdzali moje ciążę zauważył tylko jeden doktorek tak więc nie wiem co o tym myśleć.Słyszałam też o dwóch pielęgniarkach ,które z przegrodą donosiły ciąże a Ty jesteś trzecia :) ,ale pewni to jest też zależne od struktury bo moja nie pozwalała się maluszkom rozwijać :(

Dziewczyny ja miałam dwurozna macice z przrgrodą i została usunięta ta przrgrodą oczywiscie . Dziewczyny nie słuchajcie takich rzeczy ż innej się powiodło ,że problemów nie było z tą przegrodą bo to zależy jaka jest wada czy mała czy duża i czy jest przegroda czy nie ma , a jeżeli jest to jaka gruba i długa . Mi jeden lekarz powiedział że to nie problem i na pewno donoszę a wyszło inaczej poroniłam 3 raz . Zaczełam chodzic do kliniki i tam dopiero zrobili mi histeroskopie i okazało się że mam tą przegrodę grubą i zajmowała większą cześć macicy . Każda z nas jest inna i inaczej wszystko wygląda .

Kochane pomozecie mi? Martwie sie bo, mialam @ okolo 2 dni zaczela sie w niedziele a w poniedzialek skonczyla...od dwoch dni boli mnie podbrzusze jak na @:/ zauwazylam ze jest moja mala jest rozpulchniona,sama niewiem jak to nazwac:/ Myslalam ze moze to torbiel ale nie boli przy wspolzyciu... doradzicie cos? Ja juz mysle ze moze jakis guz czy cos:/
Niestety do lekarza mam 2 tygodnie:/

Ostatnia edycja:
reklama
Doris no mialam mdlosci dosc duze do poludnia wiec chyba nie jest zle chciaz o niczym nie swiadczy.
starawbelka ja tez bym dostałam taki przepis na chleb i ta strone o tlustym zyciu?
ale piszecie o tych przegrodach ja nigdy nie mialam histerioskopii robionej susana ty chyba lekarza pytalas o nia ostanio czy cos pomyliłam i mówił gin,że nie trzeba jak masz dzieci ? pewnie cos pomieszałam.
dziewczyny u nas podobno ma być jutro 10 stopni normalnie idealnie na długiiii spacer.
agnieszka trzymam kciuki za wizyte twoja teraz musi sie udac.

Do góry