reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Beata aleś mi zrobiła reklame, no!!! :p troszkę sie tylko rozgadałam :p przynajmniej znasz historię mojej rodziny od praprapraprapra dziadków :p :D
Przy wysokiej homocysteinie stosuje się dietę bez glutenu!

reklama
Beata aleś mi zrobiła reklame, no!!! :p troszkę sie tylko rozgadałam :p przynajmniej znasz historię mojej rodziny od praprapraprapra dziadków :p :D
Przy wysokiej homocysteinie stosuje się dietę bez glutenu!
ok, czyli dobrze wyczytałam. książke już mam, teraz trzeba zaczac wprowadzac jakies zasady w zycie. pewnie wszystkiego zmienic mi sie nie uda, ale moze zaczne od malych kroczkow.

Strawbelka, jakich mąk używasz w kuchni i sie fajnie sprawdzają ?

Bertha ja kupuje z Balviten ryzowa, kukurydziana, gryczana robie sama, miele e mlynku kasze gryczana niepalona. Raczej tych 3 uzywam, czasem dosypie troche amarantusowej ale ona ma specyficzny posmak. Chleb pieke sama. A mak z melevita nie kupuj, zakalce mi wychodzily a nie chleby.

Bertha widać ale tylko jeśli ktoś czegoś szuka bo ona mi z dnia na dzień nie wyrosła ;)Przez wiele lat nawet nie wiedziałam ,że ją mam. Również miałam przegrodę albo kieszonkę w szyjce przez co dziwnie podobno się mnie badało, ale też nie każdy mnie o tym informował. Często jak szłam do gina i chciałam sprawdzić jego umiejętności ,to nie mówiłam co mi dolega tylko byłam ciekawa czy sam dostrzeże co u mnie nie gra. Więc możesz zasugerować aby sprawdził czy budowę masz normalną :D
tak zrobię. na razie na pewno wiem, ze mam tyłozgięcie.

Bertha we Wrocławiu raczej nie robią nk. Ja pobierałam krew w diagnostyce, a potem wysyłałam dhlem do Łodzi do labu APC. Płaciłam przelewem jakoś około 100 zł za cały komplet badań z limfocytami itd. Wyniki przesyłali pocztą po około 2 tygodniach. Jeśli chcesz poszukam namiary.

Bertha ja kupuje z Balviten ryzowa, kukurydziana, gryczana robie sama, miele e mlynku kasze gryczana niepalona. Raczej tych 3 uzywam, czasem dosypie troche amarantusowej ale ona ma specyficzny posmak. Chleb pieke sama. A mak z melevita nie kupuj, zakalce mi wychodzily a nie chleby.
dzięki. a mieszasz te mąki z jakąś skrobią, bo w tej ksiazce pisalo, ze sie robi mieszanke 50% którejś z mąki bezglutenowej i 50% skrobi jakiejś bezglutenowej..

Bertha we Wrocławiu raczej nie robią nk. Ja pobierałam krew w diagnostyce, a potem wysyłałam dhlem do Łodzi do labu APC. Płaciłam przelewem jakoś około 100 zł za cały komplet badań z limfocytami itd. Wyniki przesyłali pocztą po około 2 tygodniach. Jeśli chcesz poszukam namiary.
o, bardzo chętnie, dziękuję! gdybyś mogla wskazać jak sie to badanie nazywa na ich www to bylabym wdzieczna - czy to jakis pakiet, czy tylko Komórki NK, a oni i tak robią te limfocyty..?
kurcze, dhl'em normalnie się wysyła krew w próbówce, w kopercie?..

dzięki. a mieszasz te mąki z jakąś skrobią, bo w tej ksiazce pisalo, ze sie robi mieszanke 50% którejś z mąki bezglutenowej i 50% skrobi jakiejś bezglutenowej..
Bertha ja chleb juz robie na oko, daje tam nasiona i luski babki plesznik jak dobrze pamietam to blonnik vitalny jest. Daje tez make zuemniaczana. Jak chcesz to pozniej Ci wysle przepis na priv. bo ja mialam dluga droge zanim zrobilam dobry chleb;)

reklama
Inka a jak przy stymulacji np nie uzyskaja ani jednego zarodka to juz to liczone jako jedna oriba i tak czy siak trzeba nawet za to zaplacic?

Tak to jest jedna próba. Jak wyglada płatność w tym programie to nie wiem ale zawsze to jest tak ze za każdy etap płaci się osobno, czyli stymulacja i wizyty potem za punkcje i procedurę zapladniania i na końcu oplata za transfer. Wiec jesli pobrali komórki to będą je zapladniac i za to place nie zależnie od efektu czy będą zarodki czy nie. Bo do procedury doszło i to jest najdroższy etap w zależności od metody 4.5 - 6 tys. Jeszcze sa płatne dodatki jak hatching lepsze podłoże do rozwoju itp. Za mrożenie zarodków tez sie płaci oplata jest za 1 rok. Musisz doczytać co dokładnie obejmuje ten program a za co bedziesz musiała dopłacać.

Do góry