reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bertha, nie odchodź od nas, to forum jest dla Wszystkich potrzebujących pomocy, a że nie przeszłaś tyle co my to tylko się ciesz i mam nadzieję, że Twoja kolejna ciąża będzie spokojna i zakończy się pozytywnie. Jeśli chodzi o badania o których piszesz to ja nie pomogę, bo takich nie robiłam i nie wiem co znaczą te wyniki. Bertha, ja opis usg dostawałam zawsze, w każdej ciąży i od różnych ginów.

Gogac, ale piękny słodziak!!!! Cudny!!!!!

Kwiatuszek
, masz rację, wszystko zostało powiedziane i nie ma tematu. :-)

Strawbelka, to do Ciebie już przyszła @? Będziesz podejmować kolejną próbę w następnym cyklu? A skąd masz pewnośc że ten wynik to po pregnylu???? Kreski na teście tak szybko nie robią się mocniejsze.

Kruszka,
no właśnie, ja też zawsze dostaję opis

Susana, jak u Ciebie????

Agnieszka jak samopoczucie, kiedy kolejna wizyta? Który Ty masz tydzień?

Czarna Mała, Magda82, Inka26, Lilulli, Kaira, Enya, Apolinka i RESZTA witajcie

Fondie, jak tam objawy sa????

Bea25ta, pytałam o przegrodę? Tak serio to nie pamiętam już, może ogólnie pytałam o przyczynę Twoich strat.

A ja dziś jakaś zmęczona jestem i spać mi się chce.
Dziękuje, zostaje :):)

reklama
Cześć dziewczyny,

Gosiu - jakiś czas temu pytałaś co u mnie a dopiero dziś nadrobiłam ostatnie posty:) W każdym razie miło, że pytałaś. U mnie super. W sumie to chyba dopiero ostatnio zaczełam się trochę cieszyć ciążą a nie tylko martwić. Oczywiście czasem jeszcze dopada mnie strach co jakby się coś nie udało teraz, ale coraz rzadziej i z pewnością nie da się tego porównać ze strachem z początku ciąży. W środę mam wizytę 30 tygodnia i mam nadzieję, że to już będzie moja ostatnia wizyta w Łodzi bo coraz bardziej męczące te wycieczki dla mnie.
A jak Ty się czujesz? Szykujesz już rzeczy dla córeczki?

Esperanza, zaglądasz jeszcze na forum? Co u Ciebie, bo teraz chyba Ty jesteś w pierwszej kolejności do rozpakowania?:)

Berha - ja mam p.ciała przeciwplemnikowe (ASA) , ciężko mi się ustosunkować do Twojego wyniku bo ja miałam konkretną wartość. Ujemny wynik <20 a ja miałam 32 dodatkowo te przeciwciała wyszły też u męża i u nas lekarz powiedział, że z pewnością mają one wpływ na nasze niepowodzenia. Do tej pory jest to dla mnie trochę niezrozumiałe, bo zawsze szybko zachodziłam w ciążę, a często czytałam, że przy tych p.ciałach jest problem z zajściem. W każdym razie ja miałam szczepienia limfocytami męża i brałam encorton. Dodatkowo podczas starań mój mąż też brał steryd no i jestem w 30 tygodniu.

Odnośnie hasimoto w tym tygodniu w DD TVN dość sporo chyba o tym mówili, włączyłam dopiero pod koniec, ale były różne przepisy itp. Za nic nie mogę sobie teraz przypomnieć kiedy to było ale jakoś pomiędzy pon-śr.

Chciałabym też podziękować dziewczynom które zajmują się administrowaniem forum i są tu od początku. Mi to forum niesamowicie pomogło w tych najgorszych momentach po poronieniach, podczas starań i pierwszej części ciąży. Pamiętam jeszcze, że jak je znalazałam to totalnie nie mogłam się oderwać i bardzo ulżyło mi, że problem poronienia to nie tylko nasz problem. Super, że cały czas czuwacie nad tym miejscem, bo szkoda by było stracić coś co tylu osobom pomogło:*

Doris licząc od mies. 5 tyg.2 dni. Wizytę mam w środę, na razie staram się myśleć pozytywnie choć jestem przygotowana na najgorsze.
Bertha jeśli chodzi o przegrodę w macicy to ja trochę wiem bo miałam usuwaną. Na usg w zwykłym czasie, czyli poza ciążą, gdy macica jest normalnej wielkości przegrody nie widać, bo jest tj. przyklejona do ścianki bocznej. Dobry lekarz na dobrym sprzęcie zauważy tylko 2 echa z macicy. Ja miałam najpierw histeroskopię, niestety moja przegroda okazała się bardzo duża i musiałam mieć drugi zabieg - laparohisteroskopię. Obwiniano tą przegrodę za moje poronienia ale to nie było to, bo właśnie z przegrodą donosiłam moją jedyną, szczęśliwą ciążę a przegrodę zobaczył lekarz na usg 3D dopiero w 20 tyg.ciaży. Ogólnie w szpitalu( jak byłam na wycięciu przegrody) bardzo się dziwili że z tak dużą przegrodą donosiłam ciążę aż do terminu, bo przegroda uniemożliwia rozwijanie się płodu i albo jest poród przedwczesny, albo zgon dziecka. Jedyne co to moj mały zaklinował się i nie mógł się przekręcić więc miałam cc.

AgnieszkaP gdzie miałaś usuwaną? Nie wiem czy moją widać tylko w ciąży ,bo poza okresem ciąży nigdy nie miałam robionego USG.A w ostatnich ciążach na na 6 lekarzy ,którzy sprawdzali moje ciążę zauważył tylko jeden doktorek tak więc nie wiem co o tym myśleć.Słyszałam też o dwóch pielęgniarkach ,które z przegrodą donosiły ciąże a Ty jesteś trzecia :) ,ale pewni to jest też zależne od struktury bo moja nie pozwalała się maluszkom rozwijać :(

Dziewczyny ja miałam dwurozna macice z przrgrodą i została usunięta ta przrgrodą oczywiscie . Dziewczyny nie słuchajcie takich rzeczy ż innej się powiodło ,że problemów nie było z tą przegrodą bo to zależy jaka jest wada czy mała czy duża i czy jest przegroda czy nie ma , a jeżeli jest to jaka gruba i długa . Mi jeden lekarz powiedział że to nie problem i na pewno donoszę a wyszło inaczej poroniłam 3 raz . Zaczełam chodzic do kliniki i tam dopiero zrobili mi histeroskopie i okazało się że mam tą przegrodę grubą i zajmowała większą cześć macicy . Każda z nas jest inna i inaczej wszystko wygląda .

Kochane pomozecie mi? Martwie sie bo, mialam @ okolo 2 dni zaczela sie w niedziele a w poniedzialek skonczyla...od dwoch dni boli mnie podbrzusze jak na @:/ zauwazylam ze jest moja mala jest rozpulchniona,sama niewiem jak to nazwac:/ Myslalam ze moze to torbiel ale nie boli przy wspolzyciu... doradzicie cos? Ja juz mysle ze moze jakis guz czy cos:/
Niestety do lekarza mam 2 tygodnie:/

Ostatnia edycja:
reklama
Doris no mialam mdlosci dosc duze do poludnia wiec chyba nie jest zle chciaz o niczym nie swiadczy.
starawbelka ja tez bym dostałam taki przepis na chleb i ta strone o tlustym zyciu?
ale piszecie o tych przegrodach ja nigdy nie mialam histerioskopii robionej susana ty chyba lekarza pytalas o nia ostanio czy cos pomyliłam i mówił gin,że nie trzeba jak masz dzieci ? pewnie cos pomieszałam.
dziewczyny u nas podobno ma być jutro 10 stopni normalnie idealnie na długiiii spacer.
agnieszka trzymam kciuki za wizyte twoja teraz musi sie udac.

Do góry