reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A propos witaminek na poprawę jakości nasienia, kilka miesięcy temu natknęłam się na blog jednej pary, która również zmagała się ze słabą jakością plemników. Lekarze przepisywali super ekstra witaminki a wyniki ciągle słabe, kolejna zmiana lekarza przyniosła ogromne zaskoczenie, w końcu ktoś się doszukał, że za tymi kiepski wynikami stoi bardzo utajona, przewlekła infekcja i witaminki zamiast pomóc tylko odżywiły i wypasły te bakterie.

reklama
Misiejek,prl wyszłam mi 9 a po obciążeniu 163,więc jest więcej podwyższona niż dziesięciokrotnie.Norprolac mnie po pierwszej dawce tak zamulił,że przespałam całą noc i cały dzień:szok:.Dobrze,że miałam wolne.Następnego dnia już było lepiej.W dzień wizyty robiłam FSH,LH i estro,gin powiedział,że mam owulację jak nic.Zresztą jestem po stymulacji clostilbegytem i czuję mocno tę owulację.Rozsadza mi jajniki.Ale powiedział,że mam w tym cyklu szansę na zajście bo nieraz jedna tabletka na obniżenie prokaktyny może zdziałać cuda.Zobaczymy,wierzę w niego bo niejednej dziewczynie pomógł,pomimo,że jest zwykłym ginekologiem a nie specjalistą od leczenia bezpłodności.Tak naprawdę to on zalecił mi szczepienia.I stwierdził,że to jest jedyne normalne rozwiązanie,żeby mieć dziecko.Inaczej daje mi małe szanse.Zula a ciekawi mnie jakby taka pani doktor ,która jest przeciwna szczepieniom,nie mogła przez dłuzszy czas zajść czy nie łapała by się każdej możliwości.

Ha, czyli normalne wyniki byly w normie , dopiero po obciążeniu wyszło szydło że tak powiem ?
w takim razie chyba i ja sie skusze na takie badanie , bo teraz mam praktycznie przekroczoną, a moj gin nie
widzi problemu.. :-(
poki co łykam tego castangusa i pije ziółka sroki, po nowym roku powtórze badanie z obciażeniem, moze cos się wyjaśni..

A tak z innej beczki.. dla bardziej doświadczonych ( szczególnie Enya:)
podpowiedzcie jak to jest z tym mierzeniem temperatury ? , zaplanowałam sobie od dzisiaj , obserwowac swój organizm , kiedy płodne itd..
rano jeszcze przed wstaniem, mierzyłam sobie temperature termometrem rtęciowym w ustach ( gdzie indziej poki co sie boje wkładac ;-)) no i dupa , nawet kreska nie podskoczyła :sorry2:
nie wiem czy to kwestia termometru , czy ja cos źle robię..
Dzis palnuje zakupic elektroniczny, bo mam jakaś jazde i stracha, że usne z tym rteciowym , przgryze i bedzie zgon... :baffled:
Myślicie że sie nada ?
a i jeszcze jak by Któraś z Was gamoniowi wytłumaczyła jak to jest z tym śluzem, jak to badać dokładnie ???
Bede wdzięczna :-)

Enya przyjmij już dzisiaj NAJSERDECZNIEJSZE życzenia urodzinowe !!!, żeby ten nowy rok ,
a najlepiej najbliższy cykl przyniósł spełnienie Twoich marzeń.
Buźiaki !!!

na weekend pewnie znikam z forum, bo juz czuje jak mnie Mama weźmie w obroty świąteczne,
to nie bede miec chwili nawet sie podrapać :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie,

Arla ProFertil rewelacja.. naprawdę polecam nam bardzo pomógł bardzo szybko 2x1 przez 3 mieś. Do tego można dołożyć Salfazin 1 na wieczór bo zawiera cynk. Jeśli mąż je dużo owoców to ok, ale jeśli nie można dołożyć wit C i A np Capivit A+E i wit C.
Pozdrawiam Was wszystkie:)

Ostatnia edycja:
miromirka- dzieki kochana, dołoze dołzoe wedługo twoich zleceń;) ja pierdziele dość że ze mną tyle problemów to jescze druga strona zawodzi- jakis sajgon

Eneja- kochana dołaczam się do życzeń- duzo zdrówka, zadowolenia z córci i meża, kasiorki i oby to największe marzenie w koncu sie spełniło ;*******

Enyo kochana!zdrowka,szczęścia,pomyślności... Spełnienia w życiu osobistym i zawodowym.... sukcesów w każdej płaszczyźnie życia...
Samych dobrych dni... I oby Twoje największe dzidziusiowe marzenie sie spełniło...

10173.jpg
Enya Wszystkiego Najlepszego!!!!

Załączniki

• 10173.jpg
    10173.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Enya - wszystkiego naj...a w szczególności tego jednego :-).Samych dobrych chwil w życiu.

Dziewczynki podczytuję was codziennie, kibicuję mocno wam wszystkim. Jakoś weny nie mam.Chyba lekka depresja przedswiąteczna - zdałam sobie sprawę że ostatnie 2 lata żyję ciążą i przygotowaniami...
Jestem już po usg kontrolnym, przepływy bardzo dobre i można się starać.I właśnie w tym szczęśliwym momencie sfiksowała mi tarczyca, TSH skoczyło w kosmos i znowu duuuupa..No to się wygadałam.

Do góry