reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lumia ja i Arda chodzimy do dr. Janosz z Provity w Katowicach. Ja nie wiem czy ta pani zajmuje sie cala immunologia czy tylko tymi nk. Mnie do niej skierowal moj lekarz u ktorego teraz bede miala inseminacje.

reklama
A wlewy polegaja na tym ze lezysz sobie 3 godz. z podpieta jakby kroplowka. Mi odrazu wlewy zaproponowali bo na te nk to szczepien chyba sie nie bierze....

Dziękuje Strawbelko. A możesz mi na priv napisać do kogo Ty chodzisz - prowadzi Cię immunolog? Czy tobie szczepienia proponowali czy od razu wlewy. Na czym to polega? przyjmuje sie jak kroplówkę?

Czyli już mi się klaruje, że z genetyki: kariotypy
imminologi: nk i allo mlr + test
Tylko jeszcze mutacje nie wiem jakie zrobić...

Ehhhh Dziękuje dziewczyny za wszystkie info. Jesteście cudowne:*

Ja świezo jestem po pierwszej rozmowie z ginem nt podstawowych badań i zlecone mam na początek mutacje:
MTHFR
Czynnik V leiden
Mutacja genu protrombiny

Strawbelko
Dzięki bardzo.
Z tego co przeczytałam. To musze nk zrobić. Bo jak czytam opis to jak w mordę strzelił zgadza się ze mną...za mały pęcherz do wielu ciąży, słabo przyrastająca beta.....
Wydrukuję to , na spokojnie przeanalizuje i pójdę również do immunologa. Tego badania mi nie zlecił.....pewnie dlatego,że na nfz poszłam i zleca wszystko po kolei i doszłam dopiero do ana 3....
No nic trzeba walczyć dalej....

Strawbelko
Dzięki bardzo.
Z tego co przeczytałam. To musze nk zrobić. Bo jak czytam opis to jak w mordę strzelił zgadza się ze mną...za mały pęcherz do wielu ciąży, słabo przyrastająca beta.....
Wydrukuję to , na spokojnie przeanalizuje i pójdę również do immunologa. Tego badania mi nie zlecił.....pewnie dlatego,że na nfz poszłam i zleca wszystko po kolei i doszłam dopiero do ana 3....
No nic trzeba walczyć dalej....
Lumia mi np beta przyrastala o 300% w ciagu 48 dni a potem zarodek obumieral. W obydwu ciazach tak samo duzo przyrastala, 300%.

A co to takiego ten immunofenotyp i treg?

bertha
Zapisuje:)
Immunofenotyp, to wlasnie jest badanie w ktorym podaja to nk i jeszcze duzo innych rzeczy. Treg to chyba limfocyty T regulatorowe i w tym badaniu podana jest zdolnosc organizmu do utrzymania ciazy. Dziewczyny nie wiem czy z tym treg dobrze pisze, jak nie to poprawcie mnie;)

reklama
Do góry