reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka kciuki zaciśnięte.
Tylko napisz jutro od razu po wizycie.ok?

Portia powodzenia.

Doris .Wiesz jaki jest najlepszy sposób na nerwy?
Idż, połóż się , weż detektor i posłuchaj serduszka niuni.

reklama
Strawbelka, u mnie przyrosty bety byly slabe zawsze.

Portia, daj znac jak tam po wizycie :)

Doris, ja tez jak bomba zegarowa, ale to tylko dupek przeze mnie przemawia.

Witajcie
No u mnie na ciążę w tym cyklu sie nie zanosi. Estradiol w dolnej normie dla fazy lutealnej więc niestety trzeba walczyć dalej.
Lumia dzielna kobietko jestem z tobą . Działasz z rozpędu jak ja po ostatniej ciąży. Mi to bardzo pomogło i wierzę ze i u ciebie tak będzie.

Lumia mutacje te, które wypisała Ci Agnieszka plus kariotypy w Łodzi. Staraj się nie wkręcać w wir badań "na czuja", warto żebyś miała lekarza który to poprowadzi. Ja leczyłam się u Dubrawskiego, ale na pewno dobry jest też Przybocień, Wilczyński itp.
Fondi został mi estrofem, mogę Ci wysłać, ale do poniedziałku to nie ma szans żeby doszedł.
Satchma, ja mimo wszystko nie przywiązywałabym wagi do tego wyniku, naprawdę wielu lekarzy uważa że w naszych przypadkach nieprawidłowy kariotyp wynika z nieprawidłowego działania immunologii na początku ciąży. Zaczniesz się zastanawiać dopiero jeśli Wasze kariotypy byłyby nie ok, ale i to, jak widać po przykładzie Alusi nie jest żadnym wyrokiem.

Lumia mutacje te, które wypisała Ci Agnieszka plus kariotypy w Łodzi. Staraj się nie wkręcać w wir badań "na czuja", warto żebyś miała lekarza który to poprowadzi. Ja leczyłam się u Dubrawskiego, ale na pewno dobry jest też Przybocień, Wilczyński itp.
Fondi został mi estrofem, mogę Ci wysłać, ale do poniedziałku to nie ma szans żeby doszedł.
Satchma, ja mimo wszystko nie przywiązywałabym wagi do tego wyniku, naprawdę wielu lekarzy uważa że w naszych przypadkach nieprawidłowy kariotyp wynika z nieprawidłowego działania immunologii na początku ciąży. Zaczniesz się zastanawiać dopiero jeśli Wasze kariotypy byłyby nie ok, ale i to, jak widać po przykładzie Alusi nie jest żadnym wyrokiem.
juz dostalm ten estrofen wiec od jutra zaczynam stosowac
Stachma
Ja niestety nie mam pojęcia co to oznacza....i sama bardzo się boje wyników i poznania płci...ehhh

Gosia
A wiesz może, które z mutacji warto zrobić?

Dziewczyny, a czy możecie mi wyjaśnić kiedy się kwalifikuje ktoś do szczepień lub wlewów. JAk to wygląda czasowo i cenowo....

Muszę ogarnąć temat - zastanowić się nad konkretnym planem działania. Czy skupić się na genetyce czy równolegle z immunologią - bo chyba jeszcze zrobię te allo mlr + test i koórki nk.Rozumiem,że własnie te badania kwalifikują do ewentualnych szczepień i wlewów?

Przepraszam za te 100 pytań do...ale próbuje się jakoś pozbierać, a jak ustale plan działania będzie mi lepiej...
jak ches zmoge ci jutro przepisac 20 badan po poronieniu ktore sie robi

Lumia ja i Arda chodzimy do dr. Janosz z Provity w Katowicach. Ja nie wiem czy ta pani zajmuje sie cala immunologia czy tylko tymi nk. Mnie do niej skierowal moj lekarz u ktorego teraz bede miala inseminacje.
ja tez tam ide w czwartek:)

Lumia przykro mi ale jak chcesz to pisz i pytaj. Ja jednak bym uderzyla do Przybycienia. Mi tez zelazny zestaw nie pomogl, moze te metylowe formy witamin bo mam mutacje? U mnie nie dalo sie zrobic kariotypu dzidzi, a samej plci nie chcialam znac.Trzymam kciuki i jak moge pomoge.
Fondie estrofem jest na endo. ja tez mialam a potem zel do ok 8tyg.
Susana, Doris jestem kochane i czytam na bierzaco choc czasem jest duzo. Nie pisze bo kompa nie odpalam a z komorki roznie wychodzi. Prosze o kciuki-jutro prenatalne!
kciuki zacisniete kiedys zaczelas estrofen brac? ty bierzesz prolutex?

mam juz caly zestaw skompletowany mianowicie:
prolutex 50 mg 1x dziennie
encorton 20 mg 1x dziennie
fragmin 7500 1 x dziennie
progesteron mikronizowany 200mg dopochwowo 2 tabletki na noc,
utrogestem 3x dziennie
estrofen 1x dzienie
bromergon 1x dziennie
femibion natal 1x dziennie
acard 1 x dzinnie
czy przyjmujeci eleki o stalej porze?
to sa chyba jakie skonskie dawki co? mega duzee a i wit d 3