reklama
martaha123
Fanka BB :)
Witajcie
No u mnie na ciążę w tym cyklu sie nie zanosi. Estradiol w dolnej normie dla fazy lutealnej więc niestety trzeba walczyć dalej.
Lumia dzielna kobietko jestem z tobą . Działasz z rozpędu jak ja po ostatniej ciąży. Mi to bardzo pomogło i wierzę ze i u ciebie tak będzie.
No u mnie na ciążę w tym cyklu sie nie zanosi. Estradiol w dolnej normie dla fazy lutealnej więc niestety trzeba walczyć dalej.
Lumia dzielna kobietko jestem z tobą . Działasz z rozpędu jak ja po ostatniej ciąży. Mi to bardzo pomogło i wierzę ze i u ciebie tak będzie.
G
Gość
Gość
Zmartwilyscie mnie tym przyrostem bety teraz to juz nie wiem co mam robic
bertha
Badaj co sie da!Zmartwilyscie mnie tym przyrostem bety teraz to juz nie wiem co mam robic
Szukając informacji nt poronienia spowodowanego krwiakiem, znalazłam bardzo ciekawa prezentacje o nieprawidłowościach w I trymestrze i sposobach postępowania. Moze jeszcze sie na to nie natknęłyscie i wam coś pomoże: http://www.poloznictwo.cba.pl/download/Irok/prp/nieprawidowoci_I_trym_ciazy.ppt
G
Gość
Gość
Ja nie mialam krwiakaBadaj co sie da!
Szukając informacji nt poronienia spowodowanego krwiakiem, znalazłam bardzo ciekawa prezentacje o nieprawidłowościach w I trymestrze i sposobach postępowania. Moze jeszcze sie na to nie natknęłyscie i wam coś pomoże: http://www.poloznictwo.cba.pl/download/Irok/prp/nieprawidowoci_I_trym_ciazy.ppt
bertha
Wkleiłam w jednej wiadomości z lenistwa. To ja miałam krwiaka. Przepraszam za taki skrót myślowy..Ja nie mialam krwiaka
Ale tam o krwiakach jest niewiele, jest tez o poronieniach nawykowych, immunologii itd. Troche na poziomie ogólnym, ale fajnie porządkuje informacje.
Lumia mutacje te, które wypisała Ci Agnieszka plus kariotypy w Łodzi. Staraj się nie wkręcać w wir badań "na czuja", warto żebyś miała lekarza który to poprowadzi. Ja leczyłam się u Dubrawskiego, ale na pewno dobry jest też Przybocień, Wilczyński itp.
Fondi został mi estrofem, mogę Ci wysłać, ale do poniedziałku to nie ma szans żeby doszedł.
Satchma, ja mimo wszystko nie przywiązywałabym wagi do tego wyniku, naprawdę wielu lekarzy uważa że w naszych przypadkach nieprawidłowy kariotyp wynika z nieprawidłowego działania immunologii na początku ciąży. Zaczniesz się zastanawiać dopiero jeśli Wasze kariotypy byłyby nie ok, ale i to, jak widać po przykładzie Alusi nie jest żadnym wyrokiem.
Fondi został mi estrofem, mogę Ci wysłać, ale do poniedziałku to nie ma szans żeby doszedł.
Satchma, ja mimo wszystko nie przywiązywałabym wagi do tego wyniku, naprawdę wielu lekarzy uważa że w naszych przypadkach nieprawidłowy kariotyp wynika z nieprawidłowego działania immunologii na początku ciąży. Zaczniesz się zastanawiać dopiero jeśli Wasze kariotypy byłyby nie ok, ale i to, jak widać po przykładzie Alusi nie jest żadnym wyrokiem.
juz dostalm ten estrofen wiec od jutra zaczynam stosowacLumia mutacje te, które wypisała Ci Agnieszka plus kariotypy w Łodzi. Staraj się nie wkręcać w wir badań "na czuja", warto żebyś miała lekarza który to poprowadzi. Ja leczyłam się u Dubrawskiego, ale na pewno dobry jest też Przybocień, Wilczyński itp.
jak ches zmoge ci jutro przepisac 20 badan po poronieniu ktore sie robiStachma
Ja niestety nie mam pojęcia co to oznacza....i sama bardzo się boje wyników i poznania płci...ehhh
Gosia
A wiesz może, które z mutacji warto zrobić?
Dziewczyny, a czy możecie mi wyjaśnić kiedy się kwalifikuje ktoś do szczepień lub wlewów. JAk to wygląda czasowo i cenowo....
Muszę ogarnąć temat - zastanowić się nad konkretnym planem działania. Czy skupić się na genetyce czy równolegle z immunologią - bo chyba jeszcze zrobię te allo mlr + test i koórki nk.Rozumiem,że własnie te badania kwalifikują do ewentualnych szczepień i wlewów?
Przepraszam za te 100 pytań do...ale próbuje się jakoś pozbierać, a jak ustale plan działania będzie mi lepiej...
ja tez tam ide w czwartekLumia ja i Arda chodzimy do dr. Janosz z Provity w Katowicach. Ja nie wiem czy ta pani zajmuje sie cala immunologia czy tylko tymi nk. Mnie do niej skierowal moj lekarz u ktorego teraz bede miala inseminacje.
kciuki zacisniete kiedys zaczelas estrofen brac? ty bierzesz prolutex?Lumia przykro mi ale jak chcesz to pisz i pytaj. Ja jednak bym uderzyla do Przybycienia. Mi tez zelazny zestaw nie pomogl, moze te metylowe formy witamin bo mam mutacje? U mnie nie dalo sie zrobic kariotypu dzidzi, a samej plci nie chcialam znac.Trzymam kciuki i jak moge pomoge.
Fondie estrofem jest na endo. ja tez mialam a potem zel do ok 8tyg.
Susana, Doris jestem kochane i czytam na bierzaco choc czasem jest duzo. Nie pisze bo kompa nie odpalam a z komorki roznie wychodzi. Prosze o kciuki-jutro prenatalne!
mam juz caly zestaw skompletowany mianowicie:
prolutex 50 mg 1x dziennie
encorton 20 mg 1x dziennie
fragmin 7500 1 x dziennie
progesteron mikronizowany 200mg dopochwowo 2 tabletki na noc,
utrogestem 3x dziennie
estrofen 1x dzienie
bromergon 1x dziennie
femibion natal 1x dziennie
acard 1 x dzinnie
czy przyjmujeci eleki o stalej porze?
to sa chyba jakie skonskie dawki co? mega duzee a i wit d 3