reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lumia mutacje to genetyka. Masz dobry plan, rozważ też zwiększenie dawki sterydu i dodatkowo np wlewy, a teraz dużo odpoczywaj i dbaj o siebie. Ściskam mocno.
Fondie zaczęłam brać estrofem od transferu.
Arda zaciskam kciuki!
Sachma współczuję. Czy Wy badaliście też swoje kariotypy?

reklama
satchma bardzo mji przykro:(
gosiaS35 do ktorego tygodnia bralas niestety nie ma u nas w aptece musz wlaczy od poniedzialku dopiero...
susana jak ty se czujesz?
arda kiedy testujesz?
lumia najwazniejsze to nastawienie:)
teraz test ten co nic wczoraj nie pokazal dzi spokazal cien cienia czyli moze nie najgorzej

Lumia mutacje to genetyka. Masz dobry plan, rozważ też zwiększenie dawki sterydu i dodatkowo np wlewy, a teraz dużo odpoczywaj i dbaj o siebie. Ściskam mocno.
Fondie zaczęłam brać estrofem od transferu.
Arda zaciskam kciuki!
Sachma współczuję. Czy Wy badaliście też swoje kariotypy?

Jeszcze nie. Kariotypy zostawilismy na kwiecien. Wtedy mamy wizyte u genetyka i refundacje badan... I tak starac mozemy sie od maja bo jeszcze czeka mnie histeroskopia, wiec nie spieszy sie. Ale im bardziej szukam przyczyny tym jest gorzej. Jeszcze w grudniu bylam calkiem zdrowa a teraz juz trace nadzieje... :(

Lumia, wszystko może być przyczyną ale tak jak przeczytałam też gdzieś na necie może nie być żadnej przyczyny. w końcu za którymś razem się uda.
AgnieszkaP, a Ty na jakim etapie straciłaś ciąże? Miałaś łyżeczkowania?

Ja nie robiłam większości badań bo tak jak pisalam mój gin powiedział, że to bez sensu i szkoda kasy skoro i tak będę na żelaznym zestawie i może miał rację. Robiłam tylko badania tarczycowe, antykoagulant tocznia, przeciwciała kardiolipinowe, cytomeg, toxo, liesterioza, chlamydia, ANA1 i na żelaznym zestawie udało się za drugim razem.

Alu.sia, a Ty jak brałaś encorton, w jakich dawkach do którego tygodnia?

Dziewczyny, dopiero wczytuje sie w tematykę immunologii i nie znam niektórych terminów.. Powiedzcie co to jest ten żelazny zestaw?

Fondie, dopiero za rowniutki tydzien takze szmat czasu.

Satchma, :( wspolczuje, takie wiapomosci to szok.

Ktoras z Was napisala, ze bycie aniolkowa mama jest latwiejsze niz ciezko cholere dziecko - moim zdaniem swieta prawda...

Stachma
Ja niestety nie mam pojęcia co to oznacza....i sama bardzo się boje wyników i poznania płci...ehhh

Gosia
A wiesz może, które z mutacji warto zrobić?

Dziewczyny, a czy możecie mi wyjaśnić kiedy się kwalifikuje ktoś do szczepień lub wlewów. JAk to wygląda czasowo i cenowo....

Muszę ogarnąć temat - zastanowić się nad konkretnym planem działania. Czy skupić się na genetyce czy równolegle z immunologią - bo chyba jeszcze zrobię te allo mlr + test i koórki nk.Rozumiem,że własnie te badania kwalifikują do ewentualnych szczepień i wlewów?

Przepraszam za te 100 pytań do...ale próbuje się jakoś pozbierać, a jak ustale plan działania będzie mi lepiej...

Dziewczyny mam pytanie. Jest tu osoba ktora donosila ciaze przy nk na samych wlewach z intralipidu, bez encortonu? Bo ja teraz chcialam na samych wlewach bez encortonu, tylko sie boje ze znow strace, a z tylu glowy mi ciagle dzwoni ten encorton, jakby mi intuicja podpowiadala zebym go wziela. Kurcze boje sie tez ten encorton mieszac z wlewami, bo lili po tym zestawie nk rosly.

Lumia przy nk wlewy z intralipidu, koszt 400zl i co 4 tyg je sie powtarza bodajze do konca drugiego trymestru. Nk powinno byc na poziome max do 12%. Sa tez wlewy z immunoglibuliny ( chyba tak sie nazywaja) i one juz strasznie drogie sa.

reklama
Dziękuje Strawbelko. A możesz mi na priv napisać do kogo Ty chodzisz - prowadzi Cię immunolog? Czy tobie szczepienia proponowali czy od razu wlewy. Na czym to polega? przyjmuje sie jak kroplówkę?

Czyli już mi się klaruje, że z genetyki: kariotypy
imminologi: nk i allo mlr + test
Tylko jeszcze mutacje nie wiem jakie zrobić...

Ehhhh Dziękuje dziewczyny za wszystkie info. Jesteście cudowne:*

Do góry