reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lumia ja i Arda chodzimy do dr. Janosz z Provity w Katowicach. Ja nie wiem czy ta pani zajmuje sie cala immunologia czy tylko tymi nk. Mnie do niej skierowal moj lekarz u ktorego teraz bede miala inseminacje.

reklama
A wlewy polegaja na tym ze lezysz sobie 3 godz. z podpieta jakby kroplowka. Mi odrazu wlewy zaproponowali bo na te nk to szczepien chyba sie nie bierze....

Dziękuje Strawbelko. A możesz mi na priv napisać do kogo Ty chodzisz - prowadzi Cię immunolog? Czy tobie szczepienia proponowali czy od razu wlewy. Na czym to polega? przyjmuje sie jak kroplówkę?

Czyli już mi się klaruje, że z genetyki: kariotypy
imminologi: nk i allo mlr + test
Tylko jeszcze mutacje nie wiem jakie zrobić...

Ehhhh Dziękuje dziewczyny za wszystkie info. Jesteście cudowne:*

Ja świezo jestem po pierwszej rozmowie z ginem nt podstawowych badań i zlecone mam na początek mutacje:
MTHFR
Czynnik V leiden
Mutacja genu protrombiny

Strawbelko
Dzięki bardzo.
Z tego co przeczytałam. To musze nk zrobić. Bo jak czytam opis to jak w mordę strzelił zgadza się ze mną...za mały pęcherz do wielu ciąży, słabo przyrastająca beta.....
Wydrukuję to , na spokojnie przeanalizuje i pójdę również do immunologa. Tego badania mi nie zlecił.....pewnie dlatego,że na nfz poszłam i zleca wszystko po kolei i doszłam dopiero do ana 3....
No nic trzeba walczyć dalej....

Strawbelko
Dzięki bardzo.
Z tego co przeczytałam. To musze nk zrobić. Bo jak czytam opis to jak w mordę strzelił zgadza się ze mną...za mały pęcherz do wielu ciąży, słabo przyrastająca beta.....
Wydrukuję to , na spokojnie przeanalizuje i pójdę również do immunologa. Tego badania mi nie zlecił.....pewnie dlatego,że na nfz poszłam i zleca wszystko po kolei i doszłam dopiero do ana 3....
No nic trzeba walczyć dalej....
Lumia mi np beta przyrastala o 300% w ciagu 48 dni a potem zarodek obumieral. W obydwu ciazach tak samo duzo przyrastala, 300%.

A co to takiego ten immunofenotyp i treg?

bertha
Zapisuje:)
Immunofenotyp, to wlasnie jest badanie w ktorym podaja to nk i jeszcze duzo innych rzeczy. Treg to chyba limfocyty T regulatorowe i w tym badaniu podana jest zdolnosc organizmu do utrzymania ciazy. Dziewczyny nie wiem czy z tym treg dobrze pisze, jak nie to poprawcie mnie;)

reklama
Do góry