reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lumia mutacje to genetyka. Masz dobry plan, rozważ też zwiększenie dawki sterydu i dodatkowo np wlewy, a teraz dużo odpoczywaj i dbaj o siebie. Ściskam mocno.
Fondie zaczęłam brać estrofem od transferu.
Arda zaciskam kciuki!
Sachma współczuję. Czy Wy badaliście też swoje kariotypy?

reklama
satchma bardzo mji przykro:(
gosiaS35 do ktorego tygodnia bralas niestety nie ma u nas w aptece musz wlaczy od poniedzialku dopiero...
susana jak ty se czujesz?
arda kiedy testujesz?
lumia najwazniejsze to nastawienie:)
teraz test ten co nic wczoraj nie pokazal dzi spokazal cien cienia czyli moze nie najgorzej

Lumia mutacje to genetyka. Masz dobry plan, rozważ też zwiększenie dawki sterydu i dodatkowo np wlewy, a teraz dużo odpoczywaj i dbaj o siebie. Ściskam mocno.
Fondie zaczęłam brać estrofem od transferu.
Arda zaciskam kciuki!
Sachma współczuję. Czy Wy badaliście też swoje kariotypy?

Jeszcze nie. Kariotypy zostawilismy na kwiecien. Wtedy mamy wizyte u genetyka i refundacje badan... I tak starac mozemy sie od maja bo jeszcze czeka mnie histeroskopia, wiec nie spieszy sie. Ale im bardziej szukam przyczyny tym jest gorzej. Jeszcze w grudniu bylam calkiem zdrowa a teraz juz trace nadzieje... :(

Lumia, wszystko może być przyczyną ale tak jak przeczytałam też gdzieś na necie może nie być żadnej przyczyny. w końcu za którymś razem się uda.
AgnieszkaP, a Ty na jakim etapie straciłaś ciąże? Miałaś łyżeczkowania?

Ja nie robiłam większości badań bo tak jak pisalam mój gin powiedział, że to bez sensu i szkoda kasy skoro i tak będę na żelaznym zestawie i może miał rację. Robiłam tylko badania tarczycowe, antykoagulant tocznia, przeciwciała kardiolipinowe, cytomeg, toxo, liesterioza, chlamydia, ANA1 i na żelaznym zestawie udało się za drugim razem.

Alu.sia, a Ty jak brałaś encorton, w jakich dawkach do którego tygodnia?

Dziewczyny, dopiero wczytuje sie w tematykę immunologii i nie znam niektórych terminów.. Powiedzcie co to jest ten żelazny zestaw?

Fondie, dopiero za rowniutki tydzien takze szmat czasu.

Satchma, :( wspolczuje, takie wiapomosci to szok.

Ktoras z Was napisala, ze bycie aniolkowa mama jest latwiejsze niz ciezko cholere dziecko - moim zdaniem swieta prawda...

Stachma
Ja niestety nie mam pojęcia co to oznacza....i sama bardzo się boje wyników i poznania płci...ehhh

Gosia
A wiesz może, które z mutacji warto zrobić?

Dziewczyny, a czy możecie mi wyjaśnić kiedy się kwalifikuje ktoś do szczepień lub wlewów. JAk to wygląda czasowo i cenowo....

Muszę ogarnąć temat - zastanowić się nad konkretnym planem działania. Czy skupić się na genetyce czy równolegle z immunologią - bo chyba jeszcze zrobię te allo mlr + test i koórki nk.Rozumiem,że własnie te badania kwalifikują do ewentualnych szczepień i wlewów?

Przepraszam za te 100 pytań do...ale próbuje się jakoś pozbierać, a jak ustale plan działania będzie mi lepiej...

Dziewczyny mam pytanie. Jest tu osoba ktora donosila ciaze przy nk na samych wlewach z intralipidu, bez encortonu? Bo ja teraz chcialam na samych wlewach bez encortonu, tylko sie boje ze znow strace, a z tylu glowy mi ciagle dzwoni ten encorton, jakby mi intuicja podpowiadala zebym go wziela. Kurcze boje sie tez ten encorton mieszac z wlewami, bo lili po tym zestawie nk rosly.

Lumia przy nk wlewy z intralipidu, koszt 400zl i co 4 tyg je sie powtarza bodajze do konca drugiego trymestru. Nk powinno byc na poziome max do 12%. Sa tez wlewy z immunoglibuliny ( chyba tak sie nazywaja) i one juz strasznie drogie sa.

reklama
Dziękuje Strawbelko. A możesz mi na priv napisać do kogo Ty chodzisz - prowadzi Cię immunolog? Czy tobie szczepienia proponowali czy od razu wlewy. Na czym to polega? przyjmuje sie jak kroplówkę?

Czyli już mi się klaruje, że z genetyki: kariotypy
imminologi: nk i allo mlr + test
Tylko jeszcze mutacje nie wiem jakie zrobić...

Ehhhh Dziękuje dziewczyny za wszystkie info. Jesteście cudowne:*

Do góry