reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Bertha , niekoniecznie drugą :):javtez mam i tez stosowałam Inaczej bym zwariowała. Powoli dojrzewamy do decyzji o zakończeniu prokreacji z powodu powikłań poporodowych (zapaść i tragiczna morfo z powodu krwotoku) wiec moze czas odsprzedac detektor. Ja mam angelsounds. Słyszałam serduszko juz od 11-12 tyg :) to był najlepszy lek na stres

Lumia, kurcze, długo musicie czekać :( ja czekalam 2 msc. A wywiad pełny, o choroby w rodzinie, poprzednie ciąże itd. My byliśmy na wizycie pełną godzinę a później na badaniach.

Ostatnia edycja:
Lumia
Jak Ja zadzwonilam do poradni genetycznej to uslyszalam ze najblizszy termin jest na III 2017. Tez chcialam zbadac kariotyp po 3 poronieniu. Wynalazlam lekarke, ktora przyjmuje prywatnie i na nfz, zaplacilam za wizyte 150 pln i wcisnela nas na badanie 3 tyg pozniej na NFZ. Terminy na badania mieli ale na pierwsza wizyte nie. Zawsze to troche taniej [emoji2]

Lumia Witaj. Widzę ,że z Ciebie twarda babka i wierzę ,że dalej będziesz się nie poddawać i będziesz próbować aż przyjdzie szczęście. Skąd jesteś? Jak masz niedaleko do Łodzi to oddam Ci termin na 22 luty bo się wypisuję. Ja mam czerwone światło i mi się już z tym badaniem nie spieszy. Daj znać.

Fondie beta jest super. Ja mam 20,6 a powinnam mieć 0 po poronieniu i jak poszłam pytać lekarza to mówił że jest wysoka to wiesz co to znaczy

Lumia a myślałaś żeby pójść do jakiegoś lekarza który przepisuje szczepienia/wlewy? Oczywiście jeśli z kariotypami wszystko wyjdzie ok.

Ja też poroniłam trzy razy w tym miałam dwa zabiegi, teraz jestem w 27 tygodniu więc mam nadzieję, że w naszym przypadku do 4 razy sztuka i że Twoja następna ciąża będzie udana:*

Lumia
Jak Ja zadzwonilam do poradni genetycznej to uslyszalam ze najblizszy termin jest na III 2017. Tez chcialam zbadac kariotyp po 3 poronieniu. Wynalazlam lekarke, ktora przyjmuje prywatnie i na nfz, zaplacilam za wizyte 150 pln i wcisnela nas na badanie 3 tyg pozniej na NFZ. Terminy na badania mieli ale na pierwsza wizyte nie. Zawsze to troche taniej [emoji2]

No my już nawet po znajomościach próbowaliśmy, ale lipa strasznie. Nie wiem co oni za sysytem mają ale nic nie dały "protekcje"

Kinga
No ja po pierwszym poronieniu mówiłam sobie:
Nic dwa razy się nie zdarza,
teraz: do trzech razy sztuka....
ohhhhhh.....
Kinia no właśnie, tylko kiedy konkretnie stosuje się szczepienia i wlewy? Ja mam dodatnie ANA 2 - miano 1:1280.

Dla mnie to wszystko to cały czas jest trochę czarna magia z tymi szczepieniami.
Natomiast u mnie wyszły podwyższone przeciwciała przeciwplemnikowe ASA, co więcej mojemu mężowi w badaniu nasienia też wyszły podwyższone przeciwciała przeciwplemnikowe i u nas podobno to było główną przyczyną, zwłaszcza że te przeciwciała mamy oboje. Poza lekami 'standardowymi' encorton itp steryd podczas starań brał też mój mąż no i szczepienia.
Parę jeszcze rzeczy wyszło mi poza normą ale z tego co zrozumiałam, to było najważniejsze. Natomiast jakbyś chciała mogę Ci wszystko na priv wysłać.

Kinga_86, lumia ja tez jestem przypadkiem gdzie dopiero 4 ciaza szczęśliwa. W głębi ducha mówiłam sobie dokładnie tak jak piszesz lumia. Ale cierpliwość i upór w dążeniu to podstawa... Teraz moje 7 kg szczęścia jest juz obok i szurkuje na prawo i lewo ;)

A łatwo tez nie było. Mój M ma nieprawidłowy karotyp, a z genetyka trudno polemizować....

reklama
Alusia,
Ty też miała przeciwciała, a w stopce widze, że nie miałaś encortonu?, a co to ta translokacja u męża? Pocieszające jest dla mnie to że jednak może być dobrze:)

Kinia
Bardzo proszę:)

Tak sobie myślę, że jeśli ma się te przeciwciała plemnikowe to byśmy zachodzili w ogóle w ciąże? Czy to też może być przyczyna strat?hmmm

Do góry