reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Doris tak jeszcze moge miec i tyle :-( dzis mam tylko brudzenie o niezbyt ladnym zapachu ale bez "galaretki"- sorki za slownictwo ;-)
Susana ja mialam 3xdupka i 2x2lutke 50, teraz mam jeszcze prolutex , poczytajcie sobie, to tez progesteron ktory bardzo czesto podaje sie przy inv- wiec duze dawki moga byc

Nafoczka, a na cos konkretnego masz tyle progesteronu? Z ciekawosci pytam czy to kazdy moze tak brac, czy tylko w jakims konkretnym przypadku?

Doris, zastanów sie czy chcesz detektor na niecały miesiac. Ja tez o nim myslalam, ale jak w gabinecie lekarka w 13 tc nie mogła dektektoren tętna znaleźć to myslalam, ze zasłabnie. 2 tygodnie pozniej poczylam ruchy dziecka. To moje drugie dziecko, wiec szybko je poczułam.
Ja juz jestem po polowkowym! Wszystko jest dobrze, a nawet wzorowo. Jestem taka szczęśliwa! Chłopak wazy prawie 300 g i jest bardzo ruchliwy. Poprosiłam Hamele zeby przełączyła tez na TV i zobaczyła szyjkę- ma 36 mm, wiec super. Jedyne do czego moge sie przyczepić to łożysko na przedniej ścianie, ale wysoko. Powiedziała, ze musze uważać, zeby nie uderzyć sie w brzuch, bo moze sie odklejać.
Ogólnie jestesmy bardzo szczęśliwi:)

Karpidlak, brawo :)

Nafoczka, konska dawka. Ale tak jak mowiszm za duzo nie zaszkodzi.

Ja aktualnie jestem w fazie "na bank nie zaciazylam...", ale nie mam czasu tego roztrzasac, bo szalreje w kuchni - swiateczne ciasteczka sie same nie upieka ;) aaa, no i czreka mnie leczenie kanalowe zeba w styczniu...

Karpidlak, ja detektora w poprzedniej ciąży donoszonej używałam do 40 tc, jak tylko Mała kopała mniej lub za dużo, jak za długo się nie ruszała sp[rawdzałam detektorem i to mnie uspokajało. Dlatego ja potrzebuję go na dłużej :-)

dzieki dziewczyny:) wiedziałam, że mnie zrozumiecie dziś juz jest ok popłakałam i przeszło najgorzej to tłumić w sobie i najtrudniej zrozumieć, że nie jest się zwykłą osobą która tak po prostu może miec dzięci ile chce jak większość osób wokół.
Nafoczka. Susane ja też miałam prolutex w poprzedniej ciąży czyli prgesteron domieśniowy do tego doustny i dopochwowy i dlatego przy prolutexie musi koniecznie byc clexane tak mi tlumaczyl gin bo moga sie porobic zakrzepy jak dostałam krwiaka to mi pielegniarka robiła zastrzyki z prlutexu w domu badałam ddimery attp i inr co 10 dni zeby zakrzepu nie było nawet przez 3 dni miałam mega skurcza non stop w udzie kupilam magnez i po 2 dniach puscilo to jest bardzo dobry lek ale megaaa drogi ale wszystko robi sie dla dzieciaczka:)
ja obecnie czekam na miesiaczke dzis 26 dc mam nadzieje, że szybko przyjdzie, w sobote jedziemy na impreze imieninową do Bielska i mam zamiar sie niezle pobawic:) najgorsze to to, że moj m w przyszłym tyg. jedzie na 4 dni na delegacje a ja bede wtedy na stymualcji obym jeszcze wtedy miala krwawienie.

kiedy testujecie?

Fondie też czytałam akurat wczoraj o tym że progesteron powoduje zakrzepy.
Tylko trzeba go aż tyle brać?
Są jakieś normy realne w których powinno się być przy braniu prog .w ciąży?
Jeżeli brałyśmy prog. w poprzednich ciążach a nie brałyśmy clexanu to może to u nas powodowało zakrzepicę ciążową i.przyczyniło się do obumarcia płodu?

Fondie też czytałam akurat wczoraj o tym że progesteron powoduje zakrzepy.
Tylko trzeba go aż tyle brać?
Są jakieś normy realne w których powinno się być przy braniu prog .w ciąży?
Jeżeli brałyśmy prog. w poprzednich ciążach a nie brałyśmy clexanu to może to u nas powodowało zakrzepicę ciążową i.przyczyniło się do obumarcia płodu?

no tak na chlopski rozum istnieje taka mozliwosc ale chyba to powinny byc dosc duze dawki a nie sam dupek przykladowo.Dawek realnych nie ma bo wciazy chyba tylko podaje sie leki tylko w wyzszej koniecznosci

reklama
Dzirwczyny. Chyba nie mozna zakladac, ze progesteron w typowych dawkach powoduje zakrzepice....

Ja leze sobie na kroplowce. Pozdrawiam!

Do góry