reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Doris tak jeszcze moge miec i tyle :-( dzis mam tylko brudzenie o niezbyt ladnym zapachu ale bez "galaretki"- sorki za slownictwo ;-)
Susana ja mialam 3xdupka i 2x2lutke 50, teraz mam jeszcze prolutex , poczytajcie sobie, to tez progesteron ktory bardzo czesto podaje sie przy inv- wiec duze dawki moga byc

Nafoczka, a na cos konkretnego masz tyle progesteronu? Z ciekawosci pytam czy to kazdy moze tak brac, czy tylko w jakims konkretnym przypadku?

Doris, zastanów sie czy chcesz detektor na niecały miesiac. Ja tez o nim myslalam, ale jak w gabinecie lekarka w 13 tc nie mogła dektektoren tętna znaleźć to myslalam, ze zasłabnie. 2 tygodnie pozniej poczylam ruchy dziecka. To moje drugie dziecko, wiec szybko je poczułam.
Ja juz jestem po polowkowym! Wszystko jest dobrze, a nawet wzorowo. Jestem taka szczęśliwa! Chłopak wazy prawie 300 g i jest bardzo ruchliwy. Poprosiłam Hamele zeby przełączyła tez na TV i zobaczyła szyjkę- ma 36 mm, wiec super. Jedyne do czego moge sie przyczepić to łożysko na przedniej ścianie, ale wysoko. Powiedziała, ze musze uważać, zeby nie uderzyć sie w brzuch, bo moze sie odklejać.
Ogólnie jestesmy bardzo szczęśliwi:)

Karpidlak, brawo :)

Nafoczka, konska dawka. Ale tak jak mowiszm za duzo nie zaszkodzi.

Ja aktualnie jestem w fazie "na bank nie zaciazylam...", ale nie mam czasu tego roztrzasac, bo szalreje w kuchni - swiateczne ciasteczka sie same nie upieka ;) aaa, no i czreka mnie leczenie kanalowe zeba w styczniu...

Karpidlak, ja detektora w poprzedniej ciąży donoszonej używałam do 40 tc, jak tylko Mała kopała mniej lub za dużo, jak za długo się nie ruszała sp[rawdzałam detektorem i to mnie uspokajało. Dlatego ja potrzebuję go na dłużej :-)

dzieki dziewczyny:) wiedziałam, że mnie zrozumiecie dziś juz jest ok popłakałam i przeszło najgorzej to tłumić w sobie i najtrudniej zrozumieć, że nie jest się zwykłą osobą która tak po prostu może miec dzięci ile chce jak większość osób wokół.
Nafoczka. Susane ja też miałam prolutex w poprzedniej ciąży czyli prgesteron domieśniowy do tego doustny i dopochwowy i dlatego przy prolutexie musi koniecznie byc clexane tak mi tlumaczyl gin bo moga sie porobic zakrzepy jak dostałam krwiaka to mi pielegniarka robiła zastrzyki z prlutexu w domu badałam ddimery attp i inr co 10 dni zeby zakrzepu nie było nawet przez 3 dni miałam mega skurcza non stop w udzie kupilam magnez i po 2 dniach puscilo to jest bardzo dobry lek ale megaaa drogi ale wszystko robi sie dla dzieciaczka:)
ja obecnie czekam na miesiaczke dzis 26 dc mam nadzieje, że szybko przyjdzie, w sobote jedziemy na impreze imieninową do Bielska i mam zamiar sie niezle pobawic:) najgorsze to to, że moj m w przyszłym tyg. jedzie na 4 dni na delegacje a ja bede wtedy na stymualcji obym jeszcze wtedy miala krwawienie.

kiedy testujecie?

Fondie też czytałam akurat wczoraj o tym że progesteron powoduje zakrzepy.
Tylko trzeba go aż tyle brać?
Są jakieś normy realne w których powinno się być przy braniu prog .w ciąży?
Jeżeli brałyśmy prog. w poprzednich ciążach a nie brałyśmy clexanu to może to u nas powodowało zakrzepicę ciążową i.przyczyniło się do obumarcia płodu?

Fondie też czytałam akurat wczoraj o tym że progesteron powoduje zakrzepy.
Tylko trzeba go aż tyle brać?
Są jakieś normy realne w których powinno się być przy braniu prog .w ciąży?
Jeżeli brałyśmy prog. w poprzednich ciążach a nie brałyśmy clexanu to może to u nas powodowało zakrzepicę ciążową i.przyczyniło się do obumarcia płodu?

no tak na chlopski rozum istnieje taka mozliwosc ale chyba to powinny byc dosc duze dawki a nie sam dupek przykladowo.Dawek realnych nie ma bo wciazy chyba tylko podaje sie leki tylko w wyzszej koniecznosci

reklama
Dzirwczyny. Chyba nie mozna zakladac, ze progesteron w typowych dawkach powoduje zakrzepice....

Ja leze sobie na kroplowce. Pozdrawiam!

Do góry