reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Wczoraj miałam łyżeczkowanie. Dostałam zastrzyk domięśniowy tak bolał ,że odwrócił moją uwagę od bólu brzucha.O 18 byłam już w domu.

Dzisiaj zapisałam się do poradni ,która wykona mi badanie kariotypu termin kwiecień :(. Co mogłabym i powinnam jeszcze w międzyczasie przebadać??

sussana podałabyś mi ten numer do Łodzi?? Sprawdziłabym jaki termin tam dostałabym.

Ostatnia edycja:
reklama
Beata, a w którym bylaś szpitalu, w Rz? ja ostatnio byłam w miejskim, tam był taki pakiet badań w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, od razu po łyżeczkowaniu robili test w kierunky trombofilii, protrombiny, VLeiden, p/c kardiolipidowe IgG. IgM- myśle, że to są pierwsze, najważniejsze badania po. Też w Rz. tyle czekalam na badania w poradni.

Co do mojego prolutexu to myślę, że doktor kieruje się doswiadczeniem. Mówil, ze ciąże na nim pieknie się rozwijają- o czym chyba świadczy podawanie go przy inv. Jednak to co u nas w kraju "czyni cuda" to sie i ceni. Zapytał, czy chce, uprzedził jaka cena (10amp/160zl) ale ja bym głodem przymierała jakby tylko to mialo pomóc. absolutnie nikogo nie namawiam tylko sugeruje, ze jest cos takiego ;D ja dostałam te zastrzyki a progesteron i tak spadł mi 30 jednostek z 92 na 61

Karpidlaczku, Super!!! tak trzymać!

Beata ja również jestem zarejestrowana na kwiecien w Rzeszowie ,ale znalazłam jeszcze numer do Genos w Łodzi tam mam termin na 12 luty.

Susana ja w tej ciąży od owulacji brałam 2x1 duphaston, po pozytywnej becie włączyłam 2xluteinę dowcipną, lekarz powiedział, że w jeśli coś będzie mnie martwiło np plamienia itp duphaston mogę zwiększyć do 3x1 (ale ostatecznie tylko parę dni brałam więcej)

To co ja brałam/biorę w tej ciąży a w poprzednich nie brałam: acard, encorton, witamina b complex no i przed ciążą oraz na samym początku szcepionki.

Dodatkowo moja endokrynolog powiedziała, że ważna jest witamina D, bo ona podobno też pomaga w dobrej implementacji i ja na początku ciąży brałam jej rzeczywiście dużo 2x D3 forte, + to co było w tych witaminach dla kobiet w ciąży,

Beata, a w którym bylaś szpitalu, w Rz?

Nie postanowiłam "załatwić" to w Łańcucie ,kurcze szkoda że nie wiedziałam to poszłabym do Rz. Wiem tyle ,że jak wyszło mi jajo to oddałam je do badania ale ja nigdzie nie zostałam kierowana, pobrano mi też krew do badań w poniedziałek odbiorę wypis i się dowiem czy coś było wykonywane.Teraz próbuję dodzwonić się do doktor Jadwigi Homy z Twojego polecenia. Boziulku dopiero się nakręcam

Liluli i zapisałaś się na luty?? Ja do Rzeszowa mam na 4 kwiecień.

Susana. Dziękuję będę cierpliwa

Ostatnia edycja:
Beata tak zapisalam sie na 12 lutego bo to jednak prawie 2 miesiace roznicy,a ja tez mam termin na 4 kwiecien na g.10 ale ten Rzeszow odwolam.

reklama
Do góry