reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porodowka na Markwarta i Szpital Wojskowy

Hej dziewczyny, byłam niedawno obejrzeć porodówkę w MSWiA i jestem zachwycona - warunkami, panią, która nas oprowadzała. Ja już zdecydowałam i na pewno będę tam rodzić, mam też nadzieję, że uda nam się z mężem trafić na tę jednoosobową salę :) wiem, że jest płatna, nie dopytałam tylko, czy za dobę czy za cały pobyt płaci sie 200zł - może któras z Was się lepiej orientuje w tym temacie?

reklama
Rodziłam w styczniu, jedynka była płatana 650zł za 1,5 doby. Przy dłuższym pobycie (nie pamiętam, ale chyba powyżej 4 dni) coś tam się dopłacało.

Witam wszystkich. Widzę że trochę wątek zanikł a ja chętnie dowiedziałabym się o porodówce na Markwarta. Cży teraz również cieszy się uznaniem i jakie są doświadczenia mam które nie dawno odwiedziły tą placówkę. Jak jest z miejscami dla ciężarnych i co trzeba mieć ze sobą spakowane. Proszę o odpowiedz bo nie mogę znależć innych podobnych forum na ten temat. A myślę że aktualne informacje przydadzą się nie tylko mnie.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki :-)

Ja rodziłam na Markwarta w sierpniu. Wszystko super - położne, lekarze (bo nie rodziłam z moim, bo dyżuru nie miał), jedzenie o dziwo też spoko. Pokoje 3 osobowe. Jeden mankament, że jak się dużo porodów zbierze to się tłok na porodówkach robi po są 3 pokoje. Ale dają radę. Co zabrać to zobacz na ich stronie ale dowód, karat ciąży, badania wszystkie z ciąży, grupy krwi, pieluchy dla dziecka + chusteczki, podkłady i wkłady poporodowe dają ile chcesz.

Ok no to super że nie muszę brać tej sterty nie potrzebnych rzeczy. Wchodziłam już na tę stronę i mam listę więc już prawie wszystko mam. Bylebym tylko dotrwała do tego 37 tygodnia. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkie mamuśki.

moniuszko życzę Ci abyś dotrwała do 37 tygodnia oczywiście ale jak rodziłam w sierpniu to właśnie otworzyli oddział patologii ciąży, także gdyby coś to można i tam się udać .

witam ja rodziłam na markwarta w listopadzie rok temu i musze powiedziec ze jestem zachwycona tym oddzialem pielegniarki wchodziły nam wszystkim wnet w ,,tyłek" leżałyśmy 3 w pokoju bo akurat było dużo porodów. To już drugie moje dziecko pierwsze rodziłam w dwójce-zero porównania Kazdemu moge polecic szpital na MSWIA

reklama
Witam,
Rodziłam w MSWiA w listopadzie i niestety nie podzielam zdania na temat tego szpitala. Dla swojego bezpieczeństwa a przede wszystkim maluszka nigdy więcej nie zdecydowałabym się na poród w tej placówce. Faktycznie personel bardzo miły, ale wybierając ten szpital musicie zadać sobie pytanie na czym najbardziej Wam zależy...

Do góry