reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród

Salomii poprzednio pisała że jak nie będziemy ćwiczyć mięśni kegla to się będziemy posikiwać ciągle - chyba miała racje :-D
Ale faktycznie one mogą nie być wskazane dla wszystkich.

reklama
Co do wydzielin różnego rodzaju, to podobno od 8 miesiąca może ich przybywać, więc nie ma się co stresować, tylko kontrolować kolor, zapach i konsystencję :)

Powiem Wam, że się trochę uspokoiłam "porodowo" - w niedzielę moja kuzynka urodziła córeczkę. O 14 pojechała do szpitala, powolutku przeprowadzili z nią wywiad, załatwili kosmetyczne sprawy, o 19.30 mała była już na świecie (3850 g). O 20.30 przyszedł sms, że czują się obie rewelacyjnie, jakby porodu nie było, i już się karmią :)
Też bym tak chciała :)

czesc dziewczyny ja mam takie pytanie moze troche smieszne ale tak sie nad nim od pewnego czasu zastanawiam. otóz pewnie kazda z nas ma problemy z goleniem zwlaszcza w miejscach intymnych i tak sie nad tym zastanawiam jak to teraz jest przy tych porodach czy musi byc idelanie gladko w tych miejscach. ja teraz sie gole tak "po łepkach" jak ja to nazywam a nie chcialabym zeby pielegniarka w szpitalu mnie golila tak jakos dziwnie bym sie czula

nie ma obowiązku w ogóle golenia się do porodu, ale położne zalecają bo potem łatwiej higienę utrzymać. Wiadomo że w 9 miesiącu ciąży nie jesteś w stanie się ogolić idealnie - bo to po prostu niewykonalne, na życzenie położna goli kroczę i szczerze mówiąc myślę że na tym etapie będzie nam dosyć wszystko jedno czy nas golą i kto. Ale jeżeli jest to dla Ciebie problem to mi położna mówiła że nie ma problemu jak coś tam jest bardziej czy mniej dokładnie.
Także spokojnie :)

reklama
Do góry