reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród

reklama
Ja np: kupiłam majtki siateczkowe 2 szt., które mozna prać. Oglądałam także te co są po 6-7 szt. jednorazówki,ale jak zobaczyłam,że wykonane są z materiału takiego jak te fartuchy ochronne to zrezygnowałam z ich kupna.

Zaczyn się ;-)

ja to nawet nie chce o tym myśleć, będzie bolało jak jasna cholera, wiem to po pierwszym porodzie :/

Wiem ,że będzie boleć. Znam ten ból, więc wiem czego sie spodziewać. Dlatego nie boję sie porodu. Czasem tylko lekkie obawy mam. Motywuje mnie dziecko.

Antylopka to, że nie pozwalają to pal licho. Przed obchodem się ściąga i nawet nie wiedzą że je się nosi.

jak leżysz w wyrku, to nie ma sensu. Ja zakładałam bawełniane jak wstawałam na obiad i do wieczora łaziłam, to je nosiłam, bo wtedy wygodniej. Natomiast jak się kładłam, to je zdejmowałam i dopiero rano po obchodzie na nowo.

Wiolcia z tymi majtkami to trudno powiedzieć ile będzie potrzebne. Mogą ci się przydać albo nie. Na izbie przyjęć przebrałam się w koszule i założyłam majtki jednorazowe + wkład bo wody mi się sączyły i zmieniałam ten zestaw jak mi się zmoczył i wyrzucałam. Później w ogóle nie zakładałam tylko siedziałam lub leżałam na podkładzie. Po porodzie jeszcze raz założyłam jednorazowe a jak się wykąpałam to już w bawełnianych śmigałam.

Ostatnia edycja:
reklama
już chyba pisałam ale ja kupiłam canpola jednorazowe - chyba po 7 pakowane - masakra jakaś - powietrza to to ani trochę nie przepuszcza także chyba kupie 2 pary siatkowych i potem "babcine" bawełniane

Do góry