reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród

To chyba jednak zdecyduje się na bawełniane... jakoś nie mam przekonania do jednorazowych ale ciągle mi ktoś mówi że powinnam je mieć i już sama nie wiem... Za to zdziwiłyście mnie stwierdzeniem żeby leżeć bez majtek! tego jeszcze nie brałam pod uwagę ;)

reklama
wiolcia leżeć bez majtek jest najwygodniej. Nic nie uwiera (poza szwami oczywiście:D), jest przewiewnie, a pod pupa masz taki wielki podkład, który zabezpiecza przed pobrudzeniem (oczywiście i tak nie zabezpieczy, ale co tam)

Wiolcia mało tego że bez majtek, to jeszcze rozkraczona jak żaba najlepiej łaaaa;ppppppp!!!!! ale proponuje zarzucić kołdrę lub prześcieradło zeby nas ktos czasem nie zaskoczył hehehe

czesc dziewczyny ja tak troche z innej beczki nie wiedzialam w jakim watku to na pisac wiec :
bardzo obnizyl mi sie brzuch napoczatku tego nie zauwazylam ale jak juz ktoras osoba z kolei dziwi sie ze do terminu mam jeszcze 1,5 miesiaca a juz taki niski brzuch to dzis dokladnie przyjrzałam sie sobie i w sumie tez to zauwazylam, wydaje mi sie to za szybko. czyzby oznaka szybszego porodu, dodam ze ostatnio mam coraz czestsze skurcze. ma tak ktoras z Was?

mi się też brzuch obniżył ale wydaje mi się że to ze względu na to że dzidzia mi się przekręciła - cały czas leżała w poprzek i brzuch wysoko wypinała a teraz niżej - jeny nie strasz mnie chociaż tu bo ja już panikuję na wątku głównym - Ty to przynajmniej jestes tydzień do przodu

mi się też brzuch obniżył ale wydaje mi się że to ze względu na to że dzidzia mi się przekręciła - cały czas leżała w poprzek i brzuch wysoko wypinała a teraz niżej - jeny nie strasz mnie chociaż tu bo ja już panikuję na wątku głównym - Ty to przynajmniej jestes tydzień do przodu

moj maluszek juz od dawna lezy glowka w dol i pozycji dzieki bogu nie zmienia ale wlasnie dopiero od 3 dni brzuszek mi sie obnizyl i przynajmniej umiem juz lepiej oddychac

89gwiazdeczka89 - mój brzuch w tej ciąży jest bardzo nisko, na moje jadąc do porodu z Wiki nie miałam tak jak mam teraz. Młody od początku się usadowił w dole i tam mu dobrze. Jak się zaprze nogami o żebra, to normalnie czuje jak naciska główką. Jeśli nie masz skurczy i szyjka zamknięta to jest ok.

Antylopka troszke mnie uspokoilas, ja mialam wlasnie caly czas bardzo wysoko usadzony brzuszek ze mialam wielkie problemy z oddychaniem. a ze moja lekarka wraca z urlopu dopiero za tydzien to uspokoje sie calkowicie dopiero w przyszly poniedzialek ..

reklama
Antylopka troszke mnie uspokoilas, ja mialam wlasnie caly czas bardzo wysoko usadzony brzuszek ze mialam wielkie problemy z oddychaniem. a ze moja lekarka wraca z urlopu dopiero za tydzien to uspokoje sie calkowicie dopiero w przyszly poniedzialek ..

spokojnie, na tym etapie brzuch już się może obniżać, szczególnie jeśli maluch się okręcił, to akurat jest to taki zauważalne.

Do góry