reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród

ja po porodzie jeszcze nawet w szpitalu myłam sie mydełkiem dla dzieci, do nawilżania ciała oliwka na ciało lub do wanny- to tak pierwszy miesiąc pamiętam plus do rąk uzywaliśmy też do mycia dzieciowego mydełka:)

reklama
dziewczyny a jakie kosmetyki szykujecie dla siebie po porodzie? wiem, że najlepiej bezzapachowe, żeby nie drażniły malucha ale może doradzicie coś konkretniej?

Ja będę używać tych co dotychczas,ale spowrotem zacznę uzywać balsamu do ciała. Już mam zamiar wziąść go do szpitala. Oliwkę póki co po porodzie(przez jakis czas) będę używać tylko na brzuch, biodra i biust.

Tak jak czytam nie powinno sie zmieniać marek kosmetyków.

gosia b ja nie zamierzam zmieniać kosmetyków. Tylko perfum nie będę chyba używać - ew. w miejscach z daleka od dziecka - czyli np. wychodząc w gości psiknę sobie na uda hahaha albo na szalik wyjściowy, także dziecko tuląc się do mnie perfum czuć nie będzie. Antyperspirant ten sam. no i oliwka poki co zostaje. Kosmetyki kolorowe też trochę pachną a przecież wychodząc do ludzi się umalować trzeba dla samej siebie by się lepiej czuć. :) Moje same ubrania pachnieć będą proszkiem i płynem do płukania przecież. :)

A porodu zaczynam sie coraz bardziej bać. Może po wizycie na porodówce mi trochę przejdzie, albo się nasili :-O

no mi kuzynka męża powiedziała, że ja się mniej od niej boję (ona też cieżarówka) bo nie wiem co mnie czeka. ona jest przerażona, a to jej drugie dziecko. ale ja też się bardzo boję - po prostu może tego aż tak nie pokazuję... wiem jednak, że im bliżej tym bardziej będę posikana ze strachu :D

Oj nawet nie wiedziałam że pasuje zmienić kosmetyki:/ Ja oliwek używać do ciała nie mogę bo mam na nie uczulenie więc muszę pozostać przy kosmetykach typu Palemrs, Perfecta mama itp. Niech sie mały przyzwyczaja ;)

Oj mamy pojęcie... możesz mi wierzyć ;) tylko mnie przeraża nie tylko poród ale sam wyjazd do szpitala, pierwsze noce z dzieckiem, połóg ... wiele tego jest i sama nie wiem co najgorsze. Pocieszam sie, że jest znieczulenie :)

reklama
ja przed pierwszym porodem wogole sie nie balam - normalnie mialam pelen luz. teraz tez sie nie boje, ale niepokoj jest, bo wlasnie juz wiem, co mnie czeka. do tego teraz bede mialam juz dwojke i mimo zmeczenia i pologu bede musiala znalezc tez czas dla Ninki. latwo nie bedzie ...

Do góry